Provincie Noord-Holland zoekt een

Jurist Natuurbeschermings- en Omgevingsrecht 32-36 uur | Haarlem

Deel deze vacature:

Wil jij aan de slag met een onderwerp dat veel mensen raakt, zoals het stikstofdossier? Wij zoeken een jurist Natuurbeschermings- en Omgevingsrecht!

Ben jij een goede jurist en wil je werken aan een onderwerp dat veel Noord-Hollanders raakt? En heb je graag dossiers onder je hoede die het nieuws halen? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega. Want wij zijn op zoek naar een jurist voor het stikstofdossier. Ben jij goed op de hoogte van het omgevingsrecht en de Wet Natuurbescherming? Kom dan bij ons in Haarlem werken als jurist Natuurbeschermingsrecht.

Jouw baan

Jij bent op zoek naar een dynamische baan. Zo’n baan waarin je werkt aan een maatschappelijk actueel onderwerp. Je bent goed op de hoogte van alle juridische haken en ogen in het stikstofdossier. En vindt het interessant om te kijken hoe je binnen die juridische kaders mogelijkheden vindt voor nieuw of uitvoerbaar beleid. Daarover adviseer je aan en spar je met de beleidsadviseurs die zich bezighouden met beleid en uitvoering op het gebied van stikstofreductie en natuurherstel. Bovendien zit je regelmatig aan tafel bij de gedeputeerde, bij belangenorganisaties of bij Ipo-vergaderingen. In al die situaties ben jij een stevige gesprekspartner. Je durft te adviseren en staat voor je advies.

Dit is dan ook geen puur juridische functie. Natuurlijk zijn de wettelijke kaders jouw uitgangspunt en is juridisch advies geven een belangrijk onderdeel van je werk. Maar je werkt juist graag daar waar het juridische en beleidsmatige samenkomen. Daarom werk je heel nauw samen met collega’s uit alle hoeken van de organisatie. Bovendien deins je niet terug als het politiek spannend wordt. Je weet hoe je je op zo’n moment opstelt en ook wanneer je moet opschalen. Je communiceert makkelijk. En uiteraard kun je altijd terugvallen op je collega-juristen om dat ene vraagstuk eens goed uit te diepen. Klinkt dit als jouw nieuwe baan? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Dit bieden wij

 • Een bruto jaarsalaris tussen € 63.724 en € 91.033 (schaal 13) op basis van 36 uur per week. Dit is inclusief het Individueel Keuzebudget van ongeveer 22% van je bruto maandsalaris, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen.
 • Een opleidingsbudget van € 5.000, – per vijf jaar.
 • Een goede pensioenregeling waaraan de provincie meebetaalt.
 • Veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid.
 • Goede balans tussen werk en privé: bij ons is 36 uur fulltime. Wil je minder werken? In overleg is veel mogelijk.
 • Een arbeidsovereenkomst de duur van in elk geval 3 jaar.
 • Een baan op onze eigentijdse locatie in het centrum van Haarlem, met dynamische werkplekken die passen bij de werkzaamheden die je op dat moment wilt doen: van stiltezone tot ontmoetingsplein met koffiebar.

En dat is nog niet alles. ‘Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga jij werken

Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt alle ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

Jij gaat werken bij de sector Juridische zaken. Een hechte club van ongeveer 40 collega’s, heel verschillend qua leeftijd en specialisaties. Wij werken aan de juridische aspecten van het hele palet aan provincieonderwerpen, van natuur tot verkeer en van aanbestedingen tot subsidieregelingen. Geen dag is hetzelfde en je komt soms de gekste dingen tegen. Op zo’n moment is er ruimte om te sparren met je collega’s. Bovendien vinden we gezelligheid belangrijk. Dat varieert van meedoen aan de provinciepubquiz tot een ommetje in de pauze of het vieren van verjaardagen en successen.

Dit ben jij

 • Je voelt je thuis in een politiek-bestuurlijke omgeving en kunt daarbinnen zelfstandig werken.
 • Je bent goed in het onderhouden van relaties met collega’s, bestuurders en anderen.
 • Je communiceert en schrijft helder.
 • Je bent gericht op oplossingen.

Verder heb je:

 • Een WO-diploma rechten.
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met het omgevingsrecht in het algemeen, en de Natuurbeschermingswet in het bijzonder.

Herken je je wel in deze functie, maar voldoe je nog niet helemaal aan de gevraagde kennis en ervaring? Dan vragen we je ook te reageren.

Word onze nieuwe collega

Reageer voor 31 december 2021 via de sollicitatiebutton. Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief t.a.v. Pauline Kreuwel, hoofd Juridische Zaken. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Pauline via 06 – 36306260. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel, via 023 – 514 56 06.

Goed om te weten

 • Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.
 • Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.
 • Acquisitie wordt niet gewaardeerd

Trefwoorden: Jurist, Natuurbeschermingsrecht, omgevingsrecht, fulltime, WO, ervaren

 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 26 november 2021
Verloopdatum: 31/12/2021

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Haarlem

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

Tussen €4339 en €6199
Scroll naar boven