NOB zoekt een

Jurist beroepszaken

Deel deze vacature:

Wil jij als jurist een belangrijke bijdrage leveren door de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) goed voor te bereiden op alle politieke, maatschappelijke en economische ontwikkelingen die het vak van belastingadviseur beïnvloeden? Heb jij een brede juridische basis en wil je graag werken in een kleine, informele en bijzondere werkomgeving? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren op deze uitdagende functie.

Wat ga je doen?

Als jurist beroepszaken adviseer en ondersteun je het bestuur van de NOB en de Commissie Beroepszaken over niet fiscaaltechnische aspecten van het beroep van belastingadviseur. Bijvoorbeeld over de beroeps- en gedragsregels, de Wwft, privacywetgeving, samenwerking met andere beroepsgroepen en ontwikkelingen op het gebied van horizontaal toezicht die de beroepsuitoefening raken.

Je hebt een belangrijke trendwatchersfunctie. Je signaleert (niet fiscale) ontwikkelingen die van belang zijn voor de beroepsuitoefening van belastingadviseurs en vertaalt deze naar beleid voor en advies aan NOB-leden. Je houdt daarvoor de media, literatuur en jurisprudentie in de gaten. Je bent verantwoordelijk voor de communicatie over beroepszaken aan de NOB-leden. Daarnaast ben je de secretaris van de Commissie Beroepszaken en van de kerngroep Toezicht & Handhaving.

Je ondersteunt diverse ad hoc werkgroepen en werkt nauw samen met bestuurs- en commissieleden (NOB-leden) en je NOB-collega’s. Je onderhoudt contacten met andere beroepsorganisaties en relevante stakeholders (waaronder BFT en Belastingdienst). Ook ben je de back-up voor de directeur juridische en ledenzaken. Er is veel ruimte om op je eigen manier invulling te geven aan de functie.

Wie zoeken wij?

Je hebt een afgeronde academische studie rechten (doctoraal/master Nederlands recht of fiscaal recht) en bent als jurist breed georiënteerd. Verder ben je vaardig in het vergaren en analyseren van informatie en het opstellen van adviezen. Kennis van en ervaring met de Wwft en de AVG is een pré.

Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, en hebt een sterk analytisch vermogen. Je bent in staat je snel nieuwe rechtsgebieden eigen te maken, veel dossiers tegelijkertijd te beheren, te prioriteren en te schakelen in een veelheid van onderwerpen. Je werkt zelfstandig  en je hebt een pro-actieve en onafhankelijke houding. Daarnaast ben je praktisch en pragmatisch ingesteld.

Wat bieden wij?

De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed. Afhankelijk van je ervaring kunnen wij je een salaris aanbieden tussen de € 5.000,- en € 7.500,- per maand (bij fulltime dienstverband).  Daarnaast hebben wij een premievrije pensioenregeling, 30 vakantiedagen (bij fulltime dienstverband) een ARTIS-jaarkaart en de mogelijkheid om deels thuis te werken. Maar minstens zo belangrijk zijn de goede sfeer en samenwerking in ons team.

Wie zijn wij?

De NOB is de beroepsorganisatie van belastingadviseurs met een universitaire opleiding. Op ons kantoor werken 26 mensen. We zijn gevestigd in de Muiderpoort, één van de mooiste historische gebouwen in het centrum van Amsterdam (wel een pand met veel trappen en geen lift). Meer informatie over de NOB vind je op www.nob.net.

Meer informatie?

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Alexandra Piksen, directeur juridische zaken via a.piksen@nob.net of 06-48511159

Solliciteren

Solliciteren? We ontvangen graag je cv en motivatie via a.piksen@nob.net.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 4 september 2023
Verloopdatum: 06/11/2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Amsterdam

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

€5.000 - €7.500
Scroll naar boven