Rijksoverheid zoekt een

Jurist bij de Directie Juridische Zaken

Deel deze vacature:

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren jurist en werk je graag aan grote, complexe mededinging, consumenten- of reguleringszaken? Houd je van het ontrafelen van grote dossiers en ben je een echte teamplayer? Wil je bovendien een bijdrage leveren aan het verbeteren van de marktwerking in Nederland voor bedrijven en voor mensen? Dan is de vacature van Jurist bij de Directie Juridische Zaken (JZ) van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) echt iets voor jou!

Wat ga je doen?

Als jurist bij JZ geef je juridisch advies, beoordeel je sanctierapporten en stel je (sanctie) besluiten op. Je behandelt bezwaar- en beroepsprocedures en bent aanspreekpunt voor externe partijen in deze procedures. In complexe beroepszaken stel je heldere verweerschriften op en pleit je bij de rechtbank. Ook adviseer je de toezichtdirecties van de ACM bij het voorbereiden van een zaak, waar mogelijk in een zo vroeg mogelijk stadium. We verwachten van jou, naast hoogstaande inhoudelijke expertise, dat je probleemoplossend denkt en je jezelf durft uit te spreken.

Bij de ACM werk je aan verschillende projecten tegelijkertijd, zowel binnen als buiten JZ. Hierin kan jouw rol verschillen, de ene keer ben je teamlid, de andere keer projectleider. Naast het werken aan zaken, neem je deel aan (interne) expertisegroepen, volg je ontwikkelingen met betrekking tot een specifiek thema en houd je de jurisprudentie bij. Door deze brede inzet blijft je werk afwisselend en doe je continu nieuwe kennis en inzichten op. Onmisbaar voor een toezichthouder die multidisciplinair opereert op het snijvlak van recht, economie, markt en het publieke domein.

Functie-eisen

Jouw juridische kennis is van hoog niveau. Je vindt gemakkelijk je weg binnen complexe zaken en overziet continu het grotere plaatje. Je kunt hoofd- en bijzaken goed scheiden. Je durft onafhankelijk van anderen tot een oordeel te komen, komt met nieuwe ideeën en krijgt zaken voor elkaar. Natuurlijk zonder dat je hierbij het overzicht van belangen uit het oog verliest. Ook qua vaardigheden vervul je een voorbeeldrol. Je bent je ervan bewust dat samenwerking de sleutel tot een goed eindresultaat is.

Daarnaast heb je:

  • Een afgeronde universitaire Master in een relevante juridische richting.
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring bij bijvoorbeeld een uitvoerende dienst van de rijksoverheid, een advocatenkantoor of als legal counsel bij een grotere onderneming.
  • Kennis van en ervaring met mededingings-, consumenten-, economische regulerings- en/of bestuursrecht.
  • Ervaring met complexe juridische zaken, ervaring met procederen is een grote pré.

Voldoe je niet exact aan alle bovengenoemde punten, maar denk jij dat je een geschikte kandidaat bent? Solliciteer dan ook en overtuig ons in jouw motivatiebrief!

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 11, schaal 12

Maandsalaris: Min €3.344 – Max. €5.825 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contractduur: 2 jaar, met uitzicht op vast

Minimaal aantal uren per week: 32

Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

De ACM is een energieke, hedendaagse werkgever die actief is in het maatschappelijke speelveld waar de dynamiek groot is. Je werkt aan inhoudelijk interessante en zeer actuele zaken. Toezichthouders staan in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en het publiek volgen ons werk kritisch. Jouw werk heeft direct impact op mensen en bedrijven.

Verder kun je rekenen op:

  • Ruime mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en specialisatie (o.a. opleidingen binnen en buiten onze eigen Academie, seminars bezoeken, publiceren, etc.).
  • Een arbeidsovereenkomst voor in ieder geval twee jaar, een vast contract behoort daarna tot de mogelijkheden.
  • Salaris conform schaal 11 (min. €3.279,- en max. €5.039,-) op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling op basis van kennis en ervaring. Eventueel is inschaling in schaal 12 ook een optie (min. €3.842,- en max. €5.710,-).
  • Bovenop het salaris ontvang je 16,37% Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen o.a. een fietsregeling, extra verlof opties, voordelig sporten.
  • Werktijden zijn, in onderling overleg, flexibel in te delen.
  • Een prettige werkomgeving met goede faciliteiten en een gezellig bedrijfsrestaurant in hartje Den Haag, op loopafstand van het centraal station. De komende tijd werken wij zoveel mogelijk vanuit huis. Een goede thuiswerkplek vinden wij belangrijk. Wij bieden daarom een tegemoetkoming in de thuiswerkfaciliteiten.

Solliciteren & contact

Heb jij interesse in deze functie? Solliciteer dan nu met je cv en motivatie via de solliciteer-knop óf neem contact op met Vera van Etten, Senior Corporate Recruiter, via 06-50183904 of vera.van.etten@acm.nl. Vera vertelt je graag meer over de organisatie, ons aanbod en de selectieprocedure. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij Esther Mollen, Team Manager Mededinging en Vrije Markten, via 06-31035722 of esther.mollen@acm.nl.

De kennismaking en selectieprocedure bestaan uit minimaal twee gespreksrondes en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Het inwinnen van referenties en het maken van een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure. De kandidaten die het meeste aansluiten op het opgestelde profiel nodigen wij uit voor een gesprek. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je CV.

Rijksambtenaren met een vaste aanstelling behouden hun rechtspositie bij de ACM.

Solliciteren & Corona

De maatregelen rondom Corona hebben ook invloed op het sollicitatieproces bij de ACM. Normaal gesproken geven we de voorkeur aan een persoonlijk sollicitatiegesprek in de vorm van een fysieke ontmoeting tussen kandidaten, vacaturehouders en recruiter. Omdat geadviseerd wordt om het principe van ‘sociale afstand’ toe te passen, bieden we waar mogelijk alternatieve vormen aan voor de sollicitatiegesprekken. Als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek wordt er door ons telefonisch contact met je gezocht om samen tot een passende oplossing te komen voor het sollicitatiegesprek.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Solliciteren?

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 1 december 2021

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

min. €3.279,- en max. €5.710,-
Als wetgevingsjurist bij de Rijksoverheid werk je aan de basis van onze rechtsstaat. Je werkt binnen een enorm divers werkveld. Creativiteit en een goed…
Scroll naar boven