Gemeente Bloemendaal zoekt een

Jurist APV

Deel deze vacature:

Ben jij een enthousiaste jurist en netwerker? En ambieer je een brede functie én coördinatierol in een organisatie met korte lijnen? Dan is dit je kans!

Wat ga je doen als Jurist APV?

Als Jurist Algemene plaatselijke verordening (APV) coördineer je en behandel je aanvragen voor (complexe) vergunningen op het gebied van APV en Bijzondere Wetten. Dit richt zich ook op: evenementen, de Alcoholwet, Zondagswet, Winkeltijdenwet, Wet op de lijkbezorging en de Wet op de kansspelen. Samen met je vijf collega’s van het team APV+ stel je de vergunningen en ontheffingen op. Je bent coördinator van het team APV+ en treedt op als vraagbaak en adviseur voor je (naaste) collega’s én het bestuur.

Als Jurist APV werk je bij de gemeente Bloemendaal in een uitdagende omgeving. Enerzijds een rustige woonomgeving waarin anderzijds ook evenementen en festiviteiten worden aangevraagd en georganiseerd. Je werkt met professionele burgers die de juridische en politieke wegen weten te bewandelen. Je hebt korte lijnen naar de bestuurders. In een centraal gelegen prachtige omgeving in een organisatie waarbinnen we elkaar nog kennen en samenwerking voorop staat.

Als netwerker voel je je op je plek in deze functie en organisatie. Want wat deze functie aantrekkelijk maakt is dat je als aanspreekpunt heel veel verschillende contacten onderhoudt; o.a. met collega’s, burgers, ondernemers (zoals horecaondernemers en organisatoren van evenementen), veiligheidsregio, omgevingsdienst en politie. Je bent uitstekend op de hoogte van de (juridische) ontwikkelingen op je vakgebied en levert dan ook de input voor ons beleid, de werkwijze en de producten. Daarbij stel je zelf ook beleid op. Tot slot verricht je de Bibob-toets, vertegenwoordig je de gemeente in bezwaar- en beroepszaken en behandel je verzoeken op grond van de Wob en AVG.

Hoe ziet het team APV+ eruit?

Het team APV+ bestaat uit vijf medewerkers die zich bezighouden met vergunningverlening en het actueel houden van regelgeving binnen het vakgebied. Het vakgebied omvat de zorg voor de toepassing en het actueel houden van APV en de diverse bijzondere wetten. Binnen het team wordt intensief samengewerkt en er heerst een plezierige werksfeer. Daarnaast wordt samengewerkt met de diverse andere teams binnen het domein Beheer, maar onder andere bijvoorbeeld ook met het team Openbare Orde en Veiligheid van het domein Beleid.

Waarom werken bij Bloemendaal?

Strand, groen, cultuur en historie; Bloemendaal heeft het allemaal! Samen met 200 collega’s zetten we ons elke dag in voor een fijne leefomgeving voor onze inwoners. Ook de dynamiek van de grote stad is in de buurt. Dat merk je ook als medewerker. De lijnen in onze organisatie zijn kort en je loopt zo bij de burgemeester naar binnen. Als nieuwe collega leer je snel veel mensen kennen door onze lunches, borrels en trainingen.

Wat vragen wij?

Je bent een enthousiaste netwerker die stevig in zijn/haar schoenen staat en beschikt over een proactieve en dienstverlenende houding.

Verder beschik je over:

 • Tenminste een afgeronde opleiding hbo Rechten of een vergelijkbare opleiding.
 • Minimaal 2-3 jaar gemeentelijke werkervaring in een soortgelijke functie.

Wat bieden wij?

 • Een functie voor 36 uur per week;
 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een salaris van maximaal € 4.844,- bruto per maand (o.b.v. functieschaal 10, 36 uur per week, incl. coördinatietoelage van € 350), afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen;
 • Vitaliteitsbudget van € 175,- bruto per jaar;
 • Tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie;
 • Deels doorbetaald ouderschapsverlof voor ouders met jonge kinderen;
 • Laptop en smartphone in bruikleen;
 • Flexibele werktijden;
 • Ruimte voor ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten;
 • Een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met huidig interim coördinator Hennie Bos (023) 522 5617 of met Joost van Hooft, domeinmanager Beheer, (023) 522 5730.

Wil je reageren?

Wat leuk! Solliciteren kan tot en met woensdag 2 februari t.a.v. Joost van Hooft. We kijken uit naar je reactie.

Locatie: Overveen

Door te solliciteren verstrekt u persoonsgegevens aan ons. Wij zullen zorgvuldig met uw persoonsgegevens omgaan. Wilt u hierover meer weten? Onze privacyverklaring is te vinden via https://www.werkenbijbloemendaal.nl/privacyverklaring/ .

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 13 januari 2022
Verloopdatum: 02/02/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Overveen

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

maximaal € 4.844,- bruto per maand
Scroll naar boven