ctbg zoekt een

Jurist

Deel deze vacature:

Ede

Houd je van het oplossen van ingewikkelde juridische issues met maatschappelijke impact dan ben je bij ons op je plek. Als jurist zul je merken dat vraagstukken en dossiers nooit hetzelfde zijn. Een zorgvuldige weging van de vaak tegengestelde belangen vraagt veel creatieve inzet. Je draagt bij aan trendsettende uitspraken en adviseert over de interpretatie van nationale en Europese wet- en regelgeving. Met jouw werk lever je een maatschappelijke bijdrage aan het toelaten van middelen die veilig zijn voor mens, dier en milieu. In deze uitdagende rol kun je volop je probleemoplossend vermogen benutten.

Dit ga je doen
Je vertegenwoordigt het Ctgb in bezwaar- en beroepsprocedures. Het gaat dan bijvoorbeeld om een bezwaar tegen het besluit van het college om een middel tegen mieren niet op de markt toe te laten of over het wel of niet openbaar maken van informatie. Ook werk je aan beroepszaken waarin de beslissende rechterlijke instantie mogelijk besluit tot het stellen van prejudiciële vragen aan het Europese Hof van Justitie omtrent de uitleg van de gewasbeschermingsmiddelenverordening.

Welke partijen je in een juridische procedure tegenover je krijgt? Dat zijn bijvoorbeeld bedrijven die een toelating hebben aangevraagd. Voor hen spelen aanzienlijke commerciële belangen mee. Ook milieugeoriënteerde belangenorganisaties laten regelmatig van zich horen naar aanleiding van besluiten van het college. Geen enkele zaak is standaard. Je pioniert met lef in een complex vakgebied waarin nationale en Europese wet- en regelgeving veel ruimte laten voor interpretatie. In bijna elk dossier werk je samen met een van je collega-juristen.

We streven naar hoge kwaliteit en optimaliseren continu de beoordelingsprocessen. Niet voor niets worden we in ons vakgebied gezien als een autoriteit binnen Europa. In onze unieke omgeving zijn veel Ctgb-collega’s blij met jouw advies. Zo kan het zijn dat je een wetenschappelijke expert uitleg geeft over de invloed van een nieuwe verordening op het toelatingsproces. Of collega’s van onze beleidsafdeling helpt bij het inbedden van voorrangsregels voor de toelating van groene middelen. Zeker is dat je een afwisselende functie hebt met maatschappelijke impact.

Extra interessant: je volgt een uitgebreid inwerktraject met begeleiding en ruimte om opleidingen te volgen. Ook krijg je veel verantwoordelijkheid. Denk aan het vertegenwoordigen van het college in bezwaar- en beroepsprocedures en het geven van juridisch advies aan collega’s, het MT of het college.

Dit bieden wij je
Een afwisselende en uitdagende baan in een ambitieuze omgeving met deskundige collega’s. Verder bieden we:

 • Een salaris tussen de € 3.091,60 en € 5.586,12 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (afhankelijk van je kennis en ervaring) volgens schaal 10 of 11 van de cao Rijk. Als je nog niet voldoet aan de nodige functie-eisen om deze baan volledig uit te voeren, schalen we je in de lagere salarisschaal in.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%.
 • 144 verlofuren en minimaal 64 IKB-uren bij een 36-urige werkweek.
 • Hybride werken, waarbij je afwisselend thuis en op ons mooie kantoor in een bosrijke omgeving vlak bij het station van Ede-Wageningen kunt werken.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • In- en externe opleidingstrajecten waarmee je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen en trends in je vakgebied.
 • Leuke activiteiten die personeelsvereniging Poco Loco organiseert.

Dit ben jij
Nationale en Europese en wet- en regelgeving interpreteren in een wetenschappelijke omgeving waarin je vaak moet pionieren, daar krijg jij energie van. Je bent maatschappelijk betrokken en durft keuzes te maken bij juridische interpretaties in unieke vraagstukken en komt met jouw creatieve blik tot oplossingen en standpunten die je ook voor de rechter helder kunt beargumenteren. Daarnaast kun je vlot schakelen tussen complexe grote zaken en relatief kleine opdrachten. En je vindt het leuk om gevraagd en ongevraagd juridische risico’s begrijpelijk te verwoorden, zodat ook niet‐juristen daarnaar kunnen handelen.

Wat je ook meebrengt:

 • Academisch niveau; je hebt een opleiding Nederlands bestuursrecht en/of Europees recht afgerond.
 • Bij voorkeur ervaring met bezwaar- en beroepsprocedures.
 • Affiniteit met het werkgebied van het Ctgb.
 • Goede spreek- en schrijfvaardigheid in het Nederlands en Engels.

Hier ga je werken
Je werkt in team van bevlogen juristen, een managementondersteuner, een Woo-coördinator en de teamleider. Je gaat aan de slag in een klein team waarin kennisdeling, ondersteunen, sparren, maar vooral werkplezier belangrijk is.

Ook de lijnen met de andere collega’s van de organisatie zijn kort. Bovendien zorgen we voor een goede werk-privébalans. Iedereen werkt minimaal twee dagen per week op ons prachtige, open en lichte kantoor aan de rand van een bosrijke omgeving en dicht bij het station. Waar je de andere dagen werkt, mag je zelf invullen. We houden van gezelligheid. Zo organiseren we regelmatig een leuke borrel.

Over het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden
Het Ctgb is een zelfstandig bestuursorgaan dat uitvoering geeft aan de Wet Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (Wgb). Deze wet geeft uitvoering aan de Europese verordeningen inzake de toelating en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en biociden. Daarnaast werkt het Ctgb binnen de kaders van de nationale wet- en regelgeving zoals o.a. de Algemene wet bestuursrecht.

Wij dragen bij aan een verantwoord gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en biociden binnen Europa met het oog op de veiligheid voor mens, dier en milieu. Onze beoordelingen en adviezen zijn onafhankelijk en transparant. Deze komen tot stand binnen de juridische kaders en zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten.

Onze medewerkers hebben een hoog specialistisch kennisniveau. In onze informele, platte organisatie hechten we veel waarde aan jouw welzijn. Zo stimuleren we dat je jezelf continu blijft ontwikkelen door bijvoorbeeld training en opleiding. En je kunt je werktijden flexibel indelen.

Solliciteer nu
Enthousiast? Stuur je motivatie en cv dan vóór 8 april 2024 naar vacatures@ctgb.nl onder vermelding van ‘jouw naam + vacature jurist. Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Ingrid Broeke, Teamleider Juridische Zaken, via 0317-471810 of ingrid.broeke@ctgb.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 19 maart 2024

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Ede

Provincie

Gelderland

Salarisindicatie

3091 - 5586 euro bruto per maand
Scroll naar boven