Jurist Handhaving

Deel deze vacature:

Wil jij je inzetten voor de leefbaarheid en veiligheid in Horst aan de Maas? En vind je het een uitdaging om samen met collega’s te bouwen aan een nieuw team? Dan zoeken we jou!

Wie ben jij?

Vanwege de lokale uitdagingen organiseren we toezicht en handhaving dichtbij; in en voor Horst aan de Maas. Voor dit team zoeken we meerdere enthousiaste juristen handhaving. Met jouw goede gevoel voor juridische begeleiding in handhavingszaken ben jij een waardevolle aanvulling voor ons. Zo past jouw expertise uitstekend in het team dat APV-vergunningen verleent, toezicht houdt (bouwen, milieu, leefbaarheid en veiligheid) en zorgt voor de juridische handhaving. Met jouw enthousiasme bijt jij je vast in onze beleidsprioriteiten zoals ondermijnende criminaliteit, intensieve veehouderij, landschappelijke inpassingen en de huisvesting van internationale werknemers. Hiervoor werk je samen met collega’s in de hele organisatie en externe partners, zoals de Regionale Uitvoeringsdienst Limburg Noord, brandweer en politie.

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor de juridische begeleiding in handhavingszaken op het gebied van:

  • Bouwen en ruimtelijke ordening, milieu en leefomgeving (WABO, Wet Milieubeheer). De focus ligt op ruimtelijke ordening, huisvesting internationale werknemers, landschappelijke inpassingen en energie.
  • Openbare orde en veiligheid, APV en bijzondere wetten. Hier liggen de prioriteiten bij horeca (Alcoholwet), aanpak drugsoverlast (Opiumwet/Damocles), APV (evenementen) en de Wet Bibob.

Afhankelijk van je kennis, ervaring en voorkeur mag jij je bezighouden met een van deze twee gebieden. Maar je weet ze te combineren als de zaak daarom vraagt.

Concrete taken zijn onder andere:

  • adviseren van toezichthouders, beleidsadviseurs en bestuur in handhavingszaken,
  • adviseren bij de implementatie, interpretatie en toepassing van complexe wet- en regelgeving,
  • signaleren van nieuwe ontwikkelingen en hierover sparren met collega’s en management,
  • voorbereiden en afhandelen van bestuurlijke maatregelen,
  • vertegenwoordigen van de gemeente in juridische procedures.

Jouw toekomstige werk kun je over het algemeen binnen kantoortijden doen. Maar soms kan het voorkomen dat we jouw expertise buiten kantooruren nodig hebben. Dan vertrouwen erop dat je je dan flexibel opstelt.

Herken jij jezelf?

Jij staat stevig in je schoenen met jouw adviesvaardigheden en overtuigingskracht. Je bent je een echte teamspeler en werkt dan ook graag samen met onze interne en externe partners.. Je heb oog voor de kansen van pre-mediation en maakt daar actief gebruik van. Daarnaast ben je sterk in het inschatten en beheersen van risico’s. .

Verder heb je:

  • een juridische hbo- of wo-opleiding afgerond op het gebied van rechten, bestuursrecht, veiligheidskunde, ABW-1 of een vergelijkbare opleiding.
  • minimaal 3 jaar relevante werkervaring binnen een gemeente, omgevingsdienst, provincie of adviesbureau.
  • ervaring met openbare orde en veiligheid, APV, Drank- en Horecawet en de Bijzondere Wetten en/of de Wabo (bij voorkeur inclusief milieu).

Waar kom je te werken?

In het hart van Noord-Limburg ligt Horst aan de Maas, de grootste gemeente van Limburg. Wij zijn van nature sterk in agribusiness en toerisme & recreatie. En bovenal een fijne plek om te wonen. Verbondenheid en samenwerking zijn onze belangrijkste kenmerken. Samen máken we Horst aan de Maas! Onze gemeente is een vooruitstrevende organisatie die actief samen optrekt met inwoners, ondernemers en partners. We werken samen en denken in mogelijkheden. We moedigen lef en initiatief aan. Samen maken we het verschil!

Wil je meer zien van onze gemeente? Bekijk dan onze promotiefilm ‘HadM 24/7: het verhaal van Horst aan de Maas’, of andere items op het YouTube-kanaal van gemeente Horst aan de Maas.

Wat bieden wij jou?

De functie is ingedeeld in schaal 11. Dit is minimaal € 3.561 en maximaal € 5.169 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. De inschaling vindt marktconform plaats op grond van opleiding en ervaring, eventueel in de aanloopschaal 10A. Daarnaast heeft de gemeente goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder het Individueel Keuzebudget (IKB).

Deze functie wordt in eerste instantie voor een jaar ingevuld. Zijn we daarna allebei tevreden? Dan gaan we samen verder en krijg je een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Heb je vragen?

Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Joris Heerkens, teamhoofd Toezicht & Handhaving a.i. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Charlotte Janssen, HRM adviseur. Je kunt hen bereiken via 077 – 477 97 77

Hoe kun je solliciteren?

Is deze functie echt iets voor jou? Stuur ons dan uiterlijk 23 januari 2022 je motivatie en cv via de sollicitatiebutton. We nemen alleen sollicitaties in behandeling die op tijd en compleet via deze site zijn ingediend, dus met een motivatiebrief en cv. Sollicitaties per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Zet alvast in je agenda:

De 1e gesprekken vinden plaats op 27 januari 2022 december 2021.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Jurist, Handhaving, Juridisch medewerker, Ruimtelijk Ordening, Veiligheid, Openbare Orde, Overheid, Gemeente

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 6 januari 2022
Verloopdatum: 23/01/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Horst aan de Maas

Provincie

Limburg

Salarisindicatie

minimaal € 3.561 en maximaal € 5.169 bruto per maand
Scroll naar boven