Gemeente Coevorden zoekt een

Jurist Handhaving Omgevingsrecht

Ben jij een doortastende jurist gespecialiseerd in omgevingsrecht handhaving? Dan hebben wij de perfecte uitdaging voor jou in ons team Omgevingsontwikkeling!

Deel deze vacature:

Pak jij je kans in Coevorden? Je bent van harte welkom!

‘De gemeente Coevorden is een organisatie die betrokken is bij de omgeving en waar met elkaar gelachen én hard gewerkt wordt. Waar mensen werken in een mooie mix van jong en oud en diverse achtergronden. Waar je kunt leren, groeien en ontwikkelen. En waar je veel verantwoordelijkheid krijgt vanaf dag één.’

De gemeente Coevorden is op zoek naar een

Jurist Handhaving Omgevingsrecht
Team Omgevingsontwikkeling en het Programma Vitale Vakantieparken

Ben jij een doortastende jurist gespecialiseerd in omgevingsrecht handhaving? Dan hebben wij de perfecte uitdaging voor jou in ons team Omgevingsontwikkeling! Wij staan bekend om onze openheid voor initiatieven uit de samenleving en ondersteunen deze met een klantgerichte instelling. Ons doel is het voorkomen van overtredingen door vooraf op maat gemaakte informatie te verstrekken. Mocht er toch een schending van regels plaatsvinden, dan treden wij op volgens ons handhavingsbeleid.

Bovendien, als onderdeel van het programma Vitale Vakantieparken Coevorden, zetten wij ons in voor het verbeteren van de recreatieve sector in onze gemeente. Door verschillende strategieën toe te passen, streven we ernaar om permanente bewoning op vakantieparken te beëindigen.

Wil jij deel uitmaken van deze dynamische aanpak? Solliciteer nu en help ons bij het realiseren van positieve veranderingen in onze omgeving!

Wat ga je doen:
Als Jurist Omgevingsrecht Handhaving bij vitale vakantieparken ben jij de sleutelfiguur in het volgen van juridische procedures. Jouw specifieke taak? Het beëindigen van niet-legale bewoning op vakantieparken en gerelateerde overtredingen, terwijl je ook de handhavingsverzoeken behandelt.

Als casemanager ben je zelfstandig verantwoordelijk voor je dossiers en zorg je voor een vlotte afhandeling ervan. Van bezwaar- en beroepsprocedures tot het vertegenwoordigen van de gemeente en bijdragen aan verbeterde processen en beleidsontwikkeling binnen dit vakgebied.

Daarnaast behandel je ook WOO-verzoeken en werk je nauw samen met collega’s voor sociale ondersteuning aan bewoners en eigenaren die hun vakantiewoning niet meer als hoofdverblijf kunnen gebruiken.

Wie zoeken we?

 • Je hebt een afgeronde juridische opleiding op minimaal hbo-niveau en beschikt over juridische kennis van bestuursrecht, bouwrecht en omgevingsrecht.
 • Ervaring met vergelijkbare werkzaamheden en bij voorkeur ervaring binnen de overheid.
 • Je bent vaardig in het leggen van contacten met inwoners en bedrijven; je denkt in mogelijkheden en hebt een goed gevoel voor mediation.
 • Je bent in staat om integraal te denken en te handelen, en neemt verantwoordelijkheid voor je taken.
 • Je kunt effectief omgaan met conflictsituaties en blijft daarbij altijd klantvriendelijk.
 • Je herkent en benut kansen die voortvloeien uit veranderende wetgeving, hebt oog voor kwaliteit en bent stressbestendig.
 • Het opstellen van heldere brieven en besluiten is voor jou geen probleem.
 • Je kunt moeiteloos schakelen tussen zelfstandig werken en samenwerken in teamverband.
 • Je bent een daadkrachtige collega die heldere adviezen kan geven aan zowel medewerkers, management als aan het bestuur (burgemeester en wethouders).


Wat bieden we?

Groei en ontwikkeling
Jouw ontwikkeling staat in de schijnwerpers. Geef je groei een boost met toegang tot onze eigen academie. Jouw ideeën zijn waardevol en krijgen bij ons de ruimte om te floreren.

Flexibel werken
Geniet van de vrijheid in werktijden en schakel naadloos tussen thuis en kantoor, voor een optimale balans tussen werk en privé.

Comfortabele Thuiswerkplek
Een inspirerende werkomgeving begint thuis. Wij voorzien je van alles wat je nodig hebt voor een comfortabele werkplek, zodat jij in alle rust en gemak kunt werken. Ook krijg je een thuiswerkvergoeding en hebben we een reiskostenregeling voor als je naar kantoor komt.

Uitdagende Functie
Op basis van kennis en ervaring krijg je een salaris in salarisschaal 10 met een max. bruto salaris van € 5.247,-, bij een fulltime dienstverband.

Stabiliteit en Zekerheid
Hoewel het een structurele functie betreft, werken we met eerst een tijdelijk contract om elkaar te leren kennen. Bij goed functioneren wordt dit contract aansluitend omgezet in een vast contract. Zo bieden we jou de stabiliteit en zekerheid waar je naar op zoek bent.

Vakantiedagen
Geniet van je vrije tijd met 144 wettelijke en 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren bij een fulltime dienstverband!

Aantrekkelijk Aanvullend Pakket
Profiteer van een uitgebreid aanbod aan aanvullende arbeidsvoorwaarden. Denk aan:

 • Pensioenregeling via het ABP
 • Betaald ouderschapsverlof
 • Individueel keuze Budget (IKB) van 17,05% van jouw jaarsalaris.
 • Een Persoonlijk budget boven op jouw IKB van € 930 per jaar bij een fulltime dienstverband


Flexibele Besteding
Het IKB biedt jou de mogelijkheid om dit budget naar jouw voorkeur te benutten. Of je nu extra verlofdagen wilt, wilt sparen voor later of wilt profiteren van de fietsregeling.

Pak jij deze kans?
Wij beantwoorden je vragen graag. Een telefoongesprek van een minuut of 10 kan het verschil maken. Bel daarom gerust voor meer informatie over de vacature met Erwin Kuiper, teamleider Omgevingsontwikkeling, tel.nr. 06-29634400 of met Janneke Berends, HR adviseur, tel. nr. 06-31743819.

Wij ontvangen je motivatiebrief en je CV graag via onze sollicitatiepagina.

Je kunt tot en met 28 februari 2024 reageren. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 5 maart 2024.

Wil je meer weten over werken bij de Gemeente Coevorden en hoe collega’s werken bij ons ervaren? Kijk dan op www.coevorden.nl/vacatures.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 9 februari 2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Coevorden

Provincie

Drenthe

Salarisindicatie

max. bruto salaris van € 5.247,-
Scroll naar boven