Gemeente Zoetermeer zoekt een

Jurist Handhaving

Ben jij een gedreven Jurist Handhaving (medior of senior) met een scherp oog voor het behouden van een veilige en ordelijke leefomgeving? Hier ligt jouw kans om jouw juridische talent te laten stralen!

Deel deze vacature:

Werken bij Zoetermeer als

Jurist Handhaving

Ben jij een gedreven Jurist Handhaving (medior of senior) met een scherp oog voor het behouden van een veilige en ordelijke leefomgeving? Hier ligt jouw kans om jouw juridische talent te laten stralen! Word de spil in het handhaven van de fysieke leefomgeving en het handhaven van openbare orde en veiligheid bij de bruisende gemeente Zoetermeer. Solliciteer nu en maak een betekenisvolle impact!

Dit is wat we je bieden

 • Werk dat jou op het lijf is geschreven
  naast een uitdagende baan waar jij echt het verschil kan maken bieden wij je veel mogelijkheden tot het volgen van trainingen en opleidingen.
 • Een passend salaris
  van max. €5.997 bruto per maand bij een fulltime werkweek van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring.
 • 17,05% individueel keuzebudget
  dat je naar eigen inzicht kunt besteden (denk aan extra verlof) of volledig laat uitkeren.
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op een vast dienstverband
  een contract voor 32 – 36 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.
 • Prima arbeidsvoorwaarden
  als een ABP-pensioen, een duurzame reiskostenregeling, een thuiswerkvergoeding en -voorzieningen, vakantiedagen, en verlofregelingen passend bij levensgebeurtenissen.
 • Flexibiliteit
  om je werk en werktijden in te delen op een manier die bij jou past.

Jouw uitdaging
Als Jurist Handhaving binnen de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving (VVH) ben jij verantwoordelijk voor de nauwgezette juridische implementatie, ondersteuning en advisering met betrekking tot handhaving. Je focus ligt voornamelijk op het handhaven van de fysieke leefomgeving en het handhaven van de openbare orde en veiligheid, inclusief handhaving op het gebied van kinderopvang. Je neemt de leiding in het coördineren met relevante belanghebbenden, behandelt bezwaar- en beroepszaken, en vertegenwoordigt het bevoegd gezag in overleggen en juridische procedures. Dit alles gebeurt in nauwe samenwerking met je collega’s van het cluster Juridische Zaken en Beleid. Binnen het team fungeer je als een waardevolle sparringpartner, waarbij je collega’s graag jouw inzichten over de uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid van regelgeving ontvangen.

Dit zijn wij
Het cluster Juridische Zaken en Beleid van de afdeling VVH bestaat uit juristen en beleidsadviseurs. In een open en informele sfeer wordt samengewerkt aan goede juridische advisering en besluitvorming ten aanzien van het omgevingsrecht, openbare-orde-vraagstukken, kinderopvang en bijzondere wetten.

Dit ben jij
Als scherpe jurist ben jij gedreven om een positieve bijdrage te leveren aan de stad Zoetermeer. Jouw aanpak is bedachtzaam en doordacht, met een goed gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen. Je hebt het vermogen om je in te leven in verschillende perspectieven, en je denkt breder dan alleen jouw vakgebied, waarbij je indien nodig samenwerkt met collega’s buiten jouw afdeling. Niet alleen draag je bij aan de groei van de stad, maar je bent ook gericht op jouw eigen groei en die van je collega’s. Proactief, slim en nauwkeurig zijn eigenschappen die jou perfect typeren. Bovendien hecht je veel waarde aan een plezierige werkomgeving, heb je een gezonde dosis relativeringsvermogen, en vind je humor ook belangrijk.

Dit neem je mee

 • Een afgeronde juridische opleiding op hbo/wo-niveau
 • Ervaring met handhaving van relevante wet- en regelgeving bij een gemeente, een ander overheidsorgaan of in de advocatuur is een pré

Goed om te weten
Enthousiast? Solliciteer dan via de sollicitatie-knop. De gesprekken worden in overleg gepland. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang op externe kandidaten. Je salaris bedraagt minimaal €3.558,- (schaal 10) als starter en, afhankelijk van de al opgedane kennis en ervaring, maximaal €5.997,- (schaal 11) bij een fulltime werkweek van 36 uur.

Generiek functiegebouw / CAO
Wij maken gebruik van een generiek functiegebouw. Deze functie is toebedeeld aan het generieke profiel: Adviseur D (Schaal 11). Klik hier voor de CAO gemeenten

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 24 april 2024
Verloopdatum: 24/04/2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Zoetermeer

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

€3558 - €5997
Scroll naar boven