Provincie Noord-Holland zoekt een

Jurist Algemeen Bestuursrecht

Maatschappelijke uitdagingen als klimaat en energietransitie: bij de provincie spelen boeiende dossiers. Word jij onze nieuwe jurist bestuursrecht? Bij de provincie Noord-Holland kan je als jurist algemeen bestuursrecht je hart ophalen. Vanuit jouw expertise lever je een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van beleid en regelgeving die van belang zijn voor onze mooie provincie. Bij de provincie Noord-Holland werk je als jurist algemeen bestuursrecht met jouw collega’s uit verschillende delen van de organisatie aan diverse uitdagende dossiers.

Deel deze vacature:

De provincie Noord-Holland is op zoek naar een

Jurist Algemeen Bestuursrecht
32-36 uur

Maatschappelijke uitdagingen als klimaat en energietransitie: bij de provincie spelen boeiende dossiers. Word jij onze nieuwe jurist bestuursrecht?

Bij de provincie Noord-Holland kan je als jurist algemeen bestuursrecht je hart ophalen. Vanuit jouw expertise lever je een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van beleid en regelgeving die van belang zijn voor onze mooie provincie. Bij de provincie Noord-Holland werk je als jurist algemeen bestuursrecht met jouw collega’s uit verschillende delen van de organisatie aan diverse uitdagende dossiers.

Jouw baan
Je adviseert collega’s, directie en het bestuur over algemene bestuursrechtelijke aangelegenheden, met name op het gebied van subsidies en staatssteun. Je stelt provinciale subsidieregelingen op waarmee het beleid van de provincie kan worden uitgevoerd. Dat doe je in nauwe samenwerking met de collega’s van Beleid en Subsidies. Je toetst subsidieregelingen en subsidiebeschikkingen onder andere op staatssteunaspecten. Ook  vertegenwoordig je de provincie bij bestuursrechtelijke procedures. Heb je nog niet veel ervaring met deze werkzaamheden? Onze collega’s helpen je hier graag bij!

De dossiers waar jij je over buigt zijn interessant, vaak complex en behoorlijk divers. Bij de provincie is geen dag hetzelfde. Vanuit diverse kanten in de organisatie komen vragen op je bord. Met jouw collega’s ga je op zoek naar (juridische) antwoorden en opties. Je analyseert het probleem, de (bestuurlijke) context en onderzoekt de verschillende mogelijkheden. Verder denk je met jouw collega’s mee over de totstandkoming van nieuw beleid en de implementatie ervan. Je helpt de vertaalslag te maken van (Europese) regelgeving en beleid naar de provinciale praktijk. Je zorgt er voor dat aan de directie en het bestuur de best mogelijke oplossingen worden voorgelegd en dat eventuele risico’s goed in kaart zijn gebracht. Mede dankzij jouw adviezen zijn directie en bestuur goed geïnformeerd zodat zij in staat zijn bestuurlijke keuzes te maken ten behoeve van de Noord-Hollandse inwoners en bedrijven. Al je werkzaamheden spelen zich af tegen een politieke achtergrond. Een wereld waar je veel affiniteit mee hebt en waarin je je soepel beweegt.

Dit bieden wij

 • Een bruto jaarsalaris tussen € 57.791 en € 81.712 (schaal 11) op basis van 36 uur per week. Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget van ongeveer 22% van je bruto maandsalaris, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen.
 • Een opleidingsbudget van € 5.000,- per vijf jaar. Daarnaast zijn er andere opleidingsmogelijkheden, omdat we jouw ontwikkeling belangrijk vinden.
 • Een jaarlijkse salarisverhoging van 3%, tot aan het einde van je schaal.
 • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov.
 • Een tegemoetkoming in je ziektekostenverzekering.
 • Veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid.
 • Een jaarcontract, met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden.
 • Een baan op ons eigentijdse locatie in het centrum van Haarlem, met dynamische werkplekken die passen bij de werkzaamheden die je op dat moment wilt doen: van stiltezone tot ontmoetingsplein met koffiebar.

En dat is nog niet alles. Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga jij werken
Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps.

En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt alle ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

Je gaat aan de slag bij de afdeling Juridische Zaken, waar zo’n 38 juristen werken. Hier weet je je omringd door een goed gezelschap van juristen en advocaten die gespecialiseerd zijn in uiteenlopende rechtsgebieden, zoals bestuursrecht, privaatrecht en omgevingsrecht. Inderdaad, een leerzame omgeving waarin je als jurist je hart kunt ophalen en waarin veel wordt gespard met naaste collega’s. Wat je collega’s met elkaar – en dus ook met jou – gemeen hebben? Een voorliefde voor complexe dossiers, een brede maatschappelijke interesse, een oplossingsgerichte instelling en een prettig laagdrempelige houding. En waar ook tijd en ruimte is voor gezelligheid met elkaar.

Dit ben jij

 • Communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Klantgericht en goed in samenwerken. Je kunt je inleven in de vraagstukken van collega’s en denkt proactief met hen mee.
 • Een teamspeler.
 • Een kritische adviseur die stevig in zijn schoenen staat.
 • Analytisch

Verder heb je

 • Een afgeronde wo rechtenopleiding.
 • Goede kennis van algemeen bestuursrecht en affiniteit met meerdere rechtsgebieden binnen het bestuursrecht. Kennis van staatssteun en subsidies is een pré.
 • Minimaal drie jaar relevante werkervaring bij een overheidsinstelling.
 • Bij voorkeur ervaring met het opstellen van regelgeving.

Voldoe je niet aan alle eisen, maar heb je wel de potentie en ambitie om je te ontwikkelen tot een volwaardig jurist algemeen bestuursrecht? Ook dan nodigen we je van harte uit te solliciteren en gaan we graag met je in gesprek over de mogelijkheden om te starten door onder meer opleidingen en learning-on-the-job je verder te ontwikkelen.

Word onze nieuwe collega
Reageer voor 11 februari 2024 via de sollicitatiebutton. Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief t.a.v. Pauline Kreuwel, hoofd Juridische Zaken. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Pauline via 06 – 36 30 62 60. Vragen over de procedure? Stel ze aan onze collega’s van de Servicedesk Info Personeel, via 023 – 514 56 06.

Goed om te weten

 • Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.
 • Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 25 januari 2024
Verloopdatum: 02/11/2024

Vacaturekenmerken

Branches

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Haarlem

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

Tussen €3935 en €5564
Scroll naar boven