Jurist gebiedsontwikkeling en energietransitie

Deel deze vacature:

Ben jij een ondernemende jurist met een commerciële instelling en passie voor ruimtelijke opgaven en wil je een belangrijke bijdrage leveren aan grote maatschappelijke opgaven zoals het huidige woningtekort en de energietransitie?

Als Legal Consultant Gebiedsontwikkeling en Energietransitie bij Royal HaskoningDHV werk je mee aan het mogelijk maken van projecten van onze opdrachtgevers met maatschappelijke impact, zowel op strategisch als op tactisch niveau.

Wat je doet als Legal Consultant gebiedsontwikkeling en energietransitie

Ter versterking van onze groeiambities, slagkracht én vernieuwing zoeken wij een ondernemende Legal Consultant gebiedsontwikkeling en energietransitie.

Met jouw kennis van en ervaring met gebiedsontwikkelingsprojecten adviseer en beleid je opdrachtgevers (zowel publiek als private opdrachtgevers) bij relevante privaatrechtelijke vraagstukken voor gebiedsontwikkelingsprojecten (kostenverhaal, planovereenkomsten – zoals anterieure overeenkomsten – en grondbeleid). Denk hierbij aan de (her-)ontwikkeling van stationsgebieden, centrumgebieden, woongebieden en duurzame bedrijventerreinen.

Ook lever je een bijdrage aan de energietransitie. Denk daarbij aan het ondersteunen bij het vormgeven van de governance en de samenwerking voor warmtenetten, zonnevelden en windparken. Als je ook affiniteit hebt met het aanbestedingsrecht is dat een interessante pré.

Naast jurist ben je ook avonturier en ondernemer en speel je een actieve rol in de acquisitie, business- en netwerkontwikkeling. Je signaleert nieuwe marktkansen en brengt zelf ideeën naar voren die onze opdrachtgevers verder helpen.

Waar kom je te werken

Royal HaskoningDHV is al meer dan 140 jaar toonaangevend als ingenieursbureau, in advies en projectmanagement. Vanuit onze vestigingen in meer dan 30 landen werken 6.000 professionals aan projecten in 150 landen. Wereldwijd ontwikkelen we samen met klanten, partners en kennisinstellingen toekomstbestendige oplossingen voor steden, water, transport en industrie. Wij willen bijdragen aan een betere samenleving, een duurzamere toekomst realiseren voor onze kinderen en kleinkinderen. Dat noemen wij: ‘enhancing society together’.

Als onderdeel van de adviesgroep Management & Legal Consultants biedt ons team Legal Consultants met zo’n 14 collega’s oplossingen voor een breed scala aan juridische uitdagingen; bijvoorbeeld het vormgeven van samenwerkingen in complexe gebiedsprojecten, advisering over grondstrategie en grondbeleid en het voorbereiden en begeleiden van een aanbesteding voor een warmtenet. Wij ondersteunen onze opdrachtgevers, zowel rijk als regio en publiek en privaat, met doelgerichte strategische juridische advisering én maken de vertaalslag naar een praktische en toepasbare aanpak. Wij werken veel in multidisciplinaire teams. Dit stelt ons in staat om opgaven breder te bekijken dan alleen met de juridische bril en samen te werken aan strategische en innovatieve oplossingen om de projecten van onze opdrachtgevers mogelijk te maken.

Daarbij onderscheiden we ons door onze technische, procesmatige en politiek-bestuurlijke ervaring boven op onze juridische expertise. Deze ‘legal plus’ stelt ons in staat om juridische oplossingen te verbinden met technologische innovaties en de uitdagingen in het maatschappelijk en bestuurlijke veld waarin onze projecten en opdrachtgevers zich bevinden. Werken bij ons vereist praktijk- en procesgericht werken, collegialiteit, delen van ervaring en kennis, plezier en creativiteit, maar ook resultaat, hersens, durf, humor en visie.

Wat je meebrengt

Je bent in staat zowel zelfstandig (solistisch) te werken als in (grote) multidisciplinaire teams. Ook heb jij gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en voor maatschappelijke en financiële/commerciële belangen.

