Waterschap Rijn en IJssel zoekt een

Jurist

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Ons waterschap staat de komende jaren voor grote uitdagingen zoals klimaatverandering en de energietransitie. We kampen als waterschap bijvoorbeeld met steeds grotere weer-extremen zoals droogte en wateroverlast. Dit maakt ons werk dynamisch, uitdagend en maatschappelijk relevant. Jij kunt daar vanuit je eigen juridische expertise dagelijks aan bijdragen. Durf jij deze uitdagingen met ons aan te gaan?

Vind jij het leuk om in een bestuurlijke omgeving te opereren maar ben jij daarnaast ook niet bang om zelf ‘met de voeten in de modder te staan?’ Dan pas jij goed bij ons waterschap.

Wat ga je doen?

De stafunit Bestuurlijk Juridische Zaken (BJZ) ondersteunt en adviseert de bestuurders en de ambtenaren op juridisch gebied. In deze functie zijn de werkzaamheden heel divers en bestrijken ze nagenoeg alle rechtsgebieden. De werkzaamheden betreffen onder andere:

 • Samenwerkingsovereenkomsten (zowel publiek-publiek als publiek-privaat), verordeningen en reglementen opstellen.
 • Interne juridische advisering over diverse onderwerpen zoals aansprakelijkheidsrecht, aanbestedingsrecht, (on)roerend goed transacties, vergunningverlening en handhaving en de Omgevingswet.
 • Het waterschap vertegenwoordigen in diverse juridische geschillen, bezwaar- en beroepsprocedures en procedures.
 • Meewerken aan diverse projecten zoals grootschalige dijkversterkingen, het verleggen van een rivier, de oprichting van een nieuwe grondstoffenfabriek of de realisatie van een windmolenpark.

Wat is jouw bijdrage?

 • Je beschikt over een afgeronde wo-opleiding richting Rechten.
 • Je hebt relevante (beleidsmatige) ervaring op strategisch niveau in een bestuurlijk krachtenveld.
 • Kennis van privaatrecht is een pre, evenals kennis en ervaring in staatssteun.
 • Je hebt oog voor politieke ontwikkelingen en verhoudingen binnen organisaties en bent bestuurlijk sensitief.
 • Je bent sterk in het opstellen van probleemanalyses, maar bent tegelijk ook praktisch ingesteld en formuleert complexe informatie naar begrijpelijke taal.
 • Je bent direct in je communicatie (in woord en geschrift) en durft hierbij gevraagd maar ook ongevraagd advies te geven.
 • Tot slot ben je een teamplayer en beschik je over een portie humor en relativeringsvermogen.

Het team

Je komt als jurist terecht in een hecht team met 3 andere juristen, waarbij ieder weliswaar zijn eigen expertise heeft, maar waar er ook veel met elkaar wordt meegedacht. Onderling heerst een prettige sfeer en samenwerken is van groot belang, zowel binnen het eigen team als met de rest van de organisatie.

Wat bieden wij?

 • Maatschappelijk relevant werk in een dynamische, inspirerende omgeving.
 • Een uitdagende en veelzijdige functie met grote mate van zelfstandigheid voor 32 uur per week.
 • Een bruto maandsalaris tussen € 4.108,- en € 5.821,- bij een 36-urige werkweek conform schaal 12 cao Werken voor waterschappen.
 • Een keuzebudget van 21 % van je bruto jaarsalaris (bijvoorbeeld inzetbaar voor extra verlof).
 • Een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per thuiswerkdag en een vergoeding van maximaal van € 850,- om je thuiswerkplek arbotechnisch in te richten.
 • De mogelijkheid om in overleg flexibel te werken.
 • Een persoonlijk budget op opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen (interessant voor je vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit).

Informatie en sollicitatie

Ben jij enthousiast geworden over deze vacature en wil je ons waterschap komen versterken? Reageer dan voor 10 januari 2022 via het sollicitatieformulier, t.a.v. Johan Meeringa, manager Bestuurlijk Juridische zaken. Voor meer informatie bel je met Reynier Hoekstra, telefoon 06-21490285 of Johan Meeringa, telefoon 06-52600988. Sollicitaties die op een andere wijze, binnenkomen worden niet in behandeling genomen.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 18 januari 2022. Kijk ook op www.wrij.nl/thema/werken/werkenbij.

Waterschap Rijn en IJssel hecht grote waarde aan je privacy. Er wordt uiterst zorgvuldig met je gegevens omgegaan. Deze worden vertrouwelijk behandeld en uitsluitend gebruikt voor werving- en selectiedoeleinden. Je gegevens worden opgenomen in onze werving en selectie-applicatie. De gegevens van kandidaten die niet geselecteerd zijn worden uiterlijk 4 weken na afwijzing vernietigd. Wanneer wij je gegevens langer willen bewaren, vragen wij hiervoor je expliciete toestemming. Onze uitgebreide privacyverklaring kun je vinden op onze website, www.wrij.nl.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 23 november 2021
Verloopdatum: 10/01/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Doetinchem

Provincie

Gelderland

Salarisindicatie

€4108 - €5821 euro bruto per maand

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top