Vektis zoekt een

Jurist

Deel deze vacature:

Jurist
Zeist, 32-38 uur per week

Voor de groei en het verder verstevigen van onze basis zoeken wij een gedreven jurist die vanuit vakmanschap zoekt naar de juiste resultaten. Een jurist die ons helpt om wendbaar te zijn en te kunnen veranderen binnen het juridische kader waarin wij declaratiedata mogen verwerken, analyseren en visualiseren.

In deze rol hebben we een aantal mooie uitdagingen voor je klaarliggen. Wat zijn de juridische risico’s van Vektis en hoe beperken we deze bij bijvoorbeeld het verwerken van declaratiedata tot waardevolle inzichten? Zet je tanden in onze Data Protection Impact Assessments (DPIA’s) en hoe moeten we omgaan met juridische vraagstukken waar de maatschappelijke ontwikkelingen voorlopen op wetgeving?

Een afwisselende baan
Als je een jurist bent die houdt van doorpakken, dan kom je precies op het juiste moment binnen. Jij verstevigt de juridische basis onder alles wat Vektis doet. Hoe? Door je onder meer actief te bemoeien met de her-evaluatie van bestaande mandaten, producten en het gebruik van persoonsgegevens. We kunnen jouw hulp en expertise goed gebruiken bij het beoordelen en opstellen van contracten. Ook neem je deel aan werkgroepen met de zorgverzekeraars en externen en ben je medeverantwoordelijk voor de behandeling – zowel schriftelijk als mondeling – van diverse juridische procedures.

Waar ga je concreet mee aan de slag?
De dag begint met een kop koffie of thee en een gezellig gesprek met een collega. Klaar voor de start. In de mail staan drie uiteenlopende vragen van collega’s die jouw juridische hulp nodig hebben waaronder een interessant vraagstuk over het AGB-register. Je krijgt gelijk allerlei ideeën over hoe je die collega’s verder kunt helpen, maar je moet even kijken hoe en wanneer je deze ideeën deelt. Straks maar even sparren met een van die collega’s bij je volgende kop koffie. Eerst even wat zaken afhandelen die je vandaag in ieder geval gedaan wilt krijgen. Alles wat je daarbovenop doet is mooi meegenomen. Rond 12.00 uur dwalen je gedachten af naar wat je voor de lunch wil: verse soep en een broodje of toch even het dorp in wandelen en daar wat halen? ’s Middags heb je een call met compliance officers van zorgverzekeraars over de rechtmatigheid van het gebruik van declaratiedata voor een nieuw informatieproduct. Jouw inbreng is cruciaal hierbij zodat wij en de zorgverzekeraars erop kunnen vertrouwen dat we met dit informatieproduct geen onnodige privacyrisico’s lopen en de zorgverzekeraars “groen licht” kunnen geven voor het starten van dit nieuwe product. Gelukkig heb je na de call nog tijd om de laatste zaken uit te werken voordat je naar huis gaat. Onderweg naar huis voel je dat je impact hebt gehad op de mensen om je heen en dat je inbreng werd gewaardeerd. Gelukkig is er morgen weer een werkdag!

Dit ben jij!
Aangezien de markt volop in beweging is en de wetgeving vaak verandert, geldt ook voor jou dat je allesbehalve achter je bureau blijft zitten. Je zorgt dat je bijblijft, stapt makkelijk op mensen af en gelooft dat je als team meer en sneller resultaat behaalt dan alleen. Heb je een idee over hoe een juridisch proces beter kan? Wil je voorstellen een oplossing buiten het formele juridische traject te zoeken of iets overleggen met de arbeidsdeskundige, verzekeringsarts of andere deskundigen? Je pakt de telefoon of pen en komt in actie.

Daarnaast heb je:

  • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding in Rechten.
  • Minimaal 2 jaar ervaring als jurist bezwaar en beroep of in een soortgelijke rol.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Heb je ook kennis van of ervaring met privacywetgeving, dan zijn we extra blij met je sollicitatie.

Je nieuwe werkgever
Vektis is hét business intelligence centrum voor de zorg. Met ruim 140 mensen zetten wij ons dagelijks in voor goede zorg voor mensen in Nederland. Het is plezierig werken bij ons. Daar doen we veel aan: wij bieden je een moderne werkplek, flexibele werktijden en een open, informele werksfeer. Ons kantoor ligt in een bosrijke omgeving dicht bij het centrum van Zeist. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en je kunt er vrij parkeren. Even een frisse neus halen in het bos of een boodschap in Zeist doen? Geen probleem, dat doen wij zelf ook vaak. Samen met het team spreek je af welke activiteiten je op het kantoor in teamverband doet en welke thuis.

Vektis is volop in beweging. Jij speelt daar zelf, samen met je team, een grote rol in. Uiteraard vergeten we daarbij ook jouw eigen ontwikkeling niet. Je kunt je kennis verbreden óf verdiepen in de Vektis Academy.

Interesse?
Solliciteren kan via het sollicitatieformulier op onze website.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 24 oktober 2022
Verloopdatum: 21/11/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Zeist

Provincie

Utrecht
Scroll naar boven