Gemeente Horst aan de Maas zoekt een

Jurist Bezwaarschriften- en Klachtencommissie

Deel deze vacature:

Wij zijn op zoek naar een
Jurist Bezwaarschriften- en Klachtencommissie
32 uur

Het team

Team Bestuurlijke en Juridische Zaken adviseert onze collega’s en ons bestuur over algemeen juridische vraagstukken, bezwaren en klachten. Aansprakelijkheden, verzekeringen en inkoop/aanbesteding zijn ook zaken die wij oppakken. We doen dit gevraagd én proactief. We werken oplossingsgericht, kijken naar  mogelijkheden en aarzelen niet om over ons eigen vakgebied heen te kijken als dat bijdraagt aan een beter resultaat. We doen dit in een dynamische werkomgeving, met een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. We praten open en eerlijk met elkaar, met onze collega’s, met het bestuur én met onze inwoners.

Voor de uitbreiding van ons team zoeken we een jurist die de bezwaarschriften- en klachtencommissie helpt in hun opdracht om tot zorgvuldige adviezen te komen.

Horst aan de Maas staat graag in verbinding met de samenleving. We willen voor onze inwoners, ondernemers en initiatiefnemers geen langdurige juridische trajecten. Daar wordt toch niemand blij van!? Wat doe jij hieraan? Graag gaan we het gesprek met jou aan.

Ben je communicatief en enthousiast? Iemand die goed kan samenwerken en heb je oog voor mens en kwaliteit? Dan zien we je reactie graag verschijnen!

Jouw werkweek

De belangrijkste taak is het behandelen van bezwaarschriften. Je stelt adviezen op voor de bezwaarschriftencommissie. Je beoordeelt ingediende bezwaarschriften op ontvankelijkheid en toetst deze aan wetgeving en jurisprudentie. Vaak hebben bezwaarschriften te maken hebben met belangrijke maatschappelijke opgaven. Voornamelijk binnen het fysieke domein. De commissie wordt, naast jou als jurist, ook nog administratief ondersteund door een collega. En jij adviseert de commissie over voorgelegde klachten.

Bij de ontvangst van een bezwaarschrift gaan we in Horst aan de Maas altijd eerst met bezwaarmakers in gesprek. Het leggen en onderhouden van contact met bezwaarmakers en vak-teams is belangrijk. Hiermee zoeken we naar mogelijkheden voor informele oplossingen waar alle partijen zich prettig bij voelen. Dat is een belangrijk bijdrage die je levert. Als dit gesprek het bezwaar niet wegneemt, volgt alsnog de formele bezwaarprocedure. Als jurist woon je dan de hoorzitting bij en stel jij in samenspraak met de commissie een advies op voor het college. De hoorzittingen van de commissie vinden gemiddeld één keer per maand plaats op dinsdagavond.

Jij bent daarmee het doorgeefluik van de commissie richting de organisatie van wat er tijdens de bezwaarbehandeling over de besluitvorming naar voren komt. Daarin kun jij bijdragen aan de kwaliteitsslag die we aan het maken zijn. Dus naast het voorkomen van lange bezwaarprocedures voor onze inwoners, ondernemers en initiatiefnemers heb je ook een rol bij de verbetering van onze interne processen.

Kennis & kwaliteiten

Wij zoeken een enthousiaste, en dienstverlenende collega die in staat is om direct zelfstandig te functioneren binnen ons team. Jij bent een verbinder die beschikt over:

  • Een afgeronde juridische opleiding op HBO of WO-niveau.
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring bij voorkeur bij een gemeente.
  • Actuele kennis van relevante wet- en regelgeving.
  • Een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Dit bieden wij jou

Wij bieden jou een zelfstandige en uitdagende functie met volop ruimte voor pionieren en eigen initiatief in een tof dynamisch team.

De functie is ingedeeld in schaal 10a. Dit is minimaal € 3719,– en maximaal € 5366,– bruto per maand (bij een fulltime dienstverband). De inschaling vindt marktconform plaats op grond van opleiding en ervaring. Daarnaast heeft de gemeente goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder het Individueel Keuzebudget (IKB 17,05% van het brutosalaris), reiskostenvergoeding, fietsplanregeling en de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen door opleidingen en trainingen.

Deze functie wordt in eerste instantie voor een jaar ingevuld. Zijn we daarna allebei tevreden? Dan gaan we samen verder en krijg je een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Heb je nog vragen?

Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Els van der Molen, Clustermanager Bedrijfsvoering op 06 13244318 of Jeroen Heijsman op 06 35111430 Senior Juridisch Adviseur.

Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nathalie Leenen, Corporate Recruiter. Je kunt haar bereiken via 06 81962693. Eerst een kopje koffie drinken voordat je beslist om in te stappen? Je bent van harte welkom. Pak de telefoon en bel.

Het sollicitatieproces

Is deze functie echt iets voor jou? Laat dan uiterlijk 30 juni 2023 je motivatie en cv achter via onze sollicitatiepagina. We nemen alleen sollicitaties in behandeling die op tijd en compleet via deze site zijn ingediend.

Zet alvast in je agenda:

De 1e gesprekken vinden plaats op donderdag 6 juli 2023. De 2e gesprekken op maandag 10 juli 2023. Het arbeidsvoorwaardengesprek staat gepland op dinsdag 11 juli 2023.

Horst aan de Maas dat zijn wij

Een tikje verlegen, bescheiden en nuchter. Harde werkers, die weten wat ze hebben bereikt, maar soms nog te weinig stilstaan bij hoe bijzonder dat eigenlijk is. Horst aan de Maas is geboren op het snijvlak van veen, zand en klei. In de afgelopen 100 jaar is Horst aan de Maas uitgegroeid tot een van de meest welvarende en gelukkige gemeentes van Nederland. Misschien zelfs wel van de wereld. En dat hebben we te danken aan grootouders. Zij hebben Horst aan de Maas getransformeerd; van slechte grond, naar agrarisch koploper van de wereld. Hoe? Door samen aan te pakken. Met vindingrijkheid en hard werken. Wij zijn aanpakkers en zorgen er samen voor dat we toewerken naar een gezonde, duurzame en veilige samenleving waar we met elkaar leven, wonen en werken. 16 hechte dorpen met trotse inwoners, waar het fijn is om op te groeien en waar je gezond en gelukkig oud kunt worden. Nu en in de toekomst.

Wil je meer zien van onze gemeente? Maak kennis met ons op Horst aan de Maas, dat zijn wij!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 23 juni 2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Horst aan de Maas

Provincie

Limburg

Salarisindicatie

€3719 - €5366
Scroll naar boven