Jurist Bestuursrecht bij de Rijksoverheid

Deel deze vacature:

Als jij je ergens voor inzet, dan doe je dat met de volle 100 procent. Dus dat geldt ook voor jouw carrière als Jurist Bestuursrecht. Ben jij toe aan de volgende stap en wil jij een carrière met juridische impact? Solliciteer dan direct!

Dat het juridische vakgebied je ligt, mag duidelijk zijn: jouw scherpe kijk op feiten sleept je door iedere lastige zaak en jouw analytisch inzicht maakt de uitkomst van vrijwel elke case succesvol. Jij bent niet zomaar een specialist die zich inzet voor juridische en maatschappelijke zaken. Nee, als Jurist Bestuursrecht kies jij ervoor om betrokken te zijn. Betrokken bij mensen én overheidsorganisaties;

oftewel bij iedereen die in aanraking komt met het Nederlands bestuursrecht. Treed je als Jurist Bestuursrecht bij Brunel in dienst, dan is dat dus niet anders. Juist jouw drive om het verschil te maken maakt jou zo goed in je vak! En dat kunnen wij alleen maar stimuleren. Daarom werk je als Jurist via Brunel niet alleen bij onze opdrachtgever aan juridische cases of vraagstukken, maar stap je ook gelijk in een opleidingstraject op maat. Zo word jij steeds beter in je vakgebied.

Daarvoor bespreken wij natuurlijk eerst samen met jou waar jij nu staat, hoe jij je verder wilt ontwikkelen en welke middelen je nodig hebt om dat te bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld een verdiepingscursus procederen of actualiteitencursus Algemene wet bestuursrecht (Awb) volgen, of diverse (andere) cursussen via een gerenommeerd opleidingsinstituut. Zolang jij jouw solide basis én ambitieuze, gedreven mindset meeneemt, verzorgen wij de rest. Over bijkomende kosten van jouw kant hoef je je dus geen zorgen te maken.

Die opgedane kennis pas je overigens direct toe in de praktijk bij ministeries of rijksdiensten. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jij je stort op dossiers (of vraagstukken) rondom subsidies en staatssteun, Wob, vergunningverlening of handhaving binnen de Rijksoverheid. Ook adviseer jij over de voorbereiding van beleid of schrijf je mee aan wet- en regelgeving. Hoe dan ook zijn het altijd uitdagende of vrij complexe zaken. Voor jou als Jurist Bestuursrecht geen probleem, want jij gaat elke uitdaging op bestuursrechtelijk vlak graag aan! Jij onderzoekt, zet alle feiten op een rijtje en weerlegt argumenten net zolang tot je jouw advies helder hebt.

Vereisten
Je draait al minstens twee jaar mee in de juridische wereld. Of je een achtergrond hebt als (Ambtelijk) Secretaris, Jurist Bezwaar en Beroep, Juridisch Beleidsmedewerker of een vergelijkbare functie, maakt niet heel veel uit. Samen kijken wij naar jouw huidige niveau en wat daarbij past. Al geldt natuurlijk wel: hoe meer kennis en ervaring, hoe complexer en uitdagender de dossiers zijn die je krijgt. Verder heb je als Jurist Bestuursrecht in elk geval:

  • Een hbo- of wo-diploma Rechten;
  • Kennis van de huidige wet- en regelgeving;
  • Analytisch inzicht en een feitelijke instelling;
  • Ervaring met bestuursrechtelijke kwesties;
  • Een leergierige, ambitieuze en gedreven mindset.

Arbeidsvoorwaarden
Successen moet je vieren. Daarom krijg je bij ons niet alleen een goed maandsalaris, je maakt ook kans op een fikse bonus! Daarnaast krijg je via ons korting op persoonlijke verzekeringen, heb je recht op een fijne pensioensregeling en vind je binnen Brunel altijd een vaste consultant die verstand heeft van je vak. Maar het meest trots zijn we op onze carrièremogelijkheden.

Het maakt niet uit hoeveel ervaring je hebt of wat voor specificatie je hebt, wij bieden je alle mogelijkheden om nóg beter te worden in je werk. Zo start je bij Brunel bijvoorbeeld met een opleidingsprogramma dat we sámen met jou afstemmen op je professionele toekomstplannen. Heb je die nog niet helder? Geen probleem, je consultant denkt graag met je mee.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 17 augustus 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Praktijkgebieden

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Randstad
Scroll naar boven