Provincie Flevoland zoekt een

Jurist bestuursrecht (Awb en Woo) 40 uur | Flevoland

Deel deze vacature:

Provincie Flevoland wil graag solliciteren naar de rol van jouw nieuwe werkgever!

Waarom zijn wij de match voor jou?

 • Wij investeren in jou als persoon en denken in mogelijkheden.
 • Wij geven ruimte voor ontwikkeling en bieden jou een warm welkom binnen een gezellig en open team (al zeggen we het zelf).
 • Samen werken we aan dezelfde doelen waarbij werkplezier hoog in het vaandel staat.

Wil jij bij ons dé specialist worden op het gebied van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en de Wet open overheid (Woo)? Vind je het bovendien interessant om samen met collega’s van verschillende afdelingen met de diverse informatieverzoeken aan de slag te gaan? En heb jij relevante kennis, (werk)ervaring, overtuigingskracht en werk je graag samen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waar kom je te werken?

Het team juridische zaken valt onder de eenheid Juridische Zaken, Inkoop en Besluitvorming (JZIB) van de afdeling Concernzaken. Wij zijn een hecht team en gaan open en informeel met elkaar om. Als team zijn wij gedreven en nieuwsgierig. We proberen nieuwe werkprocessen en samenwerkingsvormen uit én zijn proactief en ondernemend. We zijn als provincie volop in beweging en dit betekent dat er veel ruimte is voor eigen initiatieven.De taken van het team juridische zaken van de eenheid Juridische Zaken & Inkoop bestaan onder andere uit:

 • Secretariaat van de onafhankelijke bezwarencommissie;
 • Afhandeling en coördineren Woo en informatie- verzoeken;
 • Advisering ten aanzien van gegevensbescherming;
 • Beheer van de mandaatregeling;
 • Werkzaamheden in het kader van de Algemene wet bestuursrecht en de staatsteunrichtlijnen;
 • Het leveren van algemene juridische ondersteuning.

Jouw toekomstige baan?

Voor de eenheid Juridische Zaken & Inkoop zoeken we een Jurist Awb en Woo die affiniteit heeft met een politiek-bestuurlijke omgeving. Als jurist Awb en Woo analyseer en beoordeel je verzoeken op informatie aan de hand van de relevante wetgeving. Daarbij krijg je te maken met politieke gevoeligheid, externe belangen en eventuele geheimhouding. Daarnaast onderhoudt je contacten met de betrokken externen, relevante beleidsafdelingen en zo nodig de verantwoordelijke bestuurder. Je bewaakt de beslistermijnen en bent betrokken bij het verbeteren van de procedures om de wettelijke termijnen te halen. Je stelt Woo-besluiten op en bereidt zelfstandig bezwaarschriften voor die je na verloop van tijd ook zult gaan afhandelen. Hierbij hoort onder andere het voeren van verweer tijdens een hoorzitting. Je draagt samen met je collega’s bij aan het vergroten van het bewustzijn van de organisatie over (actieve) openbaarheid en bewaakt het belang van openbaarheid. Je houdt relevante jurisprudentie bij en adviseert waar nodig bij diverse juridische vraagstukken die bij de afdeling binnenkomen.

Word je al enthousiast van bovenstaande werkzaamheden? Als kers op de taart werk je mee aan de implementatie van nieuwe wetgeving, op het gebied van openbaarheid van bestuur en privacy. De implementatie van de Woo, waarbij het proactief openbaar maken van informatie een steeds grotere rol gaat spelen biedt enorm veel uitdagingen waar jij samen met je team aan bijdraagt.

Wat breng jij mee?

 • Je hebt een afgeronde juridisch opleiding, bij voorkeur op WO-niveau en richting Staats en bestuursrecht;
 • Je hebt ervaring met het behandelen van Woo-verzoeken of met het toepassen van Awb;
 • Je werkt gestructureerd, zorgvuldig, secuur en je bent digitaal vaardig;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je staat stevig in je schoenen, hebt overtuigingskracht en weet wanneer je moet meebewegen en wanneer je vast moet houden.

Wat bieden wij jou?

 • Een salaris van minimaal € 2.998,98 en maximaal € 5.827,98 (schaal 10-12) bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individuele Keuze Budget van circa 22% boven op je maandelijkse salaris, de mogelijkheid om extra vakantiedagen bij te kopen, een goede pensioenregeling, een laptop van de zaak en een NS Business Card;
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000;
 • Een dienstverband voor 1 jaar met bij goed functioneren zicht op een vaste aanstelling;
 • Een werkplek op 2 minuten lopen van station Lelystad en de mogelijkheid om thuis te werken met bijbehorende (ergonomische) thuiswerkmiddelen.

Goed om te weten

In Flevoland vinden wij iedereen uniek. Iedereen is anders en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nóg betere provincie te worden. Wij hechten groot belang aan diversiteit en verwelkomen daarom graag sollicitaties van mensen met verschillende achtergronden.

Meer informatie en reageren

Hebben wij je kunnen overtuigen dat wij de werkgever zijn voor jou en wil jij jouw talenten graag inzetten bij onze team juridische zaken? Reageer dan vóór 20 oktober 2022 via de sollicitatiebutton en laat je gegevens achter. Wil je eerst meer weten over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Erik Krüse, adviseur recruitment, via erik.kruse@flevoland.nl of 06-41656581 of met Sirwan Sadradein, senior jurist, via sirwan.sadradein@flevoland.nl of 06-15878227.

Kom je bij ons werken, dan vragen we een recente Verklaring Omtrent Gedrag.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 13 september 2022
Verloopdatum: 20/10/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Provincie

Flevoland

Salarisindicatie

Max € 5.827,98
Scroll naar boven