Gemeente Beverwijk zoekt een

Jurist Handhaving & Bijzondere Wetten

Deel deze vacature:

Gemeente Beverwijk zoekt een

Jurist Handhaving & Bijzondere Wetten

32 –  36 uur per week

Beverwijk. Stad van aanpakkers en doordouwers. Van doe maar gewoon. Van dadendrang en praktische oplossingen op de vierkante meter. Een stad met grote opgaven, grootstedelijke ontwikkelingen en buitengewone problematiek. Dat is het decor waar wij als gemeentelijke organisatie in acteren. Samen met inwoners en ondernemers pakken wij de kansen, zoeken naar dwarsverbindingen en bundelen we de energie.

Dit ga je doen

Binnen team Leefomgeving behandel jij de handhavingstrajecten op het gebied van omgevingsrecht, de APV en bijzondere wetten van A tot Z. Denk hierbij aan een last onder dwangsom, bestuursdwang of een bouwstop, maar ook het daarop volgende bezwaar en (hoger) beroep. Je bekijkt ook de mogelijkheden om een handhavingstraject te voorkomen door bijvoorbeeld pre-mediation toe te passen. Je verleent daarnaast onder andere evenementenvergunningen, Alcoholwetvergunningen en exploitatievergunning. Je fungeert als vraagbaak voor collega’s. Je volgt de ontwikkelingen op het brede terrein van de fysieke leefomgeving. Kortom, een uitdagende functie als jurist Handhaving en Bijzondere wetten.

Jouw talenten

Jij adviseert vanuit kennis en maakt hierbij gebruik van je bestuurlijke sensitiviteit. Je bent flexibel, zelfstandig, organisatorisch sterk en initiatiefrijk. Van nature ben je veranderingsbereid en volg je actief de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Je schroomt niet voorstellen voor verbetering te doen, gevraagd en ongevraagd. Je bent gewend om digitaal te werken en bent innovatief op dit gebied. Verder vragen wij het volgende:

  • Je beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt actuele kennis van handhavingstrajecten en bijzondere wetten;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.

Wij bieden jou

  • Een functie bij een gemeente in ontwikkeling voor 32-36 uur per week;
  • Een salaris van maximaal € 4.671,- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek;
  • Bovenop je salaris 17,05% individueel keuzebudget;
  • De mogelijkheid om tijd en plaats onafhankelijk te werken én een ABP-pensioen;
  • Toegang tot onze Beverwijk Academy waar je kunt leren en jezelf verder kunt ontwikkelen.

Je gaat werken bij het team Leefomgeving. Het team Leefomgeving bestaat uit ongeveer 20 medewerkers. Het team draagt zorg voor de omgevingsplannen, het vervaardigen van omgevingsbeleid, het behandelen van omgevingsinitiatieven en de controle en handhaving van de omgeving. Het team is onderverdeeld in 3 eenheden, t.w. omgevingsvergunningen, bijzondere wetten en handhaving.

Mijn stad, jouw werk?

Is je interesse gewekt? Reageer dan vóór 17 oktober 2022, ter attentie van Sabrina Sperling, teammanager Leefomgeving, via de sollicitatiebutton.

Voor vragen over deze vacature bel je met Sabrina. Voor vragen over de selectieprocedure kun je bellen met Marlieke van Eerden en Rana Yildiz, HR-medewerkers. Zij zijn bereikbaar via
0251 256 256.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

 

 

 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 28 september 2022
Verloopdatum: 17/10/2022

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Beverwijk

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

Max €4.671,-
Scroll naar boven