Gemeente Wijk bij Duurstede zoekt een

Jurist als Regisseur Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (32-36 uur)

Deel deze vacature:

Houd jij je graag bezig met het optimaliseren van processen rondom Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving? En krijg je energie van het inhoudelijk aansturen en coachen van je team? Of wil je je graag verder gaan ontwikkelen als beginnend leidinggevende? Ben je daarnaast ook een stevige gesprekspartner voor de wethouder en het college? Dan zoeken wij jou!

Zo maak jij het verschil

De gemeente Wijk bij Duurstede wil samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties de verantwoordelijkheid nemen voor een veilige duurzame, aantrekkelijke en gezonde leefomgeving. Daar lever jij een belangrijke bijdrage aan.

Jij hebt een goed ontwikkelde politieke sensitiviteit en oog voor verschillende belangen en bent daarmee een stevige gesprekspartner voor de wethouder en het college op het gebied van Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving. Je bent een getalenteerde verbinder met een open en oplossingsgerichte instelling die verantwoordelijkheid neemt voor het werk dat moet gebeuren. Met jouw integrale blik help je mee om de Omgevingswet en Wet Kwaliteitsborging goed te kunnen implementeren.

Dit ga je doen

Je bent de spil tussen vergunningverleners, toezichthouders en handhavingsjuristen. Je zorgt voor de werkverdeling binnen jouw team en maakt inhoudelijke keuzes op basis van het vastgestelde beleid. Je hebt de rol van senior in het team; je bent een echte vraagbaak, pakt de complexe projecten op en stuurt collega’s inhoudelijk aan. Dit doe je in nauwe samenwerking met de teamleider. Je onderhoudt de beleidscyclus van het gemeentelijk VTH-beleid en zorgt voor het opstellen van de uitvoeringsprogramma’s en jaarverslagen. Ook adviseer je de wethouder en het college met betrekking tot specifieke handhavingszaken en het ontwikkelen van beleidskaders.

Ons aanbod

 • Afhankelijk van je ervaring en opleiding bieden wij een salaris tussen € 3.719 en maximaal € 5.366 bruto per maand (schaal 10A);
 • Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05%
 • Je kunt zelf kiezen of je bijvoorbeeld extra vakantiedagen koopt of dat je het budget uit laat betalen;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, een reiskosten- en/of thuiswerkvergoeding en een eenmalige vergoeding voor de inrichting van je thuiswerkplek. We zorgen voor een laptop en smartphone zodat je goed locatie-onafhankelijk kunt werken;
 • Veel opleidingsmogelijkheden; we denken met je mee en investeren graag in jou en jouw ontwikkeling;
 • Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd voorafgegaan door een jaarcontract;
 • Je werkt in een kleine, dynamische organisatie met korte lijnen, betrokken collega’s en een goede werksfeer;
 • Je kunt je uren flexibel indelen en gedeeltelijk thuiswerken. We werken tenminste 40% van onze tijd in het Huis van de Gemeente, dat op loopafstand ligt van het gezellige centrum van Wijk bij Duurstede. Er is voldoende mogelijkheid tot onbetaald parkeren.

Dit ben jij

 • Je hebt een juridische opleiding op minimaal Hbo-niveau en brede kennis van onder andere het bouwrecht en ruimtelijk bestuursrecht (Wabo, Wro, Bouwbesluit). Als je ook ervaring hebt in een andere bijzondere wet of rechtsgebied is dat mooi meegenomen;
 • Het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving is voor jou vertrouwd. Je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring binnen het beleidsveld VTH;
 • Je hebt al wat ervaring met coördineren en leidinggeven opgedaan of je hebt affiniteit hiermee en wilt deze interesse bij ons in de praktijk gaan brengen;
 • Je communiceert helder en kunt gemeentelijk beleid en regelgeving goed uitleggen;
 • Je bent een prettige en doortastende gesprekspartners voor inwoners, ondernemers, collega’s en bestuur;
 • Je handelt consequent en met overtuigingskracht;
 • Je werkt integraal, projectmatig en vanuit de geldende regelgeving maar houdt daarbij altijd oog voor redelijkheid en proportionaliteit.

Voldoe jij niet helemaal aan dit plaatje, maar ben jij er wel van overtuigd dat jij met jouw expertise en competenties ons team VTH kunt versterken? Geef dan aan in je motivatie waarom jij de ideale Regisseur VTH bent!

Dit zijn wij: Groot genoeg om klein te blijven 

Samen met Cothen en Langbroek vormt Wijk bij Duurstede met ongeveer 24.000 inwoners een relatief kleine gemeente, waar het fijn is om te wonen en te werken. Onze omvang zien we als voordeel. Want werken voor deze gemeente wil zeggen dat je niet alleen je hoofd gebruikt, maar ook je handen uit de mouwen steekt en met je voeten in de klei staat. Je weet mét en voor wie je werkt en je ziet het resultaat van je werk in de praktijk tot stand komen. Korte lijnen met inwoners, ondernemers en het bestuur maken je werk interessant. Daarbij zetten we een gezonde dosis pragmatiek in. Naast je vakkennis is er volop ruimte om je talenten in te zetten. Het is denken én doen geblazen hier in Wijk. Daarbij vinden we het belangrijk dat we elkaar goed kennen en het leuk hebben met elkaar.

Bij de gemeente Wijk bij Duurstede verwelkomen wij graag mensen met verschillende leeftijden, achtergronden, overtuigingen en voorkeuren. We vinden het belangrijk dat jouw talenten en kwaliteiten worden benut en dat je met vertrouwen en plezier je werk kan doen. Verhalen van collega’s over hoe het is om bij ons te werken vind je op www.werkenbijgemeentewijkbijduurstede.nl

 

Dit zijn je collega’s

Samen met 150 collega’s, het college van Burgemeester & Wethouders, de gemeenteraad, de Wijkse samenleving en de partners in de regio werk je aan de opgaven van de gemeente Wijk bij Duurstede.

Je maakt deel uit van het Team Dienstverlening dat valt onder het Domein Buiten, Inwoners en Diensten. Het team zorgt elke dag voor goede en betrouwbare dienstverlening. Dit doe je samen met de collega’s die werkzaamheden uitvoeren op het gebied van burgerzaken, de telefooncentrale, de informatiebalie, openbare orde & veiligheid en natuurlijk vergunningverlening, toezicht en handhaving. Het totale team bestaat totaal uit ongeveer 25 medewerkers, waarvan ongeveer de helft uit de collega’s van VTH bestaat.

Informeren & solliciteren

Kom jij bij ons aan tafel? We maken graag kennis met jou! Upload je motivatie en cv via de sollicitatiebutton op deze pagina. Dit kan tot en met 24 september. Het kennismakingsgesprek vindt plaats op donderdag 28 september. Als dat voor jou niet haalbaar is, laat dat je niet weerhouden om te reageren, want dan plannen we in overleg met jou een ander moment.

Heb je inhoudelijke vragen? Bel of mail met Carmen Holtslag, teamleider Dienstverlening, via c.holtslag@wijkbijduurstede.nl of 06 – 811 42 396. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Mail dan met personeel-en-organisatie@wijkbijduurstede.nl.

Delen? Ja, graag!

 Elke sollicitatie behandelen wij volgens de NVP-sollicitatiecode Anoniem solliciteren behoort tot de mogelijkheden

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 23 augustus 2023
Verloopdatum: 25/09/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Wijk bij Duurstede

Provincie

Utrecht
Scroll naar boven