Gemeente Coevorden zoekt een

Jurist APV & Bijzondere Wetten

Deel deze vacature:

Pak jij je kans in Coevorden? Je bent van harte welkom!

De gemeente Coevorden is een organisatie die betrokken is bij de omgeving en waar met elkaar gelachen én hard gewerkt wordt. Waar mensen werken in een mooie mix van jong en oud en diverse achtergronden. Waar je kunt leren, groeien en ontwikkelen. En waar je veel verantwoordelijkheid krijgt vanaf dag één.

De Gemeente Coevorden is voor haar team Economie en Leefbaarheid op zoek naar

Jurist APV & Bijzondere Wetten

WO | Schaal 10 | Vast | €4671 | 32 – 36 uur

(Voor de periode van 1 jaar, met de intentie tot een vast dienstverband)

Team Economie en Leefbaarheid:

Je gaat werken binnen het team Economie & Leefbaarheid. Dit team bestaat uit de clusters Economie, Veiligheid en Leefbaarheid. Met zo’n 30 collega’s werk je aan beleid, advies en projecten van welzijn, volksgezondheid, wonen, gebiedsgericht werken, cultuur, onderwijs, openbare orde en veiligheid, economie en ondernemersdienstverlening.

Wat ga je doen?

Het cluster veiligheid bestaat in totaal uit 3 vergunningverleners, 3 adviseurs openbare orde en veiligheid en buitengewoon opsporingsambtenaren, aangevuld met administratieve ondersteuning.

Je voert juridische werkzaamheden uit die vooral in cluster veiligheid en soms breder in heel team Economie en Leefbaarheid spelen. Het gaat hierbij onder andere om:

Bibob (beleidsmatige invulling, en meedenken in de procesmatige invulling van dit stuk)

 • APV handhaving
 • Advisering aanpassing APV
 • Bestuurlijke handhaving (bestuursdwang ondermijning, bestuursdwang APV, alcoholwet, handhaving kinderdagverblijven)
 • Juridische toetsing/advisering beleid cluster veiligheid
 • Bestuurlijke advisering op het gebied van veiligheid, waaronder inzet van bevoegdheden burgemeester

Je brengt juridische mogelijkheden en risico’s en mogelijke consequenties over maatregelen in kaart en adviseert hierover aan collega’s en het bestuur, in het bijzonder de burgemeester. Je vertaalt wetgeving en jurisprudentie samen met de adviseurs en vergunningverleners naar beleid. Je onderzoekt samen met de buitengewoon opsporingsambtenaren wat dit betekent voor hun uitvoering. Vanuit deze rol ben je verantwoordelijk voor de inbedding van juridische kwaliteitszorg binnen het team.

Je verzorgt het juridische proces bij de inzet van bestuurlijke maatregelen, van advisering tot vertegenwoordiging bij rechtszaken. Je bent in staat om in crisissituaties te adviseren over in te zetten bevoegdheden en je werkt hierin samen met de crisisorganisatie, waaronder de Veiligheidsregio.

Wie zoeken we?

 • Je hebt een WO-studie Nederlands Recht met een bestuursrechtelijke afstudeerrichting met actuele kennis van wet- en regelgeving;
 • Je hanteert in je contacten een effectieve combinatie van standvastigheid en flexibiliteit;
 • Je hebt een resultaatgerichte energieke persoonlijkheid;
 • Je hebt een klantgerichte instelling en proactieve werkhouding;
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Je hebt ruime proceservaring bij de verschillende rechtscolleges;
 • Je bent omgevingsbewust en zoekt samenwerking in het vinden van de beste oplossingen;
 • Je bent in staat zowel zelfstandig als in teamverband te opereren;
 • Je kunt makkelijk schakelen tussen de verschillende werkzaamheden en weet hierbij overzicht te behouden;
 • Je hebt een actueel en relevant netwerk of weet welke netwerken je nodig hebt;
 • Ervaring met het toepassen van mediation vaardigheden is een pré.

Je bent bereid om ook buiten kantooruren ingezet te worden, binnen de gemeente Coevorden en in voorkomende gevallen in de samenwerking met de Veiligheidsregio en gemeentes in Drenthe.

Wat bieden we?

Je werkt binnen een organisatie die volop in beweging is en zich blijft ontwikkelen en verbeteren! We stimuleren ook jóuw ontwikkeling. Je krijgt de mogelijkheid om opleidingen te volgen, via onze eigen academie of bij een instituut naar keuze. Je krijgt veel ruimte om mee te denken én om je ideeën uit te voeren. We werken zowel vanuit huis als op kantoor en je kunt je uren flexibel indelen, afgestemd op jouw werkpakket én persoonlijke voorkeur. Een goede thuiswerkplek vinden wij belangrijk. We zorgen voor goede voorzieningen die jij nodig hebt om thuis te werken.

Het gaat om een functie waarbij je minimaal 32 uur en maximaal 36 uur per week beschikbaar bent. Afhankelijk van je kennis en ervaring krijg je een salaris conform schaal 10. Dat is maximaal € 4.671 bruto bij een fulltime dienstverband. We binden je graag aan onze organisatie. Na een jaarcontract is onze intentie dan ook je een vast contract aan te bieden. Je ontvangt 144 wettelijke vakantie-uren bij een fulltime dienstverband. Daarnaast zijn er bovenwettelijke vakantie-uren.

Een greep uit ons brede pakket aanvullende arbeidsvoorwaarden: een pensioenregeling via het ABP, betaald ouderschapsverlof, thuiswerkvergoeding én een Individueel Keuze Budget van 17,05 % van het jaarsalaris. Dit budget kun je op verschillende manieren gebruiken, zoals voor het kopen van extra verlofdagen of verlofsparen. Ook kun je, naast de reiskostenvergoeding, gebruik maken van de uitruilregeling reiskostenvergoeding en fietsregeling.

Pak jij deze kans?

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Christa Slim, wnm. Teamleider cluster Veiligheid via telefoonnummer 06-27 83 01 06. Wij ontvangen je motivatiebrief en je CV graag via ons sollicitatieformulier. Je kunt tot en met 6 december 2022 reageren. De gesprekken vinden plaats op 14 en 19 december 2022.

Wil je meer weten over werken bij de Gemeente Coevorden en hoe collega’s werken bij ons ervaren? Kijk dan op www.coevorden.nl/vacatures.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Trefwoorden: Jurist, Jurist APV, Recht, APV Handhaving, Bestuurlijke Handhaving, Juridisch, Bestuursdwang ondermijning, Bestuursdwang APV, Alcoholwet, Handhaving kinderdagverblijven, WO, Bijzondere Wetten, Overheid, Gemeente, Gemeente Coevorden

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 21 november 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Coevorden

Provincie

Drenthe

Salarisindicatie

Max. €4671,-
Scroll naar boven