Waterschap Rijn en IJssel zoekt een

Jurist

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Waterschap Rijn en IJssel zorgt voor het water in de Achterhoek, Liemers, Veluwe en een stukje van Overijssel. Veilig, schoon, niet te droog en niet te nat. Dat doen we door de dijken te beheren en rioolwater te zuiveren. Ook zorgen we voor goed en voldoende, schoon water in de beken, sloten en rivieren.

Als gevolg van klimaat en duurzaamheidsvraagstukken moeten we innoveren en nieuwe oplossingen vinden voor belangrijke maatschappelijke vraagstukken zoals de klimaatverandering en de energietransitie. Dat maakt ons en jouw werk dynamisch, uitdagend en maatschappelijk relevant. Iedere medewerker draagt daaraan bij vanuit zijn eigen functie en specialisme. Ga jij deze uitdaging aan?

Vind jij het leuk om in een bestuurlijke omgeving te opereren en weet jij de complexe juridische kennis begrijpelijk te maken voor onze organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Wat ga je doen?
De stafunit Bestuurlijk Juridische Zaken (BJZ) ondersteunt en adviseert de bestuurders en de ambtenaren op juridisch gebied. In deze vacature van jurist zijn de werkzaamheden heel divers en bestrijken ze nagenoeg alle rechtsgebieden. De werkzaamheden betreffen onder andere:

 • Samenwerkingsovereenkomsten (zowel publiek-publiek als publiek-privaat), verordeningen en reglementen opstellen.
 • Juridische adviezen geven inzake waterkwaliteit en – kwantiteit, aansprakelijkheidsrecht, aanbestedingsrecht, (on)roerend goed transacties, vergunningverlening en handhaving en de Omgevingswet.
 • Het waterschap vertegenwoordigen in juridische geschillen, bezwaar- en beroepsprocedures en procedures op het vlak van aansprakelijkheidsrecht.

Wat heb je aan bagage?

 • Je beschikt over een afgeronde wo-opleiding richting Rechten.
 • Privaatrecht/bestuursrecht is een pre, evenals kennis en ervaring in staatssteun.
 • Je hebt relevante (beleidsmatige) ervaring op strategisch niveau in een bestuurlijk krachtenveld.

Het team
Je komt als jurist terecht in een hecht team met 3 andere juristen, waarbij ieder zijn eigen expertise heeft. Ondanks dat iedereen een eigen expertise heeft, wordt er ook veel met elkaar meegedacht. Onderling heerst een prettige sfeer en samenwerken is van groot belang, zowel binnen het eigen team als met de rest van de organisatie.

Wat is jouw bijdrage?

 • Je vertaalt complexe informatie naar begrijpelijke taal.
 • Je bent direct in je communicatie (in woord en geschrift) en durft hierbij gevraagd, maar ook ongevraagd advies te geven.
 • Je hebt oog voor politieke ontwikkelingen en verhoudingen binnen organisaties en bent bestuurlijk sensitief.
 • Je bent sterk in het opstellen van probleemanalyses, maar bent tegelijk ook praktisch ingesteld en weet snel te schakelen.
 • Je beschikt over een portie humor en relativeringsvermogen.
 • Tot slot ben jij een echte teamplayer.

Wat bieden wij?

 • Maatschappelijk relevant werk in een dynamische, inspirerende omgeving.
 • Een uitdagende en veelzijdige functie met grote mate van zelfstandigheid voor 32 uur per week.
 • Een bruto maandsalaris tussen € 4.108,- en € 5.821,- bij een 36-urige werkweek conform schaal 12 cao Werken voor waterschappen.
 • Een keuzebudget van 20% van je bruto jaarsalaris (bijvoorbeeld inzetbaar voor extra verlof).
 • Een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per thuiswerkdag en een vergoeding van maximaal van € 850,- om je thuiswerkplek arbotechnisch in te richten.
 • De mogelijkheid om in overleg flexibel te werken.
 • Een persoonlijk budget op opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen (interessant voor je vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit).

Informatie en sollicitatie
Ben jij enthousiast geworden over deze vacature in de functie jurist en wil je ons waterschap komen versterken? Reageer dan voor 16 augustus 2021 via het sollicitatieformulier, t.a.v. Johan Meeringa, manager Bestuurlijk Juridische zaken. Voor meer informatie bel je met Johan Meeringa, via telefoonnummer 06- 52600988. Sollicitaties die op een andere wijze, binnenkomen worden niet in behandeling genomen. Kijk ook op www.wrij.nl/thema/werken/werkenbij/ voor meer informatie over onze organisatie.

De eerste sollicitatieronde vindt plaats op 24 augustus.

Waterschap Rijn en IJssel hecht grote waarde aan je privacy. Er wordt uiterst zorgvuldig met je gegevens omgegaan. Deze worden vertrouwelijk behandeld en uitsluitend gebruikt voor werving- en selectiedoeleinden. Je gegevens worden opgenomen in onze werving en selectie-applicatie. De gegevens van kandidaten die niet geselecteerd zijn worden uiterlijk 4 weken na afwijzing vernietigd. Wanneer wij je gegevens langer willen bewaren, vragen wij hiervoor je expliciete toestemming. Onze uitgebreide privacyverklaring kun je vinden op onze website, www.wrij.nl.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

 

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 23 juni 2021
Verloopdatum: 16/08/2021

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Doetinchem

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top