Gemeente Zaanstad zoekt een

Jurist Contractenrecht

Jurist Contractenrecht | 32 – 36 uur | Zaandam – Hybride | €4.020 – € 5.725

Deel deze vacature:

Jurist Contractenrecht32 – 36 uur | Zaandam – Hybride | €4.020 – € 5.725

De functie

Werken als jurist contractenrecht bij Zaanstad betekent werken bij een organisatie die groot genoeg is voor complexe uitdagingen. Zo krijgen we te maken met Europese aanbestedingen die steeds complexer worden. Voor jou als jurist draagt dit bij aan interessante contracteringen en contractvormen. Aan de andere kant is Zaanstad klein genoeg. Dat geeft de ruimte om met jouw ideeën en expertise bij te dragen aan de doorontwikkeling van Inkoop.

Team Inkoop werkt dagelijks aan strategische inkoop- en aanbestedingsvraagstukken waarbij jouw juridisch advies van belang is. Je bent betrokken bij diverse trajecten met bedragen variërend van 200.000 tot 12.000.000. Je kunt daarbij denken aan grote bouwprojecten, maar ook aan software, meubels en bedrijfskleding. Elke categorie heeft zijn eigen uitdagingen, risico’s en contracten. Dat maakt jouw werk uitdagend en afwisselend.

Wat ga je doen?

 • Je analyseert complexe vraagstukken en geeft een advies waarbij je relevante wet- en regelgeving praktisch toepast en helder omschrijft.
 • Je geeft juridisch advies bij het opstellen van meetbare KPI’s in af te sluiten contracten zodat contractmanagers hun rol kunnen oppakken richting leveranciers.
 • Je zorgt voor de doorontwikkeling van de algemene inkoopvoorwaarden.
 • Je levert kennisspecialisme op het gebied van wet- en regelgeving en jurisprudentie op het inkoopvakgebied.

Je bent achtervang van de aanbestedingsjurist, dus je bent bereid om je in het aanbestedingsrecht te verdiepen.

Jouw profiel

Je bent in staat om binnen de organisatie collegiale relaties aan te gaan en deze te onderhouden. Evengoed kun je je zelfstandig in een vraagstuk vastbijten en kun je net zo gemakkelijk loslaten. Je weet je punt duidelijk en in helder taalgebruik te maken. Je hebt oog voor de diverse stakeholders in een gemeentelijke organisatie en weet daar op goede wijze mee om te gaan. Jij denkt mee en kunt een vertaalslag maken van het juridische naar een praktische aanpak. Eigen inbreng en vooral juridische creativiteit worden zeer op prijs gesteld.

Verder heb je:

 • een afgeronde wo-opleiding rechten;
 • ervaring in een vergelijkbare juridische adviesfunctie.

Het aanbod

Mooi werk bij een goede, ambitieuze werkgever. Een baan waarin jij het verschil kan maken en een waardevolle bijdrage levert aan Zaanstad. Persoonlijke ontwikkeling en een goede werk/privébalans vinden wij belangrijk.

Verder mag je het volgende verwachten:

 • Een salaris tussen €4.020 en €5.725 bruto per maand (o.b.v. 36 uur per week, schaal 11). Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een dienstverband voor de duur van een jaar met de intentie om bij wederzijdse tevredenheid het dienstverband om te zetten naar een vast dienstverband.
 • De mogelijkheid om de functie parttime of fulltime te vervullen (32 of 36 uur)
 • Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto jaarsalaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering).
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
 • Hybride werken: zowel in het unieke stadhuis, direct gelegen naast het NS-station Zaandam, als vanuit huis. Werktijden/ -dagen zijn flexibel in te delen.
 • Een thuiswerkvergoeding van €3 netto per dag.
 • Een reiskostenvergoeding op basis van fiscale uitruil. Als je met het OV reist ontvang je daarnaast een netto tegemoetkoming in de reiskosten.

Kijk voor een uitgebreid overzicht van onze arbeidsvoorwaarden op: [//werkenbij.zaanstad.nl/vacatures/arbeidsvoorwaarden”]https://werkenbij.zaanstad.nl/vacatures/arbeidsvoorwaarden

De organisatie

Zaanstad behoort tot de 20 grootste gemeente van Nederland. In 2040 is onze gemeente uitgegroeid tot een stad met ruim 200.000 inwoners. Wij willen Zaanstad mooier en sterker maken. Door te werken aan een welvarende, veilige en duurzame stad waarin Zaankanters prettig en gezond wonen, werken en recreëren. Hier werken wij elke dag met 1500 collega’s aan. We streven naar een vitale en inclusieve organisatie. Waar jij jezelf kan zijn en je je thuis en gewaardeerd voelt. Met ruimte om jouw unieke talent te ontwikkelen en in te zetten voor de stad.

De afdeling Inkoop en Subsidies

Binnen Zaanstad is sprake van een gecoördineerde inkoopfunctie. De afdeling Inkoop en Subsidies stelt kaders op en heeft een regie en adviesrol binnen het inkoopproces van de gemeente. De afdeling adviseert en begeleidt bij meervoudige, nationale en Europese aanbestedingen. Zaanstad loopt voorop waar het gaat over het professionaliseren van de brede inkoopfunctie, de meerjarige inkoopkalender en het strategisch inkoopoverleg. Je komt te werken in een professioneel, ambitieus en hecht team waarin men aandacht heeft voor elkaar. Je krijgt dus fijne collega’s om mee te werken én mee te lachen!

De procedure

Kun jij niet wachten om aan de slag te gaan als Jurist Contractenrecht bij de afdeling Inkoop en Subsidies bij Zaanstad? Solliciteer dan graag uiterlijk op zondag 29 oktober via de sollicitatiebutton. Voor meer informatie over de inhoud van de functie en de procedure, kun je contact opnemen met Obadja Arends, corporate recruiter, via 06-31042369.

De eerste gespreksronde zal plaatsvinden op donderdag 2 of vrijdag 3 november. De tweede ronde op vrijdag 10 november. Fijn als je alvast rekening kunt houden met deze datums.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 17 oktober 2023
Verloopdatum: 17/10/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk

Aanstelling

Fulltime

Locatie

Zaanstad

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

€ 4.020 – € 5.725
Scroll naar boven