Provincie Flevoland zoekt een

Juridisch Trainee

Deel deze vacature:

Voor onze afdeling Infrastructuur zijn wij op zoek naar een Juridisch Trainee. Wij bieden jou de kans werkervaring op te doen, door te werken aan de doorontwikkeling van onze (juridische) processen. Jij bent in staat (juridische) processen te doorgronden en de procesondersteuning te optimaliseren en digitaliseren. Zodat burgers, bedrijven en andere stakeholders optimaal geholpen worden. Daarnaast vind jij het leuk om op basis van de nieuwe Omgevingswet te onderzoeken hoe we, nog beter in lijn met de essentie van de wet, een verbeterslag kunnen maken in onze bestaande aanvraagprocessen. Ben jij die nieuwsgierige en proactieve Juridisch Trainee die wij zoeken? Lees dan verder!

Waar kom je te werken?

De afdeling Infrastructuur binnen de provincie Flevoland houdt zich bezig met de realisatie van projecten en het beheren van de droge en natte infrastructuur. Wij stellen onze weg- en vaarweggebruikers voorop en stellen ons werk in dienst van hen door klantgericht te werken. Je komt te werken binnen bureau wegen en vaarwegen, dat verantwoordelijk is voor het beheer van provinciale wegen (ca. 570 km) en vaarwegen (ca. 170 km) in Flevoland.

Jouw toekomstige baan als Juridisch Trainee Infra

Je gaat als Juridisch Trainee Infra aan de slag bij bureau wegen & vaarwegen, waar jij komt te werken bij het juridisch administratief bureau (JAB). Dit team bestaat uit twee juristen en een ondersteuner. De verantwoordelijkheid van dit team ligt bij meldingen, ontheffingen, complexe juridische bestuursrechtelijke vraagstukken. Je start tijdens je Traineeship bij de uitvoering en je leert de mensen en de werkprocessen eerst beter kennen. Gedurende de eerste maanden werk je actief mee en ondersteun je zowel bij de administratieve processen als bij de juridische vraagstukken.

Vervolgens ga jij aan de slag om de juridisch administratieve processen te doorgronden. Na gedegen onderzoek kom je met een concreet voorstel, waarmee we de huidige aanvragen van ontheffingen, meldingen en vergunningen mogelijk anders kunnen vormgegeven. Denk hierbij onder andere aan RVV-ontheffingen, de afspraken met betrekking tot de kabels en leidingen en terugkerende evenementen. In dit traject is zowel een bedrijfskundige als juridische blik noodzakelijk. Je stelt een verbeterplan op om de huidige aanvragen te optimaliseren, digitaliseren en bereidt de eventuele realisatie hiervan voor. Je krijgt veel vrijheid om, binnen de kaders, de benodigde output op te halen en een sterk eindproduct neer te zetten.

Tijdens deze opdracht signaleer je de kansen die tot verbetering leiden. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om gezamenlijk tot een mogelijke vervolgopdracht te komen. Op basis hiervan kan je Traineeship met 1 jaar worden verlengd.

Wat breng je mee

Jij beschikt over de benodigde juridische vaardigheden en bedrijfskundig inzicht om werkprocessen te doorgronden en deze te optimaliseren. Je bent omgevingsbewust, politiek-bestuurlijk sensitief en in staat om kansen en risico’s goed in te schatten. Verder heb je:

 • WO werk- en denkniveau (met minimaal een afgeronde HBO-Rechten opleiding);
 • Je hebt ruime ervaring binnen een politiek-bestuurlijke omgeving (of vergelijkbaar);
 • Je hebt een sterke affiniteit met civieltechnische werken, zoals wegen en vaarwegen;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.

Als persoon ben jij:

 • Analytisch en adviesvaardig;
 • Verantwoordelijk en in staat te verbinden;
 • Iemand die mogelijkheden & kansen ziet én deze benut.

Wat bieden wij jou

 • Een salaris van minimaal €2.818,63 en maximaal € 4.004,93 (schaal 9) bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een Individueel Keuze Budget van ruim 22% boven op je maandelijkse salaris. Daarmee kun je bijvoorbeeld extra vakantiedagen kopen. Ook krijg je een goede pensioenregeling, een laptop van de zaak en een NS Business Card;
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000,00;
 • Een tijdelijk dienstverband voor 1 jaar, met de optie je Traineeship met 1 jaar te verlengen (op basis van een samen te bepalen opdracht, binnen de organisatie);
 • Een werkplek op 2 minuten lopen van station Lelystad, plus een volledig ingerichte ergonomische thuiswerkplek.

Meer informatie en reageren

Wil jij je talenten graag inzetten bij provincie Flevoland? Reageer dan vóór 31 juli 2022 via de sollicitatiebutton en laat je gegevens achter. Graag ontvangen wij jouw CV en motivatiebrief, met daarin een toelichting op jouw ervaring. Wil je eerst meer weten over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Linda Post – Hendrix, adviseur recruitment, via linda.hendrix@flevoland.nl of met Jeroen van der Sloot, manager bureau Wegen en Vaarwegen, via jeroen.vandersloot@flevoland.nl.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 20 juni 2022
Verloopdatum: 31/07/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Provincie

Flevoland

Salarisindicatie

Max. € 4.004,93
Scroll naar boven