Wageningen University & Research zoekt een

Jurist

Deel deze vacature:

Wij zoeken

Wil jij als jurist werken op de meest groene en beste universiteit van Nederland? Waar onderzoek wordt gedaan en oplossingen worden gevonden voor de meest urgent problemen van onze tijd zoals klimaatverandering, de stikstofcrisis en een stijgende zeespiegel? Lees dan snel verder!

Voor de Environmental Sciences Group (ESG), een van de vijf onderdelen van Wageningen University & Research (WUR), zoeken we een enthousiaste nieuwe collega voor het team juridische zaken. Uit de activiteiten van de ESG komen vragen op juridisch gebied voort, met name op het gebied van onderzoeksprojecten waarbij diverse partijen zoals (inter)nationale overheden, kennisinstellingen en bedrijven zijn betrokken. Als jurist ben je daarbij een belangrijke schakel bij het tot stand brengen van overeenkomsten voor de financiering van baanbrekend onderzoek.

 • Je maakt binnen ESG onderdeel uit van een leuk klein team met veel eigen initiatief. Het team bestaat uit vier juristen en twee contractmanagers. Daarnaast werk je samen met de juristen van andere onderdelen binnen WUR. Je werkzaamheden zijn onder meer:
 • adviseren van projectleiders/onderzoekers en management over de juridische aspecten bij onderzoeksprojecten en andere zaken;
 • opstellen of beoordelen van uiteenlopende overeenkomsten in het Nederlands en Engels, waaronder research-, consortium-, non-disclosure- en grant agreements;
 • adviseren over voorwaarden van diverse (inter)nationale subsidieregelingen en externe tenders;
 • deelnemen aan projectgroepen op specifieke onderwerpen, aan het WUR-brede beleidsoverleg Legal en onderhouden van contacten met andere juristen binnen WUR.

Wij vragen

 • afgestudeerd in Nederlands Recht, bij voorkeur met specialisatie in het verbintenissenrecht;
 • goede analytische vaardigheden en in staat om snel de essentie uit relevante regelingen te halen en dit om te zetten in bruikbare adviezen en heldere overeenkomsten;
 • goed in teamverband kunnen werken;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden en goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • een stevige persoonlijkheid, integer en organisatiesensitief;
 • je houdt overzicht, stelt prioriteiten, kunt snel schakelen, bent klantgericht en stressbestendig

Wij bieden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:

 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de functie kan zowel voltijds als in deeltijd worden gedaan
 • sabbatical leave, studieverlof en betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een geringe vergoeding, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
 • de mogelijkheid om een deel van de week vanuit huis te werken;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.

Naast deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van de hoeveelheid relevante werkervaring of specialisatie, een marktconform salaris van minimaal €3.336,- tot maximaal €5.183,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal  11). De aanstelling kan zowel in deeltijd als voltijds zijn.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze vacature? Wij informeren je graag verder. Neem daarvoor contact op met Joke Hoogendoorn, telefoonnummer: 0317-481712, e-mail: joke.hoogendoorn@wur.nl.

En wil je eerst eens een kijkje wilt nemen op onze prachtige campus, voordat je solliciteert, dan kan dat natuurlijk ook! Binnen de dan geldende corona-richtlijnen proberen we graag je een indruk te geven van je mogelijke nieuwe werkplek!

Vragen over de wervingsprocedure kun je stellen aan Centa Grutters, HR-adviseur, e-mail: centa.grutters@wur.nl.

Wil je solliciteren?

Dat kan direct via de sollicitatie button bij de vacature op onze website zodat wij je persoonlijke gegevens kunnen verwerken met je toestemming.

Deze vacature staat open tot en met 17 januari 2022 Omdat we deze vacature zo spoedig mogelijk willen invullen beginnen we direct met de selectie van kandidaten en zal bij gebleken geschiktheid op korte termijn een gesprek gepland worden en de vacature eventueel eerder gesloten worden.

Gelijke kansen

Wageningen University & Research (WUR) heeft een groot aantal mensen in dienst met zeer verschillende achtergronden en kwaliteiten, die elkaar inspireren en motiveren. Wij willen dat elk talent zich bij ons thuis voelt en dezelfde carrièrekansen aangeboden krijgt. Wij verwelkomen daarom speciaal sollicitaties van mensen die ondervertegenwoordigd zijn binnen WUR. Voor meer informatie hierover ga naar onze inclusiviteits pagina. Een mooi voorbeeld hoe WUR omgaat met inclusiviteit is te lezen op de pagina werken bij WUR met een functiebeperking.

Wij zijn

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.800 medewerkers en 12.900 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

De Environmental Sciences Group is een van de vijf kenniseenheden van Wageningen University & Research. Naast uitstekend academisch onderwijs wordt hier dagelijks baanbrekend fundamenteel en toegepast onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld klimaatverandering, biodiversiteit, leefbaarheid in steden en duurzaam gebruik van bodem en water. Dit leidt tot vele innovaties die wereldwijd worden ingezet. Van de stikstofproblematiek in Nederland, levende golfbrekers in Bangladesh, herstel van het door erosie bedreigde Loess Plateau in China, tot bosbeheer in Bolivia waarmee tegelijk inkomsten voor medische voorzieningen worden gerealiseerd.

Kijk hier voor meer informatie over werken bij Wageningen University & Research. En neem via deze video een kijkje op onze groene campus:

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 21 december 2021
Verloopdatum: 17/01/2022

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Wageningen

Provincie

Gelderland
Scroll naar boven