Omgevingsdienst Brabant Noord zoekt een

Jurist milieurecht (WO)

Deel deze vacature:

Omgevingsdienst Brabant Noord is op zoek naar een

Jurist milieurecht (WO)

WO   |   Tussen €3396 en €5725   |   Schaal 10 t/m 11   |   Regulier   |   Vast   |   36 uur

Werkplek:
Op ons kantoor in Den Bosch of vanuit huis
Salaris:
Functieschaal 11 o.b.v. 36 uur (tussen de € 4.020,- en € 5.725,- bruto per maand). Afhankelijk van ervaring kan plaatsing in aanloopschaal 10 plaatsvinden (tussen de € 3.396,- en € 5.009,- bruto per maand).
Aantal uur:
36 uur
Dienstverband:
In 1e instantie een jaarcontract, bij goed functioneren zicht op een vast dienstverband
Typerend ODBN:
Gemoedelijke en behulpzame collega’s met passie voor milieu en natuur, groot juridisch team, kwaliteit en vooruitstrevend, flexibele werktijden, informeel en prettige sfeer.

De Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) is een groeiende overheidsorganisatie voor natuur en milieu die volop in beweging is. Wij dragen bij aan een schone en veilige leefomgeving en daar zijn we trots op!

Word je naast het leveren van jouw bijdrage binnen de maatschappelijke opdracht die de ODBN heeft, blij van het uitpluizen van de meest actuele wet- en regelgeving en jurisprudentie? En ben je een kei in het adviseren over en begeleiden van complexe vraagstukken over milieurecht? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet!

Wat ga je als jurist bij ons doen?

De lopende en komende ODBN-dossiers in het kader van Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) hebben jouw juridische aandacht. Denk hierbij aan provinciale en gemeen¬telijke VTH-dossiers over bijvoorbeeld veehouderijen en industriële bedrijven (geur, lucht, geluid, afval, asbest, bodem, veiligheid, m.e.r., energie etc.). Natuurlijk ziet iedere werkdag er anders uit, maar dit zijn jouw belangrijkste taken:

  • Dagelijks leiden van en adviseren over complexe juridische trajecten in milieuzaken (VTH).
  • Je zet hierbij de lijn uit voor het verloop van de procedures en zorgt dat hierin de juiste stappen worden gezet.
  • Je stelt verweerschriften op in het kader van bezwaar- en (hoger)beroepsprocedures en voert de procedures bij de bezwaarschriftencommissie, rechtbank of Raad van State.
  • Je beantwoord alle voorkomende juridische vragen van onder andere je collega-vergunningverleners en -toezichthouders en je ondersteunt hen waar nodig vanuit jouw rol als jurist.
  • Je houdt, in teamverband, wetgeving en jurisprudentie bij en maakt deze inzichtelijk en toepasbaar voor de organisatie. Je deelt proactief je opgedane kennis, zowel intern (binnen de ODBN), als extern (richting onze deelnemers: provincie en gemeenten).

Wat vragen we van je?

Je bent een aanpakker, die doorgaans aan één woord genoeg heeft, en die thuis is in de wereld van het milieurecht. Als vertegenwoordiger van de ODBN (namens onze opdrachtgevers) presenteer je je professioneel en zet je je politieke en bestuurlijke sensitiviteit op de juiste wijze in. Je bent klantgericht en beweegt makkelijk mee in veranderingen.

Wij vragen:

  • een afgeronde masteropleiding (specialisatie bestuursrecht, bij voorkeur meer specifiek milieurecht), aan de universiteit;
  • actuele kennis van en minimaal 3 jaar werkervaring op het brede werkterrein van het milieurecht;
  • dat je je zowel mondeling, als schriftelijk strak en to the point uitdrukt;
  • dat je jouw prettige persoonlijkheid inzet om een fijne collega te zijn die zelfstandig – maar zeker niet solistisch – werkt.

Waar kom je binnen de ODBN te werken?

Het team Juristen is een professioneel, dynamisch en gezellig team, dat gericht is op het leveren van een hoge kwaliteit binnen het werkterrein van het milieu- en natuurrecht.

Het juristenteam van de ODBN bestaat uit 13 collega’s. De juristen toetsen en adviseren, bijvoor¬beeld over omgevingsvergunningen milieu en natuurvergunningen, stikstof, soortenbescherming, geur, geluid, luchtkwaliteit, bodem, asbest etc. Bovendien behan¬de¬len zij verzoeken om handhaving en gedoogverzoeken, stellen zij handhavingsbeschikkingen op (vooral lasten onder dwangsom) en zorgen zij voor de tenuitvoerlegging daarvan. In het kielzog daarvan zijn de juristen af en toe betrokken bij strafrechtelijke handhaving. De juristen behandelen ziens¬wijzen (of adviseren collega’s over de behandeling daarvan) en zij procederen bij bezwaarschriften-commissies, de Rechtbank Oost-Brabant en de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Verder is het juristenteam betrokken bij de behandeling van Woo-verzoeken.

De juristen werken niet alleen nauw met elkaar samen, maar ook met bijvoorbeeld vergunningverleners, toezichthouders, ecologen en geur- en geluidspecialisten.

Wat hebben we jou te bieden?

Je komt te werken in een gedreven en diverse organisatie die volop in ontwikkeling is. We kijken ook wat jij nodig hebt. We bieden een plek waar je jouw expertise ontwikkelt en waar je de ruimte krijgt om zelf in te vullen hoe je dat doet. Je kunt vertrouwen op een solide basis en tegelijkertijd mag je de ruimte pakken om nieuwe dingen te ontdekken.

Je hebt de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken (én goede faciliteiten om je werkplek daar goed in te richten). Werk je op kantoor, dan kom je terecht in een moderne kantooromgeving in voetbalstadion de Vliert, op loopafstand van het treinstation Den Bosch Oost. Kom je op de fiets naar kantoor, dan kun je gebruik maken van een aantrekkelijke fietsregeling. Kom je met de auto, dan vergoeden wij al je kilometers op basis van € 0,22 per kilometer. Kom je met OV, dan krijg je van ons een NS-businesscard.

We hebben een goed en mooi bedrijfsrestaurant, zodat je in de pauze, onder het genot van een heerlijke lunch, je collega’s ontmoet. Vitaliteit vinden we belangrijk en daarom vergoeden wij een groot deel van je sportabonnement en kun je op kantoor een lekker stuk fruit pakken. Verder heb je de kans om deel uit te maken van een organisatie die zich inzet om een zo groot mogelijke positieve bijdrage te leveren aan de leefomgeving. En je hebt de kans om te werken aan innovatieve oplossingen en producten.

Wat we je allemaal bieden en wat onze organisatie kenmerkt lees je op Werken bij de ODBN | Omgevingsdienst Brabant Noord

Meer weten en solliciteren?

Wil je meer weten over deze functie in een team met juridische professionals dat spraakmakende natuur- en milieuzaken behandelt? Neem dan gerust contact op met Mark Coolen of Teun Verstappen, coördinatoren bij het team Juristen. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze afdeling Mens en Organisatie. Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer 088-7430 000.

Solliciteren doe je op www.werkeninnoordoostbrabant.nl. Onder vermelding van ‘Jurist milieurecht’ kun je jouw CV en korte, maar krachtige motivatiebrief richten aan Moritz Böhmer, manager van het team Juristen.

Als onderdeel van de indienstprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitbeleid, een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG).

Acquisitie nemen wij niet in behandeling

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 8 juni 2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

's-Hertogenbosch

Provincie

Noord-Brabant

Salarisindicatie

tussen de € 3.396,- en € 5.009,- bruto per maand
Scroll naar boven