Gemeente Pijnacker-Nootdorp zoekt een

Jurist

Deel deze vacature:

Ben jij op zoek naar een uitdagende en afwisselende baan op de terreinen bestuursrecht, aanbestedingsrecht en subsidierecht? Draai jij je hand niet om voor aansprakelijkstellingen en Wob-verzoeken? Wij zoeken een jurist die makkelijk kan schakelen tussen de verschillende dossiers en het leuk vindt een vraagbaak te zijn voor collega’s van verschillende afdelingen.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is op zoek naar een Jurist – 32-36 uur

Wat ga je doen?

Je start je laptop en bekijkt de nieuw binnengekomen zaken. Je eerste zaak van de dag is een aansprakelijkstelling. Je beoordeelt de aansprakelijkstelling en zoekt contact met de vakafdeling voor achtergrondinformatie. Daarna staat er een regionaal samenwerkingsoverleg gepland. Met juristen uit de regio bespreken jullie aanbestedingsvraagstukken en hoe deze te behandelen. In de middag bekijk je een binnengekomen Wob-verzoek en tussendoor beantwoord je juridische vragen van verschillende afdelingen. De meeste juridische vragen gaan over de mandaatregeling, aanbestedingsrecht, staatssteun en subsidierecht. Jij vindt het heerlijk om te schakelen tussen verschillende dossiers en een vraagbaak te zijn voor collega’s. Dit maakt jouw werk als jurist even uitdagend als afwisselend.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je behandelt specifieke onderwerpen zoals Wob-verzoeken, aansprakelijkstellingen en ingebrekestellingen.
 • Je adviseert afdelingen over uiteenlopende juridische vraagstukken. Denk hierbij aan advisering over de mandaatregeling, (regionale) samenwerkingsverbanden, aanbestedingsrecht en subsidierecht. Ook het juridisch toetsen van beleidsregels en verordeningen behoort tot je taken.
 • Je doet voorstellen ter verbetering van juridische werkprocessen en draagt zorg voor de implementatie van deze verbeteringen. Bijvoorbeeld door structuur aan te brengen in het subsidie instrumentarium van de gemeente.
 • Je neemt deel aan projectgroepen. Hierbij schakel je zowel met collega’s als met juristen van andere gemeenten in de regio.
 • Je bent een sparringpartner voor de collega juristen van het team, maar ook voor het bestuur en de directie.
 • Je bent sparringpartner voor de klachtencoördinator/mediator en bent vervanger tijdens afwezigheid.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding Rechten op HBO- of WO-niveau;
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als jurist bij een overheid of semioverheid;
 • Je beschikt over aantoonbare werkervaring met juridische advisering op de terreinen van bestuursrecht, aanbestedingsrecht en subsidierecht en in het bijzonder met het afwikkelen van aansprakelijkstellingen en Wob-verzoeken;
 • Je bent in staat het standpunt van de gemeente te verwoorden en te verdedigen;
 • Je bent zelfstandig en goed in staat om in teamverband te opereren;
 • Je denkt mee om Juridische Zaken op de kaart te zetten, neemt hierbij initiatief, zoekt contact met andere afdelingen en vergeet de bestuurlijke belangen hierbij niet;
 • Ervaring met klachtafhandeling en mediation is een pre;
 • Ervaring met het privaatrecht (boek 3, 5 en 6 BW) is ook een pre.

Wat bieden wij je?

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal €5.169,- bruto per maand (salarisschaal 11 van de gemeentelijke salaristabel oktober 2020, op basis van 36 uur per week) Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie Adviseur III.

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het OV, flexibele werktijden, voldoende mogelijkheden om je zowel op professioneel vlak als persoonlijk vlak te ontwikkelen en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt.

We bieden je in eerste instantie een jaarcontract. Wanneer het van beide kanten bevalt, wordt dit na een jaar omgezet in een vast dienstverband.

Over ons team

De afdeling Bedrijfsvoering zorgt ervoor dat het bestuur, management en medewerkers van de gemeentelijke organisatie goed worden ondersteund en geadviseerd op het gebied van Financiën, Inkoop, Juridische Zaken en Personeel & Organisatie.

Als Jurist val je onder het team Juridische Zaken van de afdeling Bedrijfsvoering. Het team Juridische Zaken heeft als core business: leveren van juridische adviezen en behandeling van algemeen juridische, bestuurlijke aangelegenheden.

Het team bestaat uit 3 gedreven juristen die veel samenwerken en ook binnen de regio een rol hebben als het om regionale projecten gaat. Daarnaast maakt ook een klachtencoördinator/mediator deel uit van het team.

Over onze gemeente

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwonertal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan heb jij alles in huis om aan de slag te gaan bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp! Klik tot en met 24 december op de sollicitatiepagina en laat ons weten waarom deze functie bij jou past. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Sophia Horeweg (plaatsvervangend afdelingshoofd Bedrijfsvoering) via 06-24560262.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 6 december 2021

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Pijnacker

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

maximaal €5.169,- bruto per maand
Scroll naar boven