Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zoekt een

Jurist 24 uur | Rotterdam

Deel deze vacature:

Kennis over water. Dat gaat dieper dan je denkt. Het is een wereld die niet iedereen kent. Een wereld waar we ons verdiepen in de uitdagingen die ons klimaat ons geeft. Want water stroomt waar het wil. Aan ons om te onderzoeken: wanneer en waarheen. En dat is een kwestie van balans.

Balans die jij ook zoekt. Jij krijgt de ruimte om te doen wat je belangrijk vindt in het leven. Terwijl je er ook voor zorgt dat volgende generaties de toekomst in kunnen duiken en kunnen genieten van het zuiverste water.

Wil jij ook watervol werk doen? Duik erin bij HHSK! We zijn op zoek naar een nieuwe jurist.

Je duikt in dit team

Er werken circa 50 collega’s bij de afdeling Publiekszaken. De afdeling is opgebouwd uit het team Advies, Vergunningen & Administratie, team Toezicht, Handhaving & Klantinformatie en het cluster Juridisch Advies . Publiekszaken is de schakel tussen de wensen van bewoners en bedrijven in ons gebied en de belangen van het waterschap. De afdeling geeft advies en behandelt aanvragen (vergunningen, meldingen), houdt toezicht op de naleving van de regels en verzorgt het eerstelijns klantcontact.

Jouw waterkracht

De afdeling Publiekszaken is eigenaar van de waterschapsverordening. De waterschapsverordening is een integraal product en bevat regels voor dijken, sloten, grondwater en wegen binnen het beheersgebied van het waterschap. Samen met de collega’s binnen HHSK zorg jij er voor dat de verordening juridisch klopt en actueel is. Daarnaast..

 • Ben jij naast coördinator ook penvoerder van de verordening;
 • Ga jij je bezighouden met de algemene wetgevingsvraagstukken. Denk hierbij aan toetsing en verbetering van de kwaliteit, effectiviteit, ‘doenbaarheid’ voor de burger en uitvoerbaarheid voor ons waterschap.

Wat maakt jou watervol?

Door jouw heldere bestuurlijk-juridische adviezen weet iedereen waar hij aan toe is. Je bent van de punt en de komma, niet alleen op juridisch vlak maar ook omdat je een vlotte pen hebt. Je bent dan ook betrokken bij meerdere beleidsmatige stukken. Daarnaast..

 • Heb je een afgeronde WO-opleiding en enige jaren ervaring als jurist;
 • Heb je kennis en ervaring op het gebied van het schrijven van wet- en regelgeving;
 • Heb je kennis van de Omgevingswet en de daarmee samenhangende wetgevingsarchitectuur;
 • Breng je mensen van nature samen om te komen tot een afgestemd product;
 • Heb je een duidelijke visie op kwaliteit van wetgeving en de rol van wetgeving als beleidsinstrument;
 • Heb je een duidelijk beeld bij de relatie tussen wetgevingsjuristen, beleidsmedewerkers en uitvoerende en handhavende diensten.

Wij bieden

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris tussen € 4.048,00 en € 5.602,00 conform de cao ‘Werken voor Waterschappen’;
 • Bovenop het salaris ontvang je een individueel keuzebudget op basis van 21% van het salaris. Mooi meegenomen voor het kopen van extra verlof of ter aanvulling op je salaris;
 • Een persoonlijk basisbudget van €3600,00 om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Een thuiswerkvergoeding van € 3,00 per dag en een thuiswerkbudget van € 850,00;
 • Een goede pensioen- en reiskostenregeling.

Enthousiast? Duik erin bij HHSK!

Reageer direct! Eerst nog wat vragen? Neem dan contact op met Susanne de Jong, Recruiter, telefoonnummer 06 53478895. Zij vertelt je graag meer over de rol, het team en onze organisatie. Reageren op deze vacature kan tot en met 26 februari 2023 via de sollicitatiebutton. De eerste gesprekken staan gepland op 2 maart tussen 9.00 en 12.00 uur.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 8 februari 2023
Verloopdatum: 26/02/2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Rotterdam

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Tussen € 4.048,00 en € 5.602,00
Scroll naar boven