Vattenfall N.V. zoekt een

Jurist Aanbestedingsrecht en Bouwrecht

Vattenfall is een Europees energiebedrijf met ongeveer 20.000 werknemers werkzaam in diverse landen. Al meer dan 100 jaar houden we ons bezig met het electrificeren van industrieën, het leveren van energie aan de huizen van mensen en het moderniseren van onze manier van leven door innovatie en samenwerking. Vattenfall wil een fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie. We lopen voorop in de transitie naar een duurzaam energiesysteem. Om dit ambitieuze doel te kunnen bereiken zijn wij op zoek naar getalenteerde personen die naast hun passie voor hun eigen rol ook een sterke teamspirit hebben en willen bijdragen aan het ondersteunen van een betekenisvolle bedrijfsmissie.  Met jouw onafhankelijke en kritische blik ben je actief betrokken bij de energietransitie. Als Legal Counsel Aanbestedingsrecht  en Bouwrecht draag je bij aan een fossielvrij leven binnen één generatie. Is dit wat voor jou?

Deel deze vacature:

Vattenfall is een Europees energiebedrijf met ongeveer 20.000 werknemers werkzaam in diverse landen. Al meer dan 100 jaar houden we ons bezig met het electrificeren van industrieën, het leveren van energie aan de huizen van mensen en het moderniseren van onze manier van leven door innovatie en samenwerking. Vattenfall wil een fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie. We lopen voorop in de transitie naar een duurzaam energiesysteem. Om dit ambitieuze doel te kunnen bereiken zijn wij op zoek naar getalenteerde personen die naast hun passie voor hun eigen rol ook een sterke teamspirit hebben en willen bijdragen aan het ondersteunen van een betekenisvolle bedrijfsmissie.

Met jouw onafhankelijke en kritische blik ben je actief betrokken bij de energietransitie. Als Legal Counsel Aanbestedingsrecht  en Bouwrecht draag je bij aan een fossielvrij leven binnen één generatie. Is dit wat voor jou?

“Wat maakt de functie Legal Counsel bij Vattenfall interessant? Naast dat je terechtkomt in een gedreven en leuk team ben je als Legal Counsel bij Vattenfall vaak op de hoogte van wat er binnen de organisatie gaande is. De werkzaamheden zijn heel divers van aard dus van verveling en eentonigheid van werkzaamheden zal er niet snel sprake zijn.” Felix Yeboah – Legal Counsel bij Vattenfall

Wat ga je doen als Legal Counsel Aanbestedingsrecht en Bouwrecht?

Als Legal Counsel Aanbestedingsrecht en Bouwrecht werk je nauw samen met de collega’s van de afdeling inkoop. Je voorziet ze van juridisch advies en denkt mee over het vinden van oplossingen. Ook ben je betrokken bij strategische vraagstukken, bijvoorbeeld het realiseren van innovatieve warmtebronnen en het formuleren van eisen om duurzaam aanbesteden te realiseren.

Je maakt onderdeel uit van het team Legal Wind & Heat NL, dat bestaat uit 10 juristen die gezamenlijk alle (duurzame) energieprojecten, van het allereerste begin tot einde levensduur, voorzien van juridisch advies. Binnen het team is er nog een Aanbestedingsjurist. Samen is het jullie verantwoordelijkheid om de afdeling inkoop juridische ondersteuning te bieden.

Met het team maken we deel uit van de grotere Nederlandse juridische afdeling van circa 30 personen en een internationaal team met meer dan 120 juridische professionals.

In de praktijk betekent dit dat je:

 • aanspreekpunt bent voor alle juridische vraagstukken op het gebied van het aanbestedingsrecht en inkoop.
 • zeer nauw zult samenwerken met de afdeling inkoop bij het opstellen en onderhandelen van contracten, zoals bouwcontracten gebaseerd op UAV, UAV-GC en FIDIC, voor de bouw en het onderhoud van onshore en offshore windprojecten, zonneparken, batterijen en innovatieve nieuwe energieprojecten.
 • betrokken bent bij aanbestedingen en vraagstukken op het gebied van ICT, HR, en Facilities.
 • adviseert bij (dreigende) geschillen door aanbestedingsprocedures.
 • meewerkt aan de ontwikkeling van kennis en werkmethoden binnen en buiten de afdeling. Je geeft trainingen en cursussen voor collega’s en betrokkenen binnen Vattenfall over het aanbestedingsrecht en bouwt een relevant netwerk op.

