Jurist Handhaving

Deel deze vacature:

32 – 36 uur | Bergschenhoek | € 3.396 – € 5.009

Welke uitdaging bieden wij

Als Jurist Handhaving pak je met de toezichthouders juridische vraagstukken op in concrete handhavingszaken en draag je bij aan het beleid dat de basis is voor ons werk. Schouders eronder en samen zaken op orde brengen zijn kenmerkend voor de sfeer in het team Omgevingsrecht, waar we hard werken aan meldingen, vergunningen, toezicht en handhaving op het gebied van omgevingsrecht en milieu. Het team bestaat uit planjuristen, plantoetsers, toezichthouders, administratieve ondersteuning, juristen en beleidsadviseurs.

Welke verantwoordelijkheden krijg je

 • Je verzorgt met je collega-juristen de behandeling van aanschrijvingen, lasten onder dwangsom, bestuursdwang, zienswijzen op handhavingsbesluiten en bezwaar- en beroepschriften in het kader van handhaving;
 • Je adviseert collega’s, het management en het gemeentebestuur en je vertegenwoordigt de gemeente bij de commissie bezwaar- en beroepschriften, de rechtbank en de Raad van State;
 • Je bent mede verantwoordelijk voor de juridische kwaliteitsborging binnen het team en draagt bij aan het handhavingsbeleid en ander beleid dat nodig is voor ons werk;
 • Je werkt samen met de andere juristen in het team en springt bij als dat nodig is, ook op het gebied van vergunningverlening (ontheffingsprocedures, zienswijzen behandelen, bezwaar- en beroepschriften).

Waar ben je goed in

Als jurist werk je vanuit een open houding waarbij je eerst met overtuigingskracht probeert een vraagstuk in goed overleg op te lossen. Als dat niet lukt pak je de juridische lijn zorgvuldig en accuraat op hou je de regie op het dossier stevig in handen. Hierin heb je een goed gevoel voor de politiek-bestuurlijke verhoudingen en heb je oog voor de diverse belangen die spelen in handhavingsdossiers. Je werkt integraal, projectmatig en vanuit de geldende regelgeving, maar houdt daarbij altijd oog voor redelijkheid en proportionaliteit.

Je werkt met enthousiasme aan het behalen van resultaten, waarbij je in heldere bewoordingen de juridische lijn weergeeft en vertaalt in een stappenplan voor elk dossier dat je in praktijk brengt en afrondt. Hiervoor is het belangrijk dat zowel je schriftelijke- als mondelinge uitdrukkingsvaardigheden goed zijn. Je staat stevig in je schoenen, zoekt naar verbinding en oplossingsrichtingen en bent in staat anderen hierin mee te nemen. Je bent een prettige en doortastende gesprekspartner voor inwoners, ondernemers, collega’s en het bestuur.

Wat bieden wij nog meer

Voor jouw inzet en harde werken willen wij jou ook passend belonen. Wij bieden jou dan ook de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Bruto maandsalaris van maximaal € 5.009,- o.b.v. 36 uur per week conform schaal 10;
 • Individueel keuzebudget van 19,40% van je jaarsalaris;
 • Een ruim aanbod in cursus- en opleidingsmogelijkheden;
 • Een goed pensioen via het pensioenfonds ABP;
 • Een contract van 12 maanden met zicht op een contract voor onbepaalde tijd;
 • De mogelijkheid om hybride te werken.

Meer weten?

Maatwerk, uitdaging en ontwikkeling zijn kernwoorden in ons personeelsbeleid. Past deze uitdaging bij jou als persoon en zie jij raakvlakken met jouw eigen ervaring en hetgeen wij vragen, solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton! Heb je nog vragen, neem dan contact op met:

 • Rob Kazem, Senior jurist handhaving (010 – 800 47 17);
 • Remon Boer, Corporate Recruiter (06 – 23 49 72 55).

Locatie en gespreksdata

De sollicitatiegesprekken worden gevoerd in het gemeentehuis aan de Tobias Asserlaan 1, 2662 SB te Bergschenhoek. Voor deze vacature zijn er twee gespreksrondes.

Je sollicitatie wordt bij binnenkomst direct in behandeling. De vacature staat open tot wij de geschikte collega gevonden hebben.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 20 juni 2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Fulltime

Locatie

Bergschenhoek

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

€ 3.396 - € 5.009
Scroll naar boven