Provincie Noord-Holland zoekt een

Jurist omgevingsrecht

Deel deze vacature:

De Omgevingsdienst Brabant Noord is een groeiende overheidsorganisatie die volop in beweging is. Wij dragen bij aan een schone en veilige leefomgeving en daar zijn we trots op!

Wat ga je als jurist bij ons doen?

De lopende en komende ODBN-dossiers in het kader van Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) hebben jouw juridische aandacht. Denk hierbij aan provinciale en gemeen­telijke VTH-dossiers over bijvoorbeeld veehouderijen en industriële inrichtingen. Natuurlijk ziet iedere werkdag er anders uit, maar dit zijn jouw belangrijkste taken:

  • Dagelijks leiden van en adviseren over (complexe) juridische trajecten over vergunning­verlening en handhaving in het kader van vooral de Algemene wet bestuursrecht, Wabo, Wet milieubeheer, Wet natuurbescherming en in de toekomst de Omgevingswet.
  • Je zet hierbij de lijn uit voor het verloop van de procedures en zorgt dat hierin de juiste (juridische) stappen worden gezet.
  • Je stelt verweerschriften op in het kader van bezwaar- en (hoger)beroepsprocedures en voert de procedures bij de bezwaarschriftencommissie, rechtbank of Raad van State.
  • Verder beantwoord je alle voorkomende juridische vragen van onder andere je collega-vergunningverleners en -toezichthouders en je ondersteunt hen waar nodig vanuit jouw rol als jurist.
  • Je houdt wijzigingen in wetgeving en jurisprudentie bij en maakt deze inzichtelijk en toepasbaar voor de organisatie. Je deelt proactief je opgedane kennis, zowel intern (binnen de ODBN), als extern (richting onze deelnemers: provincie en gemeenten).

Wat vragen we van je?

Je bent een aanpakker, die doorgaans aan één woord genoeg heeft, en die thuis is in de wereld van het omgevingsrecht. Als vertegenwoordiger van de ODBN (namens onze opdrachtgevers) presenteer je je professioneel en zet je je politieke en bestuurlijke sensitiviteit op de juiste wijze in. Je bent klantgericht en beweegt makkelijk mee in veranderingen.

Verder vragen wij:

  • Een afgeronde academische rechtenopleiding;
  • Actuele kennis en minstens 3 jaar (werk)ervaring op het brede werkterrein van het omgevingsrecht;
  • Dat je je zowel mondeling, als schriftelijk duidelijk en to the point uitdrukt;
  • Dat je jouw prettige persoonlijkheid inzet om een fijne collega te zijn die zelfstandig, maar zeker niet solistisch werkt.

Waar kom je binnen de ODBN te werken?

Samen met je collega-juristen in het cluster Juristen vorm je een gezellig, dynamisch en professioneel team dat gericht is op het leveren van een hoge kwaliteit binnen het brede werkterrein van het omgevingsrecht.

Het juristenteam van de ODBN bestaat uit 12 collega’s. De juristen toetsen en adviseren, bijvoor­beeld over omgevings- en natuurvergunningen, geur, geluid, asbest, bodem, RO. Bovendien behan­de­len zij verzoeken om handhaving en gedoogverzoeken, stellen zij handhavingsbeschikkingen op (vooral lasten onder dwangsom) en zorgen zij voor de tenuitvoerlegging daarvan. In het kielzog daarvan zijn de juristen betrokken bij strafrechtelijke handhaving. De juristen behandelen ziens­wijzen (of adviseren collega’s over de behandeling daarvan) en zij procederen bij bezwaarschriften­commissies, de Rechtbank Oost-Brabant en de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Verder is het juristenteam betrokken bij de behandeling van Wob-verzoeken.

Je werkt niet alleen nauw samen met jouw collega-juristen, maar bijvoorbeeld ook met vergunningverleners, toezichthouders en geluiddeskundigen, geurspecialisten en experts op het gebied van bodem, externe veiligheid en RO.

Wat hebben we jou te bieden?

Naast veel flexibiliteit, samenwerking met gedreven collega’s en humor is er veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling binnen de ODBN. Wat we je nog allemaal bieden en wat onze organisatie kenmerkt, lees je op www.odbn.nl/werkenbij.

Meer weten en solliciteren?

Wil je meer weten over deze functie in een team met juridische professionals dat spraakmakende en uitdagende omgevingsrechtelijke zaken behandelt? Neem dan gerust contact op met Mark Coolen, coördinator juristen. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze afdeling HRM. Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer 088-7430 000.

Word je naast het leveren van jouw bijdrage binnen de maatschappelijke opdracht die de ODBN heeft, blij van het uitpluizen van de meest actuele wet- en regelgeving en jurisprudentie? En ben je een kei in het adviseren over en begeleiden van complexe juridische vraagstukken? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet!

Solliciteren doe je voor 6 mei 2022 via de sollicitatiebutton. Onder vermelding van ‘Jurist’ kun je jouw CV en korte maar krachtige motivatiebrief richten aan Moritz Böhmer, manager van het cluster Juristen. Interne en externe sollicitaties worden tegelijkertijd in behandeling genomen. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Als onderdeel van de indienstprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitbeleid, een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG).

Acquisitie wordt niet in behandeling genomen.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 18 februari 2022
Verloopdatum: 06/05/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Locatie

Den Bosch

Provincie

Noord-Brabant

Salarisindicatie

Max. € 5.169,-
Scroll naar boven