Gemeente Horst aan de Maas zoekt een

Jurist Omgevingsrecht

Gemeente Horst aan de Maas is op zoek naar een Jurist Omgevingsrecht Jurist omgevingsrecht WO | Schaal 11 | Onbepaalde tijd | 36 uur per week

Deel deze vacature:

Gemeente Horst aan de Maas is op zoek naar een

Jurist Omgevingsrecht

Jurist omgevingsrecht

WO | Schaal 11 | Onbepaalde tijd | 36 uur per week

Heb jij als jurist wel eens nagedacht over een baan bij de gemeente? Doe dat eens! Want bij gemeente Horst aan de Maas maak je impact. Wij bieden je een uitdagende functie, met hartstikke gevarieerd en bovendien waardevol werk. Het resultaat van jouw inspanningen zie je terug in onze gemeente. Als een spin in zijn web, zit jij midden in de organisatie, met lijntjes naar initiatiefnemers, bezwaarmakers, collega’s, rechtbanken, bestuur en andere stakeholders. Klinkt goed? Wij vertellen je er graag meer over.

Wat je gaat doen
Belangrijkste werkzaamheden

Als jurist omgevingsrecht ben je een onmisbare schakel binnen het team Omgeving van de gemeentelijke organisatie. Je werkt actief samen met diverse disciplines binnen de gemeente om tot een geïntegreerde aanpak te komen. Je adviseert collega’s, bestuurders en externen over omgevingsrechtelijke kwesties en je beantwoordt het brede scala aan vragen dat je krijgt van iedereen om je heen. Je vertegenwoordigt de gemeente in rechtszaken en bij bezwaar- en beroepsprocedures.

Met wie je dat gaat doen
Collega jurist omgevingsrecht Ronald aan het woord

“Het allerleukst vind ik dat je echt het verschil maakt. Je helpt bij het oplossen van juridische vraagstukken én je verhoogt de kwaliteit van besluiten, zodat de instroom van bezwaren en beroepen minder wordt. We hebben een omvangrijk team met allerlei verschillende specialisten. Van planologen tot IT-beheerders en van milieuspecialisten tot omgevingsregisseurs: iedereen levert een bijdrage vanuit zijn of haar eigen rol en je staat met iedereen in contact. In gemeente Horst aan de Maas spelen zeer diverse ruimtelijke kwesties. Van stikstof tot huisvesting arbeidsmigranten, van dorpskernen tot landelijk gebied en van industrieterrein tot attractiepark. Je hebt uitdagend werk, waarin je je eigen rol kunt pakken en écht zaken kunt veranderen. Ik vind dat we een fijne werkcultuur hebben met collegiale mensen.”

Wat je nodig hebt
Competenties

Voor deze functie is het belangrijk om ervaring te hebben. Dat hoeft niet per se overheidservaring te zijn, maar wel levenservaring. Je moet sterk in je schoenen staan, zodat men in- en extern op jouw kennis kan vertrouwen en zaken van je aanneemt. Het is belangrijk dat je snel kunt schakelen en dat je sociaal vaardig bent. We verwachten een professionele houding en eigenaarschap. Je hebt gevoel voor de politiek-bestuurlijke verhoudingen binnen de gemeente en je volgt de landelijke en actuele ontwikkelingen op het gebied van het omgevingsrecht.

Functie-eisen

Als nieuwe jurist omgevingsrecht bezit jij over:

  • Een relevant wo-diploma, bij voorkeur met de specialisatie omgevingsrecht
  • Ten minste vijf jaar werkervaring binnen het vakgebied
  • Bekendheid met de Omgevingswet
  • Kritische werkhouding
  • Besluitvaardigheid en doorzettingsvermogen
  • Diplomatie

Wat wij bieden
Gemeente Horst aan de Maas als werkgever

Wij bieden je de ruimte om hybride te werken en zelf regie te houden over jouw werkweek. De functie is ingedeeld in schaal 11. Dit is minimaal € 4.211,00 en maximaal € 5.997,00 bruto per maand (bij een fulltime dienstverband).

Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder het Individueel Keuzebudget (IKB 17,05%).

We starten met een jaarcontract, waarna we kijken of we allebei tevreden zijn. Is dat het geval? Dan gaan we samen verder en krijg je een dienstverband voor onbepaalde tijd. Jouw wensen en ambities maak je samen met ons concreet in jouw persoonlijke ontwikkelplan.

Contact opnemen
Informeel kennismaken met een kop koffie? Rocco Blommers (teamhoofd Omgeving, 06-38 20 25 77, r.blommers@horstaandemaas.nl) staat voor je klaar. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nathalie Leenen (Corporate Recruiter, 06-81 96 26 93).

Solliciteren
Solliciteren kan door jouw motivatie en cv voor 25 januari in te dienen via onze sollicitatiepagina.

Zet alvast in je agenda
De eerste gesprekken vinden plaats op 30 januari en de tweede gesprekken op 05 februari.

Horst aan de Maas dat zijn wij
Een tikje verlegen, bescheiden en nuchter. Harde werkers, die weten wat ze hebben bereikt, maar soms nog te weinig stilstaan bij hoe bijzonder dat eigenlijk is. Horst aan de Maas is geboren op het snijvlak van veen, zand en klei. In de afgelopen 100 jaar is Horst aan de Maas uitgegroeid tot een van de meest welvarende en gelukkige gemeentes van Nederland. Misschien zelfs wel van de wereld. En dat hebben we te danken aan onze grootouders. Zij hebben Horst aan de Maas getransformeerd; van slechte grond, naar agrarisch koploper van de wereld. Hoe? Door samen aan te pakken. Met vindingrijkheid en hard werken.

Wij zijn aanpakkers en zorgen er samen voor dat we toewerken naar een gezonde, duurzame en veilige samenleving waar we met elkaar leven, wonen en werken. 16 hechte dorpen met trotse inwoners, waar het fijn is om op te groeien en waar je gezond en gelukkig oud kunt worden. Nu en in de toekomst.

Wil je meer zien van onze gemeente? Maak kennis met ons op Horst aan de Maas, dat zijn wij!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 8 januari 2024
Verloopdatum: 08/01/2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Locatie

Horst aan de Maas

Provincie

Limburg

Salarisindicatie

€ 4.211,00 en maximaal € 5.997,00
Scroll naar boven