Provincie Noord-Holland zoekt een

Jurist omgevingsrecht

Deel deze vacature:

Wij zoeken een ervaren verbindende jurist omgevingsrecht

Wat ga je doen?

Je behandelt handhavingsprocedures op het gebied van o.a. omgevingsrecht, openbare orde en veiligheid en diverse wetgeving (Algemene Plaatselijke Verordening en bijzondere wetten). Ook behandel je bezwaar- en beroepschriften en vertegenwoordig je de gemeente bij de commissie voor de bezwaarschriften, andere overheden en beroepsinstanties. Daarnaast adviseer je in bestuursrechtelijke (planschade) en privaatrechtelijke aangelegenheden. De procedures die je behandelt voer je zelfstandig en volledig uit tot en met het bestuurlijke besluit en de bekendmaking daarvan. Je bent het eerste juridische aanspreekpunt op het omgevingsrecht en stemt de juridische zaken periodiek en incidenteel af met de portefeuillehouder.

Je levert een bijdrage aan het VTH-beleid en –uitvoeringsprogramma en aan de invoering en implementatie van nieuwe wetgeving, bijvoorbeeld de Omgevingswet en Wet kwaliteitsborging. Je adviseert je collega’s van de afdeling ruimtelijke ontwikkeling bij het opstellen van bestemmingsplannen en de vergunningverlening, maar ook bij andere juridische vraagstukken binnen het omgevingsrecht.

Tot slot stel je beleid op (bijvoorbeeld handhavingsbeleid) en signaleer je ontwikkelingen, houd je jurisprudentie bij en vertaal je deze naar de uitvoering.

De werkomgeving

Werken bij gemeente Bunnik betekent groeien in je vak. We worden geïnspireerd en uitgedaagd door de positie van de lokale overheid in het midden van de samenleving. We durven nieuwe wegen te bewandelen, houden van aanpakken en kunnen snel inspelen op relevante geluiden in onze samenleving. In dialoog zoeken we naar oplossingen. Dat doen we met inwoners, ondernemers en de partners in de regio.

In onze compacte organisatie hebben we de ruimte om onze professionaliteit naar eigen inzicht te tonen. Zelforganisatie is daarvoor de basis. Om dit te ondersteunen werken we onafhankelijk van tijd- en plaats en activiteiten gericht. Onze flexibele werktijden, moderne faciliteiten en flexwerken maken dat mogelijk.

De afdeling Dienstverlening zorgt voor de in- en externe dienstverlening. Het team bestuurszaken bestaat -naast  jou- uit 3 juridisch adviseurs bestuurszaken, een inkoopadviseur, een omgevingsjurist en een juridisch medewerker.

Over gemeente Bunnik

Prettig wonen en leven, met ruimte voor elkaar: dat is waar onze gemeente voor staat. Bunnik is met alle drie haar kernen Bunnik, Odijk en Werkhoven een plek waar mensen zich thuis voelen. Niet voor niets zijn we een van de beste woongemeenten in de regio. En dat willen we graag zo houden. Maar dat betekent niet dat we kunnen stilzitten. De omgeving van onze gemeente verandert. Om ook in de toekomst een levendige, gezonde en groene gemeente te zijn waar onze bewoners zich gekend en (h)erkend voelen, ondernemers kansen zien en waar bezoekers graag komen, blijven we volop aan de slag.

Jouw toegevoegde waarde

  • Je weet juridische input te geven die bijdraagt aan een logische en gedragen oplossing.
  • Je hebt een uitstekend gevoel bij de kansen in het kader van pre-mediation/oplossingsgericht werken.
  • Je bent klant- en resultaatgericht en toont eigenaarschap.
  • Verder ben je iemand die initiatief toont, proactief te werk gaat, in mogelijkheden denkt en goed kan luisteren.
  • Je bent je bewust van je omgeving en stemt je communicatie hierop af.
  • Je bent een enthousiaste medewerker die zowel uitstekend in teamverband als zelfstandig kan werken.
  • Je hebt een afgeronde juridische HBO opleiding en minimaal 2 tot 3 jaar aantoonbare werkervaring als jurist omgevingsrecht bij een gemeente.
  • Je hebt kennis van en affiniteit met politieke en bestuurlijke processen.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris bedraagt maximaal € 4.671,00 bruto (schaal 10; salarispeil 1-4-2022) op basis van 36 uur per week. De cao gemeente is van toepassing met secundaire arbeidsvoorwaarden als een tegemoetkoming in de reiskosten en een individueel keuzebudget ter waarde van 17,45% van je bruto loon. Dit keuzebudget kun je gebruiken om je verloftegoed uit te breiden, je reiskosten netto aan te vullen, financiering van een studie of als extra bruto salaris. Ook aan je ontwikkeling hebben we gedacht. De Bunnik Academie geeft je de mogelijkheden om trainingen en webinars te volgen die jij waardevol vindt.

Informatie & solliciteren

Neem voor meer informatie over de functie contact op met Kees Kroes, afdelingshoofd Dienstverlening, via k.kroes@bunnik.nl / telefoonnummer 0621271453 of Ankie van Ingen, plaatsvervangend afdelingshoofd Dienstverlening, via a.vaningen@bunnik.nl / telefoonnummer 0651939251.

Stuur voor 14 september 2022 je brief met CV via onze sollicitatiepagina. Wij kijken er naar uit om met jou kennis te maken en passen onze agenda daarop aan.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne sollicitanten voorrang. Gemeente Bunnik hanteert voor werving en selectie de NVP sollicitatiecode.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 11 augustus 2022
Verloopdatum: 14/09/2022

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Odijk

Provincie

Utrecht

Salarisindicatie

maximaal € 4.671,- bruto per maand
Scroll naar boven