Locatie:
Amsterdam. We werken hybride en streven er als team naar om circa 50% van de werktijd bij elkaar te komen op het hoofdkantoor dat zich op 5 minuten loopafstand bevindt van station Amsterdam Bijlmer ArenA.

Wie ben jij?

Je bent analytisch en geeft juridisch advies van hoge kwaliteit, je bent in staat je werk effectief te organiseren en prioriteiten te stellen waardoor je afgesproken deadlines haalt. Je houdt ervan om in een team te opereren in een commerciële omgeving. Je herkent jezelf in het volgende profiel:

 • Je hebt minstens 5 tot 8 jaar relevante werkervaring opgedaan als (bedrijfs)jurist of advocaat op het gebied van aanbestedingsrecht en bouwrecht;
 • Ervaring met UAV, UAV-GC en/of FIDIC contracten is een voordeel;
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en het Engels goed;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met de energiesector en de wereldwijde energietransitie.

Wij zijn op zoek naar een professional die 32 – 40 uur in de week beschikbaar is

Wij bieden  

De hoogte van jouw salaris wordt gebaseerd op je opleiding en je relevante werkervaring. Het salaris voor deze functie is € 5.000,- tot €7,250,-. Naast je salaris kennen we een goed secundair arbeidsvoorwaardenpakket waarvan de belangrijkste onderdelen zijn:

 • Standaard eindejaarsuitkering van 4,5%  van je jaarsalaris en een winstdeling tot 3,5% van je jaarsalaris op basis van de resultaten van Vattenfall Nederland
 • NS Business kaart voor woon/werk verkeer of reiskostenvergoeding van € 0,23 per km bij een maximum van 50 km enkele reis
 • 25 vakantiedagen en 2,5 vitaliteitsdagen bij een 40-uurs contract: 13 ADV dagen
 • Keuzebudget, waar je onder andere extra vakantiedagen van kunt aan- en verkopen, een fiets van kan aanschaffen of gewoon uit laten betalen
 • Opleidingsbudget, omdat wij het belangrijk vinden dat jij je kan blijven ontwikkelen

Bij Vattenfall heerst een hechte teamcultuur waar tegelijkertijd volop ruimte is voor eigen initiatief.

Hybride werken is bij ons de de norm, wat betekent dat je in ieder geval 50% op kantoor werkt. De meeste van jouw collega’s werken graag de overige 50% van hun tijd thuis, maar dat laten we volledig aan jou. We hechten bij Vattenfall veel waarde aan een goede werk-privé balans en wij blijven kijken hoe wij hier als werkgever aan bij kunnen dragen.

Solliciteren / Meer weten? 
Klinkt dit interessant? We zien jouw sollicitatie graag uiterlijk 19 juli 2024 tegemoet. Voor vragen over de functie en/of het proces kun je contact opnemen met naam Joany van Megen, Senior Corporate Recruiter, joany.vanmegen@vattenfall.com.

Bij Vattenfall zijn wij ervan overtuigd dat diversiteit een grote bijdrage levert aan onze organisatie. Daarom streven wij constant naar een harmonieuze balans tussen onze medewerkers op het gebied van leeftijd, seksuele geaardheid, geloofsovertuiging, genderidentiteit, (arbeids)beperking en culturele of etnische achtergrond.

De veiligheid van Vattenfall en haar medewerkers is essentieel. Daarom maakt een pre-employment screening deel uit van het selectieproces. De screening is gebaseerd op de rol die je gaat vervullen binnen Vattenfall. De screening wordt uitgevoerd door een derde partij, Validata.

We kijken uit naar je sollicitatie!

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 27 juni 2024
Verloopdatum: 18/07/2024

Vacaturekenmerken

Functie type

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Amsterdam

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

€5250 - €7.250,-
Scroll naar boven