Verder:

 • Heb je een universitaire opleiding Rechtsgeleerdheid afgerond met een relevante master binnen het privaatrecht en daarnaast minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • Heb je brede kennis van en ervaring met het contractenrecht, gebiedsontwikkelingsprojecten en de energietransitie. Daarnaast heb je bij voorkeur ervaring met het omgevingsrecht op het grensvlak van publiek- en privaatrecht (bijv. Aanvullingswet grondeigendom);
 • Kennis van het aanbestedingsrecht is een pré;
 • Ben je analytisch, ondernemend, nieuwsgierig, resultaatgericht, flexibel, zelfkritisch en (organisatie)sensitief;
 • Weet je dat successen worden bereikt samen met anderen;
 • Stel je hoge eisen aan de kwaliteit van de eigen werkzaamheden;
 • Ben je iemand die een open en lerende houding aanneemt.

Dit krijg je van ons

Je komt te werken in een sterk en divers team van Legal Consultants, waarbinnen we actief kennis uitwisselen, samenwerken en elkaar vertrouwen en ondersteunen. We werken samen hard aan maatschappelijke opgaven en vieren graag de mooie projecten die wij mogelijk maken.
Naast dat je je bij ons kunt ontwikkelen binnen de mooiste en uitdagendste projecten in Nederland en wereldwijd, bieden we je ook:

 • Samenwerking in een professionele en collegiale organisatie, in een cultuur gebaseerd op de principes van een netwerkorganisatie, waaronder samenwerking op basis van gedeelde waarden;
 • Goede arbeidsvoorwaarden, een goede pensioenopbouw via ons eigen pensioenfonds zodat alles voor je oude dag goed geregeld is;
 • Alle mogelijkheden tot flexibel werken in een gezonde werk-privébalans, zodat je kunt werken waar en wanneer je wilt;
 • Een standplaats naar keuze: Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Nijmegen, Utrecht of Amersfoort;
 • 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • Een op persoonlijke competenties en prestaties gericht ontwikkelings- en beoordelingssysteem;
 • Een goed bereikbare werkplek op één van onze kantoren én reiskostenvergoeding of een NS-Business Card;
 • Volop opleidings-en ontwikkelmogelijkheden;
 • Persoonlijk budget dat je kunt gebruiken om extra vakantiedagen of een fiets van te kopen. Liever elke maand wat extra’s op je rekening? Dan kun je het ook laten uitbetalen;
 • Bonussen op basis van bedrijfswinst.

Ben jij onze nieuwe collega?

We maken graag kennis met je! Kijk voor meer informatie over het werk van ons team Legal Consultants op: Legal Consultancy (royalhaskoningdhv.com) of Werken bij Legal Consultants Royal HaskoningDHV.
Klik op de solliciteer button onder aan de pagina en upload je cv en motivatiebrief.

Na ontvangst van je sollicitatie nemen we zo snel mogelijk contact met je op en bij de juiste match zullen we je uitnodigen voor een gesprek.

Het eerst gesprek zal je hebben met Evelien Braad (Associate Director Legal Consultants) en een toekomstig teamgenoot. Gaan we na het eerste gesprek samen verder dan maak je kennis met nog twee teamleden en de director van onze adviesgroep zodat je een goed beeld krijgt van jouw nieuwe werkomgeving. Zijn we hierna allemaal enthousiast? Dan ontvang je van ons een aanbod en verwelkomen we je graag aan boord!

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Evelien Braad, Associate Director Legal Consultants, via evelien.braad@rhdhv.com / 06- 83 24 34 02 of met Arno van Smeden, Senior Recruiter Transport & Environment, via arno.van.smeden@rhdhv.com / 06 – 83 10 55 39.

Acquisitie op deze vacature door bureaus is niet gewenst en aangeboden kandidaten worden niet in behandeling genomen.

Wil jij werken bij Royal HaskoningDHV?

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 7 april 2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO
Scroll naar boven