TU Delft zoekt een

Jurist Bestuursrecht/Secretaris

De steun en toeverlaat van de verschillende bezwaar-, beroep-, en klachtencommissies. Dat ben jij!

Deel deze vacature:

Jurist Bestuursrecht/Secretaris
32-40 uur | Delft

De steun en toeverlaat van de verschillende bezwaar-, beroep-, en klachtencommissies. Dat ben jij! Jij bewaakt het proces en ontzorgt de commissies met jouw excellente kennis van wet- en regelgeving.

Functieomschrijving
Werken bij de TU Delft betekent werken in het roerige hart van innovatie, midden in de actualiteit, met een open blik op de wereld. Op de campus van de TU Delft werken momenteel meer dan 8.000 betrokken medewerkers aan onderzoek en onderwijs dat aan ruim 27.000 studenten wordt gegeven.

Als een student het niet eens is met een besluit van de universiteit kan deze daar bezwaar of beroep tegen indienen. Daarnaast kunnen studenten en medewerkers een klacht indienen wanneer zij van mening zijn dat zij niet correct zijn behandeld door de instelling. De TU Delft heeft diverse commissies ingesteld om bezwaren, beroepen en klachten te behandelen. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om geschillen omtrent een eindcijfer, het bindend studieadvies of ongewenst gedrag.

Als secretaris ondersteun jij de verschillende commissies. Komt er een bezwaar, beroep of klacht binnen, dan bereid jij de zittingen voor. Ook schrijf je op basis van de bevindingen van de commissieleden een helder en juridisch correct advies, waarop het college van bestuur een zorgvuldige beslissing kan nemen. Naast de rol van secretaris kunnen ook andere (juridische) werkzaamheden worden gevraagd, zoals het vertegenwoordigen van de TU Delft bij de Raad van State en het geven van advies op het gebied van onderwijsrecht.

Je werkt nauw samen met de andere secretaris en de administratief ondersteuner van deze commissies. Met hen maak je deel uit van het collegiale, toegewijde en ervaren team van de afdeling Legal Affairs. Onze afdeling behandelt uiteenlopende vragen op verschillende rechtsgebieden. We kunnen daarbij altijd bij een ander terecht met een vraag. Ook vinden we het belangrijk om in de ontwikkeling van het gehele team te investeren en maken we regelmatig tijd voor sociale activiteiten.

Bij TU Delft hechten we veel waarde aan een gezonde werk-privé balans. Daarom bieden we flexibele werktijden en de mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband structureel twee dagen per week vanuit huis te werken.

Functie-eisen

 • Je hebt een universitair diploma Nederlands recht.
 • Je hebt actuele kennis van de algemene wet bestuursrecht en ten minste twee jaar ervaring als jurist. Ervaring met het werk als secretaris van bezwaar-, beroep- en klachtencommissies is geen must, maar wel mooi meegenomen. Net als ervaring binnen het onderwijsrecht. We nodigen zowel beginnende als ervaren juristen uit om te solliciteren.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels en hebt een vlotte pen. Je schrijft heldere adviezen.
 • Je werkt gestructureerd en houdt ervan om uitdagingen aan te gaan binnen gestelde deadlines. 
 • Je bent in staat om gevoelige en complexe dossiers op voortvarende en empathische wijze af te handelen.
 • Je denkt analytisch, praktisch en oplossingsgericht.
 • Bovenal ben je een prettige collega.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op vast.
 • Een functieomvang van 32-40 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 10 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van €3.226,- en een maximum van €5.090,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Er zijn mogelijkheden om door te groeien. Zowel inhoudelijk als in salarisschaal.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

TU Delft
De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze [//www.tudelft.nl/strategie/integriteitsbeleid/tu-delft-gedragscode”]kernwaarden en [//www.tudelft.nl/strategie/diversiteit-en-inclusie”]zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Universiteitsdienst – Legal Services
Je komt te werken bij de directie Legal Services. Samen met twaalf andere directies maken wij deel uit van de Universiteitsdienst. Legal Services helpt TU Delft om de juridische accountability te borgen. Dat doen we op verschillende manieren. We geven strategisch advies en bieden brede operationele ondersteuning op juridisch en veiligheidsgebied aan het College van Bestuur, de faculteiten en de directies. Onze directie bestaat uit vier afdelingen: Legal Affairs, Intellectual Property, Contractmanagement en Integrale Veiligheid

Additionele informatie
Wil je meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Ellen Hoogland, Manager Legal Affairs, via 06-81 74 68 09 of [E.F.Hoogland@tudelft.nl”]E.F.Hoogland@tudelft.nl.

Sollicitatieprocedure
Heb je interesse? Upload uiterlijk 16 juni 2024 jouw motivatie en CV door gebruik te maken van het sollicitatieformulier.

De eerste gesprekken vinden bij voorkeur plaats op donderdag 20 juni 2024. De tweede gespreksronde vindt plaats op dinsdagochtend 25 juni 2024 en een afrondend gesprek op donderdag 27 juni 2024 om 11.00 uur.

 • Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Sollicitaties die per email en/of post worden verstuurd nemen we niet in behandeling.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 30 mei 2024
Verloopdatum: 16/06/2024

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Delft

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

€ 3.226,00 - € 5.090,00
Scroll naar boven