Jurist Handhaving

Deel deze vacature:

DCMR is de milieudienst met de grootste uitdaging in Nederland: de milieukwaliteit bewaken en verbeteren in het meest bedrijvige en dichtbevolkte gebied dat we rijk zijn, het Rijnmondgebied en namens de provincie Zeeland ook voor de Zeeuwse BRZO-bedrijven. Wij zoeken vastberaden naar het ideale evenwicht tussen de ambities van de ruim 27.000 bedrijven die hier opereren en de 1,2 miljoen mensen die hier leefbaar en veilig willen wonen en werken. Dat is balanceren voor gevorderden. Daarom zoekt DCMR betrokken specialisten die hun kennis en vaardigheden willen inzetten voor een betere leefomgeving en die willen groeien tussen professionals.

Werken aan een veilige en schone Rijnmondregio,: jouw werk als jurist handhaving in de fascinerende Rijnmondregio is interessant, gevarieerd en belangrijk!

Wat ga je doen?

De Rijnmondregio is een van de dichtstbevolkte en bedrijvigste regio’s van Nederland. Het is dus een flinke uitdaging om te zorgen voor een veilige leefomgeving en een duurzaam milieu. De inspecteurs, opsporingsambtenaren en juristen van DCMR werken er elke dag met veel inzet aan. Ze signaleren ongewenste en gevaarlijke situaties en hebben een belangrijke taak bij het voorkomen en aanpakken ervan. Als jurist handhaving bij het team Handhaving en Beleid voorzie je het management en de inspecteurs van kwalitatief hoogstaand advies, bijvoorbeeld over de toepassing van de milieuwet- en regelgeving. Je stelt bestuursrechtelijke handhavingsbeschikkingen op en vertegenwoordigt onze klanten (gemeenten en provincies) bij bezwaar- en (hoger) beroepsprocedures. Daarmee lever je een belangrijke bijdrage aan een eenduidige toepassing van de handhavingsstrategie, niet in het minst omdat je de juridische ontwikkelingen en jurisprudentie nauwgezet bijhoudt en toepasbaar maakt voor de inspecteurs. Door contacten te onderhouden met partners binnen en buiten DCMR zorg je dat juridische kennis binnen de hele organisatie én daarbuiten geborgd is.

Wat krijg je daarvoor terug?

Juridisch interessant en leerzaam werk in een gemotiveerd, hardwerkend team van tien collega-handhavingsjuristen en twee procesondersteuners. De scope van ons werk is zo breed – van zware petrochemische industrie tot aan de energietransitie – dat er voor jou elke dag wel iets nieuws te leren valt. Professioneel juridisch werk en met jouw bijdrage zorgen voor een schone, veilige omgeving voor 1,2 miljoen inwoners: in deze baan komt voor jou alles bij elkaar!

Verder kun je rekenen op:

  • een salaris van maximaal €4.386,- bruto per maand (schaal 10, bij een 36-urige werkweek);
  • een aanstelling voor één jaar, die we daarna graag omzetten in een vast dienstverband;
  • een individueel keuzebudget dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken (denk aan extra verlof, een 13e maand of een nieuwe fiets);
  • een prima pensioen bij het ABP;
  • flexibiliteit in je werktijden en waar je werkt;
  • faciliteiten om goed thuis te kunnen werken;
  • een reiskostenvergoeding voor als je naar ons kantoor pal naast station Schiedam Centrum komt;
  • een persoonlijk ontwikkelingsbudget van €5.000,- per vijf jaar, naar eigen wens in te zetten.

Wat breng je mee?

Jij gebruikt jouw juridische kennis graag om goede adviezen te maken Je vormt makkelijk je eigen oordeel, maar werkt ook actief aan het creëren van draagvlak voor jouw ideeën. Ideeën die vernieuwend en vindingrijk zijn! Hierbij word je geholpen door je sterke communicatieve vaardigheden (in woord en geschrift).

In elk geval heb je:

  • een afgeronde wo-master rechtsgeleerdheid, liefst met als afstudeerrichting Staats- en bestuursrecht;
  • zin om 28-36 uur per week te werken aan een schone en veilige Rijnmondregio.

Informatie

Meer weten over de functie? Neem dan contact op met Léon van het Hoofd, teammanager Handhaving en Beleid op telefoonnummer 010 – 2468 612. Voor informatie over de procedure kun je bellen of WhatsAppen met Mark van Doorm op 06-15 88 65 95 of een e-mail sturen naar recruitment@dcmr.nl.

Of weet je al dat je wilt komen werken aan een schone, gezonde en veilige regio Rijnmond en wil je dus meteen solliciteren? Klik dan op de sollicitatiebutton. We kijken uit naar jouw reactie!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 7 juli 2022
Verloopdatum: 07/09/2022

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Schiedam

Provincie

Zuid-Holland
Scroll naar boven