Provincie Noord-Holland zoekt een

Jurist Omgevingsrecht

Deel deze vacature:

De omgevingswet! Alle gemeenten praten erover en kijken uit naar 1 juli 2022, 1 oktober 2022 of 1 januari 2023. Hoe onze Leidse voorbereidingen uitpakken en wat de nieuwe wet precies gaat betekenen voor de stad, de tijd zal het leren. De bedoeling is loslaten, tegelijkertijd weten we dat een goede doorvertaling van beleid naar regels nog belangrijker wordt, en dat we meer juridische kwaliteitscontrole zullen moeten inbouwen. Wij zoeken een collega jurist die met ons dit avontuur aangaat en een groot hart heeft voor de gemeente Leiden.

WIJ

zoeken een enthousiaste jurist met ervaring in het omgevingsrecht. Je komt te werken voor de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. De juridisch planologische vertaling van projecten en beleid in het ruimtelijk instrumentarium is een belangrijk deel van ons werk.

Wat ga je doen als Jurist omgevingsrecht?

 • Je mag gelijk aan de slag met de (nieuwe) Verordening fysieke leefomgeving. We waren de eerste in Nederland met deze verordening, die nu landelijk navolging krijgt. Deze verordening up to date houden én incorporeren in het omgevingsplan is een mooie uitdagende opgave.
 • Als jurist omgevingsrecht voor Leiden ben je daarnaast op heel verschillende inhoudelijk disciplines bezig. De ene keer werk je mee aan het opstellen van regels voor toeristische verhuur en shortstay en op een ander moment werk je aan regels voor ligplaatsen.
 • Ook beleidsinhoudelijk is het werken aan ruimtelijk juridische opgaven in de dynamiek van een historische stad uniek en uitdagend. Of het nu gaat om het reguleren van markten of het een creëren van een werkbare set regels voor zowel bedrijfsvaartondernemers als bewoners van een historische haven, het is net even mooier, ingewikkelder en uitdagender in Leiden.
 • We verwachten bovendien dat we, onder de nieuwe omgevingswet, meer professionals zoals jij nodig hebben. Als het je wat lijkt om in de loop van 2022 enkele jonge professionals onder je hoede te nemen dan geven we je natuurlijk de tijd om jouw kennis en ervaring over te dragen en hen te inspireren.

Dus hou je van afwisseling, ben je er echt aan toe jouw kennis en skills onder de nieuwe omgevingswet verder door te ontwikkelen en lijkt het je bovendien leuk om jonge mensen te inspireren, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

JIJ

bent van nature in staat om goed samen te werken, maar zelfstandig kom je ook goed uit de voeten. Daarvoor ben je communicatief vaardig in zowel woord als schrift. Natuurlijk bezit je de ervaring met het opstellen van gemeentelijke verordeningen, nadere regels en beleidsregels. Ook ben je gewend beleidsmakers te adviseren en zorg je ervoor dat beleidsvoornemens worden vertaald in correcte en bruikbare regelgeving. Je hebt al enige ervaring op kunnen doen als het gaat om het (mede) ontwikkelen van het gemeentelijk instrumentarium van de Omgevingswet in het algemeen en omgevingsplan regels in het bijzonder (Digitale Stelsel van de Omgevingswet en toepasbare regels een pré).

Daarnaast neem je het volgende mee:

 • Een relevante afgeronde HBO- of WO-opleiding (rechten is natuurlijk een pre).
 • Een goede visie op de omgevingswet, althans wij horen deze graag van jou.
 • Energie voor het coachen van collega’s.
 • Gevoel voor politieke en maatschappelijke kwesties.
 • Aantoonbare ervaring met projectmatig werken.

Aanbod

voor jou is een werkweek van 32-36 uur en een salaris van maximaal €5247 (schaal 11) bruto bij een 36-urige werkweek. Daarnaast bieden we jou:

 • Een jaarcontract met een intentie tot een vast dienstverband.
 • Een fijne informele sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze burgers.
 • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld met het brede aanbod aan workshops en cursussen van onze ‘Academie71’.
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, die je via een Individueel Keuzebudget zelf kunt kiezen. Dit IKB (17%) krijg je bovenop je salaris. Dit kun je inzetten voor bijvoorbeeld meer salaris, extra vrije dagen of studie.
 • Invloed op je werktijden: gedeeltelijk thuiswerken is de norm.
 • Een mobiele telefoon en laptop.

ONZE AFDELING

Ruimtelijke Ontwikkeling maakt onderdeel uit van cluster Stedelijke Ontwikkeling. De afdeling RO bestaat uit strategen, planologen, stedenbouwers en planjuristen. RO stelt richtinggevende ruimtelijke visies op, maakt stedenbouwkundige plannen en doet de juridische planologische vertaling. RO werkt samen met andere teams aan belangrijke opgaven in projecten, programma’s en beleidsopgaven. Wil je iets meer weten over het team? Hier collega’s aan het woord: Lars: “Ruimtelijke Ontwikkeling heeft een gezellige en open werksfeer. Er is altijd ruimte voor het stellen van een inhoudelijke (of een niet inhoudelijke) vraag. Daarnaast worden er (wanneer er geen pandemie heerst) met enige regelmaat activiteiten buiten het werk om georganiseerd.”  Martijn: “Collega’s werken op een goede en fijne manier met elkaar samen en staan voor elkaar klaar. De werksfeer in het team is erg goed en hopelijk kunnen we straks weer snel borrelen en met collega’s de stad in om onze successen te vieren!” Wil je nog meer informatie over Stedelijke ontwikkeling, kijk dan ook eens op de website: Leiden zoekt stadsmakers.

ENTHOUSIAST geworden?

Je hoeft wat ons betreft niet direct te solliciteren via de site maar neem eerst gerust contact met ons op voor een kennismaking met koffie. Hiervoor kan je bellen of app-en met Fiona Belt, afdelingshoofd ruimtelijke ordening op telefoonnummer 06-18883358. Wil je meer weten over het sollicitatieproces? Stuur dan een appje aan Paul Stad (hij heet echt zo), Recruiter via tel: 06-29401964. Bellen mag natuurlijk ook. De vacature staat open tot en met 22 maart. En traditioneel solliciteren kan natuurlijk ook via de sollicitatiebutton.

LEIDEN

is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente.

Wij zijn Gemeente Leiden.
Wie ben jij?

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 24 februari 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Leiden

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Max. €5247,-
Scroll naar boven