Gemeente Den Helder zoekt een

Jurist Omgevingsrecht 14-28 uur | Den Helder

Deel deze vacature:

Medewerker beleid/ specialist A

Een inspirerende en dynamische werkomgeving, waarin je het verschil kunt maken voor jezelf én anderen.

  • Maximaal € 5.372, – bruto per maand op basis van fulltime + ruim keuzebudget;
  • Heb je de juiste ervaring? Dan is een arbeidsmarkttoelage wellicht een goede mogelijkheid!
  • Een flinke portie erkenning en waardering;
  • Altijd passende leer-, ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden.

Wil jij in de complexe zaken van het Omgevingsrecht, de APV en Bijzondere wetten duiken?

Als Jurist Omgevingsrecht ben je verantwoordelijk voor de behandeling van de bezwaar- en beroepszaken op het gebied van de Wabo, APV en bijzondere wetten. Je vertegenwoordigt de gemeente onder andere bij de bezwaarschriftencommissie, de rechtbank en de Raad van State. Je werkt daarbij samen met vergunningverleners en andere juristen.

Het gaat om een dynamische functie en hierin wordt van jou verwacht dat jij je proactief opstelt. Je hebt gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen en je laat je niet snel uit het veld slaan.

Een jurist Omgevingsrecht volgens ons? Jij bent:

  • De juridische professional van de toekomst: Je bent een breed georiënteerde conflictoplosser. Met de toepassing van conflicthanterings- en mediationtechnieken ben je in staat te achterhalen waar het de burger daadwerkelijk om te doen is en waarmee deze geholpen is;
  • De juridische expert: Op het gebied van vergunningverlening is niets jou te gek. Je beheerst alle elementen van het omgevingsrecht tot in de finesses. Jouw specifieke kennis en ervaring staan altijd garant voor ‘to the point’ juridische analyses en praktische & snelle oplossingen;
  • De juridische procesvertegenwoordiger: Voor het behandelen van bezwaar- en beroepschriften, het opstellen van verweerschriften en het bepleiten van de zaak voor de bezwaarschriftencommissie of de rechter draai jij je hand niet om.

De werkdagen en werkuren zijn in overleg. Dat geldt ook voor het aantal uren dat je per week wilt werken. Thuiswerken is na je inwerkperiode goed mogelijk. Je hebt gemiddeld één keer per maand op donderdagavond zitting bij de bezwaarschriftencommissie in Den Helder. Ook heb je zittingen bij de rechtbank en de Raad van State.

Heb jij alles in huis?

  • Een juridische opleiding op academisch niveau;
  • Actuele kennis van het algemeen bestuursrecht, het Omgevingsrecht, de APV en Bijzondere wetten;
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring.

Team Juridisch zaken

Een fantastisch team juristen met fijne, een tikje eigenwijze collega’s, die altijd bereid zijn jou te helpen. Écht! Juridische zaken draagt bij aan de (bestuurlijke) ambities van Den Helder door het bieden van expertise, denkkracht en uitvoering op het gebied van juridische zaken aan het college en de organisatie.

Wil je solliciteren?

Heb je vragen? Wil je solliciteren? Klik dan op de solliciteer button. Wil je liever eerst wat meer informatie? Bel dan Marloes Frederiks: 06-13037418. Neemt ze niet op? Spreek je gegevens dan in. Marloes belt je zo snel mogelijk terug. Meer weten over werken bij Den Helder? Ga naar www.denhelder.nl/vacatures.

Na de eerste drie weken van de vacatureplaatsing, vindt de eerste selectieronde plaats. Het eerste contactmoment zal in de daaropvolgende week plaatsvinden. Wanneer is gebleken dat de juiste kandidaat hier niet tussen zit, is solliciteren nog steeds mogelijk.

De vacature zal doorlopen tot en met 4 september 2022.

Den Helder

De stad van acht kilometer strand, zee en duinen. Een stad vol bijzondere culturele en historische rijkdommen. Den Helder ontwikkelt zich in hoog tempo en heeft ambitieuze plannen om het woonklimaat, de werkgelegenheid en het toerisme een extra impuls te geven. De komende jaren investeren we in de stad en bouwen ook verder aan onze eigen organisatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 26 juli 2022
Verloopdatum: 04/09/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Den Helder

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

Maximaal € 5.372, - bruto per maand
Scroll naar boven