Gemeente Emmen zoekt een

Jurist – Beroep en Bezwaar Sociaal Domein

Deel deze vacature:

Ben je de jurist die altijd zoekt naar hoe het wél kan? Ben je met een frisse blik in je element in een dynamische (werk-)omgeving? Wil je meehelpen aan de verdere ontwikkeling van de juridische kwaliteit binnen de gemeente Emmen? Dan is deze functie wellicht jou op het lijf geschreven.

De gemeente Emmen is voor het team Juridische zaken, Verzekeringen & Inkoop (JVI) op zoek naar een

Jurist – Beroep en Bezwaar Sociaal Domein

36 uur per week | Emmen

vacaturenummer: 22.110

Dit ga je doen
Je handelt bezwaarschriften af binnen het totale spectrum van het sociale domein (WMO, Participatiewet. Jeugdwet, Leerlingenvervoer, e.d.). Binnen de gemeente Emmen hanteren wij hiervoor het ambtelijke horen, en zo nodig als het zich daarvoor leent kan dit op informele wijze. Je vertegenwoordigt het college van burgemeester en wethouder van de gemeente Emmen bij de rechtbank e.d.

In je rol ben je onafhankelijk en objectief, maar maak je ook deel uit van een totale keten van dienstverlening. Je helpt daarmee volop mee aan het verhogen van de kwaliteit binnen het Sociaal Domein.

Afhankelijk van het werkaanbod bestaat er de mogelijk je kwaliteiten breder in te zetten en/of nog meer te ontwikkelen als jurist op een breder of ander terrein.

Kenmerkend aan jou
Je bent (uiteraard) een teamplayer en kan zelfstandig je weg zoeken. Daarbij kun je snel schakelen tussen een diversiteit aan functies en collega’s. Je bent toegankelijk en aanspreekbaar. Je hebt een accurate en flexibele werkhouding. Je werkt vanuit de gedachte hoe het wél kan. Je signaleert en begrijpt de politiek-bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen. Zakelijk en bedrijfsmatig op de inhoud en altijd oog voor de menselijke maat bij relaties. Je bent toegankelijk en aanspreekbaar. Communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, zijn ruimschoots aanwezig. Als vertegenwoordiger van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente bij hoorzittingen en gesprekken met inwoners heb je een professionele en representatieve uitstraling.

Wat vragen wij?
Een enthousiaste juridisch medewerker, met relevante kennis én ervaring in de genoemde rechtsgebieden. Kennis van en ervaring met juridische kwaliteitszorg is zeker een pré.

Wat bieden we jou?
Een boeiende baan met een grote diversiteit qua werkzaamheden. Het aan de functie verbonden basissalaris bedraagt maximaal € 4.209,- bruto per maand (schaal 9 CAO Gemeenten) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van jouw ervaring en deskundigheid. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% (bruto) over je salaris, dat je naar eigen voorkeur kunt besteden. Uiteraard is deels thuiswerken een mogelijkheid.

De rol van jurist binnen de gemeente Emmen is volop in ontwikkeling, zowel in kwantitatieve als ook in kwalitatieve zin. Er zijn daarom volop mogelijkheden te groeien. Het ziet er naar uit dat binnen de gevraagde functie tijd en mogelijkheden beschikbaar zijn, om jou de gelegenheid te geven andere vraagstukken op te pakken en zo op termijn door te groeien.

Wie zijn wij?
Binnen het team JVI zijn diverse disciplines gebundeld. Het team bestaat uit de clusters Inkoop, Klachten, Verzekeringen en Juridische Zaken (totaal ca. 25 fte). Het cluster Juridische Zaken bestaat uit ervaren juridisch adviseurs. Zij vormen het centrale cluster voor juridische advisering binnen de gemeentelijke organisatie volgens het 2de lijns principe. Het cluster Juridische zaken houdt zich onder andere bezig met:

  • advisering van de gemeentelijke bestuursorganen en de functionele teams inzake publiekrechtelijke vraagstukken;
  • secretariaat van de commissie van advies voor de bezwaarschriften;
  • advisering van de gemeentelijke bestuursorganen en de functionele teams inzake privaatrechtelijke vraagstukken;
  • mandaatverzamelbesluit;
  • het opstellen van overeenkomsten, ook in het kader van aanbestedingstrajecten;
  • signaleren van en adviseren over ontwikkelingen in wet- en regelgeving en jurisprudentie;
  • het behandelen van privaatrechtelijke aansprakelijkstellingen;
  • concernbrede juridisch kwaliteitszorg;
  • contactpersoon en coördinatie Woo.

Werken bij de gemeente Emmen:
Werk je bij de gemeente Emmen, dan werk je in een organisatie waar de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven voorop staat. We zijn de grootste gemeente in Drenthe en één van de 40 grote gemeenten in Nederland. Met zo’n 900 collega’s werken we voor en met ruim 100.000 inwoners. Dit doen we samen met collega’s uit verschillende teams binnen onze organisatie, met partners, andere overheden, bedrijven en natuurlijk met inwoners.

Ontwikkeling vinden we belangrijk. Door te ontwikkelen groeien we samen naar een organisatie die nog wendbaarder en flexibeler is. Dit doen we om de ontwikkelingen in de steeds sneller veranderende samenleving op te vangen en nu en in de toekomst er te zijn voor onze inwoners en bedrijven. We juichen het toe als iedere collega daaraan een eigen perspectief en waarde toevoegt.

Wil je meer informatie over deze functie?
Neem dan contact op met Jan Kiers (teamleider JVI) via het algemene telefoonnummer van de Gemeente Emmen: 14 0591 of e-mail j.kiers@emmen.nl.

Solliciteren
Ben je enthousiast over deze functie en wil je jouw expertise inzetten? Reageer dan vóór 9 januari via de sollicitatiebutton. Je kunt je reactie richten aan Jan Kiers. In je reactie zijn we tevens erg nieuwsgierig naar je ambitie en potentie!

De gesprekken vinden (onder voorbehoud) plaats in week 2 in het gemeentehuis van Emmen.

De vacature wordt tegelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

 

 

 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 23 december 2022
Verloopdatum: 09/01/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Locatie

Emmen

Provincie

Drenthe

Salarisindicatie

Max. € 4.209,-
Scroll naar boven