Royal HaskoningDHV zoekt een

Jurist aanbesteden

Deel deze vacature:

Ben jij een ondernemende jurist met passie voor infrastructurele projecten en bouwprojecten?
Als jurist Aanbesteden bij Royal HaskoningDHV werk je mee aan het mogelijk maken van ruimtelijke projecten van onze opdrachtgevers met een maatschappelijke impact, zowel op strategisch als op tactisch niveau.

Wat je doet als Legal Consultant Aanbesteden
Ter versterking van onze capaciteit zoeken wij een: Jurist Aanbesteden.

Met jouw kennis van en ervaring met het aanbestedingsrecht, het algemeen contractenrecht en in het bijzonder bouwcontractenrecht adviseer en begeleid je opdrachtgevers (overheden, marktpartijen en non-profit partijen) bij relevante privaatrechtelijke vraagstukken voor infrastructurele projecten, bouwprojecten en de aanbesteding van gebiedsontwikkelingen.

Ook ben je bereid om buiten de hierboven genoemde kennisgebieden je juridische ervaring en kennis in te zetten en verder te ontwikkelen.

Naast jurist ben je avonturier en ondernemer en heb je samen met de rest van ons team een actieve rol in de business- en netwerkontwikkeling. Je signaleert nieuwe marktkansen en brengt ideeën naar voren die onze opdrachtgevers verder helpen.

Waar je komt te werken
Royal HaskoningDHV is al meer dan 140 jaar toonaangevend als ingenieursbureau, in advies en projectmanagement. Vanuit onze vestigingen in meer dan 30 landen werken 6.000 professionals aan projecten in 150 landen. Wereldwijd ontwikkelen we samen met klanten, partners en kennisinstellingen toekomstbestendige oplossingen voor steden, water, transport en industrie. Wij willen bijdragen aan een betere samenleving, een duurzamere toekomst realiseren voor onze kinderen en kleinkinderen. Dat noemen wij: ‘enhancing society together’.

Als onderdeel van de adviesgroep Management & Legal Consultants biedt ons team Legal Consultants met zo’n 14 collega’s oplossingen voor een breed scala aan juridische uitdagingen. De sectie privaatrecht houdt zich bijvoorbeeld bezig met het vormgeven van strategische inkoopplannen, het opstellen van aanbestedingsdocumenten en diverse vormen van contracten. Wij ondersteunen onze opdrachtgevers, zowel rijk als regio en publiek en privaat, met doelgerichte strategische juridische advisering én maken de vertaalslag naar een praktische en toepasbare aanpak. Wij werken veel in multidisciplinaire teams. Dit stelt ons in staat om opgaven breder te bekijken dan alleen met de juridische bril en samen te werken aan strategische en innovatieve oplossingen om de projecten van onze opdrachtgevers mogelijk te maken.

Daarbij onderscheiden we ons door onze technische, procesmatige en politiek-bestuurlijke ervaring boven op onze juridische expertise. Deze ‘legal plus’ stelt ons in staat om juridische oplossingen te verbinden met technologische innovaties en de uitdagingen in het maatschappelijk en bestuurlijke veld waarin onze projecten en opdrachtgevers zich bevinden. Werken bij ons vereist praktijk- en procesgericht werken, collegialiteit, delen van ervaring en kennis, plezier en creativiteit, maar ook resultaat, hersens, durf, humor en visie.

Wat je meebrengt
Onze ideale ondernemende Jurist Aanbesteden is in staat zowel zelfstandig (solistisch) te werken als in (grote) multidisciplinaire teams.

Verder:

 • Heb je een universitaire opleiding Rechtsgeleerdheid afgerond met een relevante privaatrechtelijk georiënteerde master, relevante werkervaring dan wel affiniteit met relevante vraagstukken;
 • Heb je kennis van en ervaring met het aanbestedingsrecht, het algemeen contractenrecht en in het bijzonder bouwcontractenrecht;
 • Ben je direct en breed inzetbaar;
 • Ben je analytisch, ondernemend, nieuwsgierig, resultaatgericht, flexibel, zelfkritisch en (organisatie)sensitief;
 • Weet je dat successen worden bereikt samen met anderen;
 • Ben je iemand die een open en lerende houding aanneemt.

Dit krijg je van ons
Je komt te werken in een sterk en divers team van Legal Consultants, waarbinnen we actief kennis uitwisselen, samenwerken en elkaar vertrouwen en ondersteunen. We werken samen hard aan maatschappelijke opgaven en vieren graag de mooie projecten die wij mogelijk maken.

Naast dat je je bij ons kunt ontwikkelen binnen de mooiste en uitdagendste projecten in Nederland en wereldwijd, bieden we je ook:

 • Samenwerking in een professionele en collegiale organisatie, in een cultuur gebaseerd op de principes van een netwerkorganisatie, waaronder samenwerking op basis van gedeelde waarden;
 • Een marktconform salaris en goede arbeidsvoorwaarden, een goede pensioenopbouw via ons eigen pensioenfonds zodat alles voor je oude dag goed geregeld is;
 • Alle mogelijkheden tot flexibel werken in een gezonde werk-privébalans, zodat je kunt werken waar en wanneer je wilt;
 • Een standplaats naar keuze: Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Nijmegen, Utrecht of Amersfoort;
 • 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • Een op persoonlijke competenties en prestaties gericht ontwikkelings- en beoordelingssysteem;
 • Een goed bereikbare werkplek op één van onze kantoren én reiskostenvergoeding of een NS-Business Card;
 • Volop opleidings-en ontwikkelmogelijkheden;
 • Persoonlijk budget dat je kunt gebruiken om extra vakantiedagen of een fiets van te kopen. Liever elke maand wat extra’s op je rekening? Dan kun je het ook laten uitbetalen;
 • Bonussen op basis van bedrijfswinst.

Ben jij onze nieuwe collega?
We maken graag kennis met je! Kijk voor meer informatie over het werk van ons team Legal Consultants op: Legal consultants – juridisch strategisch advies in transities | Royal HaskoningDHV of Werken bij Legal Consultants Royal HaskoningDHV.

Klik op de solliciteer button onder aan de pagina en upload je cv en motivatiebrief.

Na ontvangst van je sollicitatie nemen we zo snel mogelijk contact met je op en bij de juiste match zullen we je uitnodigen voor een gesprek.

Het eerst gesprek zal je hebben met Evelien Braad (Associate Director Legal Consultants) en een toekomstig teamgenoot. Gaan we na het eerste gesprek samen verder dan maak je kennis met nog twee teamleden en de director van onze adviesgroep zodat je een goed beeld krijgt van jouw nieuwe werkomgeving. Zijn we hierna allemaal enthousiast? Dan ontvang je van ons een aanbod en verwelkomen we je graag aan boord!

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Evelien Braad, Associate Director Legal Consultants, via evelien.braad@rhdhv.com / 06- 83 24 34 02 of met Arno van Smeden, Senior Recruiter Transport & Environment, via arno.van.smeden@rhdhv.com / 06 – 83 10 55 39.

Acquisitie op deze vacature door bureaus is niet gewenst en aangeboden kandidaten worden niet in behandeling genomen.

Wil jij werken bij Royal HaskoningDHV?
Solliciteer op bovenstaande vacature

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 21 juli 2023
Verloopdatum: 21/09/2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO
Wil jij als jurist werken aan complexe opgaven in de fysieke leefomgeving? Bekijk onze vacatures Maak kennis met de afdeling Legal Consultants Nederland staat…
Scroll naar boven