Kifid zoekt een

Juridisch wetenschappelijk medewerker Commissie van Beroep

Deel deze vacature:

Kifid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening) is het laagdrempelige en deskundige klachteninstituut waar consumenten en kleinzakelijke ondernemers terecht kunnen met klachten over financiële producten of diensten. Wij zijn op zoek naar een:

Juridisch wetenschappelijk medewerker Commissie van Beroep
(24-32 uur per week)

We zoeken een wetenschappelijk georiënteerde jurist met de blik van een kritische beschouwer voor ontwikkelingen binnen het financieel recht, die wil bijdragen aan het kennismanagement en wil meedenken over procesrechtelijke kwesties bij de Commissie van Beroep van Kifid.
De functie is te combineren met een parttime aanstelling als AIO of universitair docent.

Wat je gaat doen

De kern van het werk is kennis opdoen en kennis delen. Jij bent degene die het werk van de Commissie van Beroep (CvB) juridisch ondersteunt. Dit doe je door het schrijven van notities met diepgaande analyses of beschouwingen van de rechtspraak en de literatuur over de thema’s die in zaken van de CvB voorkomen, zowel op inhoudelijk als op procedureel vlak.

Je onderzoekt bij nieuwe zaken of daarin rechtsvragen spelen die voor de rechtseenheid of rechtsontwikkeling van belang zijn. Je adviseert de voorzitter van de CvB of de commissie een zaak in beroep kan behandelen en of voor de behandeling specifieke deskundigheid nodig is. Waar nodig maak je een notitie ten behoeve van de behandeling van de zaak.

Je maakt juridische kennis toegankelijk voor de commissieleden en houdt het up to date. Dit doe je door het maken van overzichten van de relevante literatuur en jurisprudentie over onderwerpen die frequent voorkomen in zaken bij de CvB. Je bent daarmee een van de systeemwaarborgen van de CvB voor het bewaken van de kwaliteit en de rechtseenheid.

De door jou opgestelde notities en overzichten bespreek je met de voorzitter van de CvB. Je gaat ook als laatste de conceptuitspraken van de CvB meelezen ten behoeve van de zorg voor de rechtseenheid.

Op deze manier ondersteun je de leden van de CvB bij de voorbereiding en de uitwerking van uitspraken en draag je bij aan het functioneren van de CvB als hoogste gremium van de klachtbehandeling bij Kifid. De CvB behandelde in 2021 56 zaken en in 2020 53 zaken.

Daarnaast ondersteun de CvB bij het verbeteren van procedures en in procesdossiers. Je werkt hierbij zelfstandig en overlegt met de collega’s die de CvB administratief en organisatorisch ondersteunen. Zij voeren de correspondentie met partijen. Jij beoordeelt en adviseert, gevraagd en ongevraagd, over de juridische communicatie met partijen. Je houdt een oog op het werkproces van de CvB en doet voorstellen voor aanpassingen van het reglement van de CvB.

Het belangrijkste voor deze functie is dat je werkt op wetenschappelijk niveau. Je hebt belangstelling voor het financieel recht en voor financiële producten. Je houdt ervan om je te

verdiepen in processuele vraagstukken en ziet het belang daarvan. Je anticipeert op nieuwe ontwikkelingen. Je stelt de juiste prioriteiten en je focust op het bieden van toegevoegde waarde voor het functioneren van de CvB. Je gebruikt hierbij jouw adviesvaardigheden en je conceptuele en analytische denkvermogen.

Jouw profiel
· Een afgeronde universitaire opleiding Nederlands recht.
· Bij voorkeur wetenschappelijke werkervaring als promovendus of universitair docent.
· Affiniteit, enthousiasme en zo mogelijk deskundigheid op het gebied van financieel recht en procesrecht.
· Je hebt belangstelling voor, en zo mogelijk al kennis van en inzicht in de juridische ontwikkelingen in de financiële dienstverlening.
· Uitstekende schrijfvaardigheden en goede communicatieve vaardigheden.

Je werkomgeving
Werken bij Kifid is werken in het hart van de financiële dienstverlening. De cultuur is informeel en je komt te werken in een organisatie vol proactieve, ambitieuze en klantgerichte professionals, die graag met je samenwerken. Er wordt hard gewerkt, maar ook veel gelachen met elkaar. In totaal zijn er circa 72 medewerkers werkzaam bij Kifid, waarvan 45 juristen, die met elkaar zorgen dat jaarlijks ongeveer 3.000 klachten inhoudelijk kunnen worden behandeld. Kifid biedt een oplossing door bemiddeling of door een (meestal) juridisch bindende uitspraak. Het kantoor van Kifid is gevestigd op het Centraal Station van Den Haag.

Wat kun je van ons verwachten

· een jaarcontract met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren;
· inschaling in schaal J (referentiefunctie Secretaris-Jurist) met minimum € 3.205 en maximum € 5.421 bruto per maand op basis van 38 uur per week;
· een eindejaarsuitkering in de vorm van een 13de maand;
· 8% vakantiegeld over 13 maanden;
· 27 vakantiedagen (bovenwettelijke dagen kopen of verkopen mogelijk);
· internetvergoeding voor het thuiswerken.

Interesse?
Je kan je sollicitatie mailen naar de afdeling HRM via: hrm@kifid.nl
Heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Matthijs Fennis, manager juridische zaken via tel. 070-333 8999.

Een pré-employment screening maakt standaard deel uit van de sollicitatieprocedure.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 6 oktober 2022

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

max. € 5.421
Scroll naar boven