Jurist omgevingsrecht (junior) (2 fte)

Na het volgen van de master Staats- en Bestuursrecht heb jij ontdekt dat het omgevingsrecht het vakgebied is waarin jij wil werken! Als je dit ook nog in een leuk team kan doen waarin flexibel wordt omgegaan met werktijden, thuiswerken en het combineren van werk & privé, dan weten wij zeker dat je onderstaande vacature wil lezen!

Deel deze vacature:

Wie zijn wij?

Wij zijn Catch Legal en wij zijn de nieuwe juristen. Wij begeleiden, adviseren en als het nodig is, procederen wij ook. Dit doen wij op een heldere en toegankelijke manier zonder poespas. Ons juristenteam werkt voor verschillende cliënten: particulieren, ondernemers en overheden. Ieder van hen kan te allen tijde op ons en de hoge kwaliteit van ons werk rekenen.

Binnen het juristenteam wordt vrijwel altijd gezamenlijk aan een dossier of opdracht gewerkt. Vier ogen zien tenslotte meer dan twee. Talentvolle studenten geven we ook graag een plek om praktijkervaring op te doen, dus je ziet hier regelmatig leergierige werkstudenten en stagiairs rondlopen. Het juristenteam wordt ondersteund door het team bedrijfsvoering.

Wij werken vanuit ons kantoor in Amsterdam op steenworp afstand van metrohalte Postjesweg. Dit combineren wij met werken vanuit huis. Wij hechten waarde aan een gezonde werk-privé balans. Net als aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij zetten ons op regelmatige basis in om iets terug te doen voor een ander, de omgeving of voor de maatschappij.

Wie ben jij?

Je hebt je master Staats- en Bestuursrecht of een andere vergelijkbare master afgerond. Jouw grote interesse ligt in het omgevingsrecht en je hebt goede juridisch-analytische kwaliteiten. De passie voor het vak meten we aan jouw praktijkervaring in het bestuurs- en/of omgevingsrecht. Je bent flexibel en je kunt je vinden in onze kernwaarden vakkundigheid, loyaliteit, toegankelijkheid en creativiteit.

Wat ga je doen?

Als junior jurist omgevingsrecht bij Catch Legal werk je samen met kantoorgenoten aan bijvoorbeeld vergunningaanvragen, handhavingsprocedures en bestemmingsplannenchecks. Je stelt (concept)processtukken op en schrijft adviezen en juridische notities direct voor cliënten of opdrachtgevers of ter ondersteuning van je (senior) collega’s. Daarnaast ben je zoveel als mogelijk aanwezig bij zittingen en cliëntgesprekken.

Als er een interessante en leuke externe opdracht voorbij komt, kun je in overleg een deel van je week voor een overheidsopdrachtgever gaan werken. Je leert zo het beste van twee werelden kennen. Catch Legal werkt o.a. voor kleine en grote gemeenten, omgevingsdiensten en ministeries.

Bij Catch Legal bieden wij iedere jurist een intern opleidingstraject aan om je juridisch-inhoudelijk te kunnen (blijven) ontwikkelen. Als junior jurist start je hier direct mee. Het opleidingstraject bestaat uit het volgen en organiseren van jurisprudentiebijeenkomsten, lunchlezingen, basisworkshops, masterclasses en externe trainingen. Naast de verdieping in juridische onderwerpen, kun je hierbij ook denken aan pleit- en schrijftrainingen.

Verder specialiseer je je door jaarlijks aan een van onze expertises te werken (bijvoorbeeld Bouwen & Ontwikkelen, Natuur & Milieu, Duurzaamheid, Handhaving, Horeca, Wob etc.). De expertise kies je ieder jaar zelf. Als expert houd je alle ontwikkelingen bij in de jurisprudentie, literatuur en wetgeving. Je schrijft blogs, verzorgt bijeenkomsten en deelt je kennis zowel intern als extern.

Tot slot staan loopbaanontwikkeling en teamontwikkeling hoog in het vaandel bij ons. Op jouw individuele loopbaanontwikkeling en jouw groei tot professional word je samen met jouw junior en medior collega´s gecoacht.

 Wat bieden we jou?

  • Bruto maandsalaris (vanaf € 2.500,- o.b.v. 40 uur per week, het salaris is afhankelijk van jouw kennis & ervaring);
  • 26 vakantiedagen o.b.v. 40 uur per week;
  • NS businesscard voor het reizen op je woon-werk traject als je buiten Amsterdam woont;
  • goede pensioenvoorziening incl. bijspaarmogelijkheden;
  • uitgebreide begeleiding in je directe werkzaamheden;
  • intern opleidingstraject en een persoonlijk loopbaanplan;
  • doorgroeimogelijkheid tot medior en senior jurist;
  • mogelijkheid tot thuiswerken;
  • jaarlijks teamweekend en andere teamactiviteiten;
  • een gezonde balans tussen werk en privé.

Word jij een Catcher?

Ben je enthousiast over wat je hebt gelezen en wil je je aansluiten bij ons team van Catchers? Wacht dan niet langer!

Solliciteer direct via onderstaande button of door je motivatiebrief en CV te sturen naar secretariaat@catchlegal.nl. Voor vragen over de functie kun je terecht bij mw. mr. Nina Schippers op telefoonnummer 020-3017180 of per e-mail via nschippers@catchlegal.nl.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 16 augustus 2023
Verloopdatum: 16/10/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Amsterdam

Provincie

Noord-Holland
Scroll naar boven