TU Delft zoekt een

Jurist bestuursrecht

Deel deze vacature:

Jurist bestuursrecht

32 – 40 uur | Delft | € 3.974 – € 5.439

 Hou je van afwisseling en pionieren? Dan zit je als jurist bestuursrecht op je plek bij TU Delft. Jij bent van waarde voor alle diensten en faculteiten. En je krijgt alle ruimte om je te ontwikkelen.

Functieomschrijving

Coördineren, overleggen, analyseren, adviseren: het komt allemaal samen in jouw gevarieerde baan. Jij bent dé spil in de behandeling van verzoeken in het kader van de Wet open overheid (Woo). Jouw doel? Zorgen voor een gestroomlijnd proces, waarbij we de Woo-verzoeken op de juiste manier binnen de juiste termijnen behandelen. Deze verzoeken komen binnen bij jouw afdeling Legal Affairs, onze faculteiten én de universiteitsdiensten. Hierdoor beweeg jij je door onze hele organisatie en word je regelmatig verrast door het bijzondere werk dat onze studenten en onderzoekers verrichten. Het ene moment stel je een conceptbesluit op, waarbij je contact zoekt met een onderzoeker welke informatie over een nieuwe innovatie we kunnen vrijgeven. Het andere moment overleg je met de faculteiten over de behandeling van een verzoek.

Jij focust op de Woo, maar krijgt daarnaast alle kansen om je te verdiepen in andere juridische thema’s. Geef daarbij vooral aan wat jou interessant lijkt, dan kijken we samen met jou wat er mogelijk is! Ook help je de secretarissen van de diverse bezwaar-, beroeps- en klachtencommissies. Komt er een bezwaar, beroep of klacht binnen, bijvoorbeeld over decentrale selectie of ongewenst gedrag? Dan bied jij ondersteuning, onder meer bij het voorbereiden van zittingen of het schrijven van een helder juridisch advies. Zo groei jij uit tot een breed ontwikkelde jurist.

Jouw thuisbasis is de afdeling Legal Affairs, waar een mix aan rechtsgebieden wordt behandeld. Binnen ons collegiale, toegewijde en ervaren team leiden we uiteenlopende juridische vraagstukken in goede banen. We kunnen daarbij altijd bij een ander terecht met een vraag. Ook vinden we het belangrijk om in de ontwikkeling van het gehele team te investeren. Zo volgen we momenteel samen de cursus Legal English en een training professionele vaardigheden. Ook maken we regelmatig tijd voor sociale activiteiten.

Functie-eisen

 • Je hebt een universitair diploma Nederlands recht.
 • Je hebt actuele kennis van het bestuursrecht en ervaring of affiniteit met het behandelen van Woo-verzoeken. We nodigen zowel beginnende als ervaren juristen uit om te solliciteren.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels en hebt een vlotte pen.
 • Je communiceert en adviseert helder, waarbij je op alle niveaus een prettige gesprekspartner bent.
 • Je bent ondernemend en vindt het leuk om met veel verschillende mensen samen te werken.
 • Je kunt goed luisteren naar de behoeftes in de organisatie, denkt in oplossingen en weet goed in te schatten wanneer je zelf een besluit kunt nemen of wanneer het nodig is een leidinggevende op te zoeken.
 • Je gaat gestructureerd te werk en kunt goed omgaan met deadlines.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op vast.
 • Een functieomvang van 32-40 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 11 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van €3.974,- en een maximum van €5.439,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • indien bij aanvang in de functie blijkt dat de werknemer deze functie nog niet volledig kan vervullen, kan de werknemer, op basis van CAO NU artikel 3.7, in de aanloopschaal, schaal 10, worden ingeschaald. Het hierbij horende salaris betreft een minimum van € 2.960,- en een maximum van € 4.670,- bruto per maand.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

TU Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Universiteitsdienst – Legal Services

Je komt te werken bij de directie Legal Services. Samen met twaalf andere directies maken wij deel uit van de Universiteitsdienst. Legal Services helpt TU Delft om de juridische accountability te borgen. Dat doen we op verschillende manieren. We geven strategisch advies en bieden brede operationele ondersteuning op juridisch en veiligheidsgebied aan het College van Bestuur, de faculteiten en de directies. Onze directie bestaat uit vier afdelingen: Legal Affairs, Intellectual Property, Contractmanagement en Integrale Veiligheid

Additionele informatie

Wil je meer informatie over de functie en sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Marjoleine van Leerdam, Senior jurist, via 06-34 18 82 82 (bereikbaar tot 4 augustus) of met Ellen Hoogland, Manager Legal Affairs, via 06-81 74 68 09 (bereikbaar vanaf 4 augustus).

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse? Upload uiterlijk 20 augustus 2023 jouw motivatie en CV door gebruik te maken de sollicitatiebutton.

 • Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Sollicitaties die per email en/of post worden verstuurd nemen we niet in behandeling.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 10 juli 2023
Verloopdatum: 10/09/2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Delft
Scroll naar boven