Provincie Noord-Holland zoekt een

Jurist omgevingsrecht

Heldere en goed toepasbare juridisch adviezen over maatschappelijk relevante vraagstukken: daar zorg jij voor.

Deel deze vacature:

Jurist omgevingsrecht

Adviseren in politiek-gevoelige dossiers die volop in de publieke belangstelling staan. Die verantwoordelijkheid heb je als jurist omgevingrecht bij de provincie Noord-Holland in Haarlem. Dankzij jouw heldere adviezen over omgevingsrechtelijke vraagstukken neemt ons bestuur zorgvuldige beslissingen met oog voor de leefomgeving en de menselijke maat. Extra boeiend aan deze rol? Er is volop ruimte voor jouw persoonlijke en vaktechnische ontwikkeling.

Jouw baan

Je adviseert het bestuur en collega’s binnen de gehele provincie over alle voorkomende juridische kwesties rondom omgevingsrecht. Daarnaast adviseer je de omgevingsdiensten. Je focust hierbij op milieurecht en de gezonde leefomgeving. Zo adviseer je in complexe handhavings- en vergunningsverleningstrajecten rondom zware industrie en de aanleg van natuur. Ook stel je (beleids)regels op en incidenteel vertegenwoordig je de provincie in juridische procedures.

Je dagen zijn afwisselend. Het ene moment pak je een kortlopend adviestraject op voor een collega van de directie Beleid. Bijvoorbeeld over een woningbouwproject in de buurt van een bedrijf dat geurhinder veroorzaakt. Vervolgens schrijf je een juridisch advies voor het bestuur over het vaststellen van omgevingswaarden voor wegverkeerslawaai. En daarna heb je een voorbespreking in de staf van de desbetreffende gedeputeerde. Steeds zorg je, samen met je collega’s, voor juridisch gedegen en praktisch bruikbare adviezen. Jouw einddoel? Beleidsbeslissingen die gebaseerd zijn op goede en heldere informatie, met een goed inzicht in de eventuele risico’s. Natuurlijk sta je er niet alleen voor. Je werkt nauw samen met de collega-juristen omgevingsrecht. Bovendien is er, voor jou als nieuwe collega, een uitgebreid inwerkprogramma en krijg je persoonlijke begeleiding van een ervaren collega.

Dit bieden wij

 • Een brutojaarsalaris tussen € 57.791,- en € 81.712,- (schaal 11) op basis van 36 uur per week. Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget van ongeveer 22% van je brutomaandsalaris, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen.
 • Veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid.
 • Een baan waarbij je samen met je collega’s bepaalt waar je werkt. Deels vanuit huis en deels op onze eigentijdse locatie in het centrum van Haarlem.
 • Een opleidingsbudget van € 5.000,- per vijf jaar. Daarnaast zijn er andere opleidingsmogelijkheden, omdat wij jouw ontwikkeling belangrijk vinden.
 • Een jaarlijkse salarisverhoging van 3%, tot aan het einde van je schaal.
 • Een jaarcontract, met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden.
 • Een bureau, beeldscherm en andere voorzieningen, zodat je jouw thuiswerkplek goed kunt inrichten.

En dat is nog niet alles. Lees op [//www.noord-holland.nl/werkenbij”]www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga jij werken

Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt alle ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

Je werkt bij de directie Concernzaken, binnen de sector Juridische Zaken. Hier adviseren we met zo’n 38 juristen de collega’s, de directie en bestuurders, en de omgevingsdiensten op verschillende rechtsgebieden. Denk naast omgevingsrecht ook aan algemeen bestuursrecht, privaatrecht, subsidie en staatssteun. Ook stellen we regelgeving op en voeren we verweer namens de provincie bij bezwaar- en beroepsprocedures. Binnen de sector Juridische Zaken vorm je met 10 collega’s het team Omgevingsrecht. We werken in een ontspannen en informele sfeer met elkaar samen. We sparren veel en maken daarnaast tijd voor ontspanning. Omdat we onderlinge verbinding belangrijk vinden, treffen we elkaar tenminste twee dagen op kantoor. Daarnaast werk je naar wens op kantoor of vanuit huis.

Dit ben jij

 • Oplossingsgericht: vraagstukken benader jij pragmatisch en je komt met creatieve oplossingen.
 • Leergierig: voor jou is er niets leukers dan continu nieuwe kennis opdoen en jouw kennis delen.
 • Wendbaar: je schakelt probleemloos tussen verschillende adviesaanvragen, uiteenlopende gesprekspartners en kort- en langlopende zaken, en speelt in op nieuwe ontwikkelingen.
 • Samenwerkingsgericht: samenwerken doe je graag en goed. Bovendien bouw je razendsnel een stevig netwerk op, zowel in- als extern.
 • Politiek-bestuurlijk sensitief: je voelt feilloos onderliggende krachtenvelden, gevoeligheden en belangen aan en gaat hier op de juiste manier mee om.

Verder heb je:

 • Wo-niveau op juridisch gebied.
 • Ruime kennis van het algemeen bestuursrecht en bestuursprocesrecht.
 • Ervaring op het gebied van omgevingsrecht, met name met milieurecht.
 • Kennis van en affiniteit met het lokale bestuur.

Voldoe je nog niet aan alle eisen, maar heb je wel de potentie en ambitie je te ontwikkelen tot volwaardig jurist omgevingsrecht? Ook dan nodigen we je uit om te solliciteren. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Word onze nieuwe collega

Upload uiterlijk 7 januari 2024 je cv en motivatie via de [//link.inhroffice.com/82ad3347-5b6e-439d-b3df-f948bcf82383″]sollicitatiebutton. Je kunt je sollicitatie richten aan Pauline Kreuwel, sectormanager Juridische Zaken. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Pauline via 06 – 36 30 62 60 of Hans Damen, plv. sectormanager Juridische Zaken via 06 – 53 25 0251. Vragen over de procedure? Stel ze aan onze collega’s van de Servicedesk Info Personeel, via 023 – 514 56 06.

Goed om te weten

 • Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.
 • Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 23 november 2023
Verloopdatum: 07/01/2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Haarlem

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

Tussen €3935 en €5564
Scroll naar boven