Provincie Noord-Holland zoekt een

Jurist Omgevingsrecht

Deel deze vacature:

Ben jij op zoek naar een afwisselende baan waarbij je de nieuwe Omgevingswet kan uitdragen bij verschillende gemeentelijke opdrachtgevers? Word jij enthousiast van een uitdaging waarbij je je kennis op anderen kunt overdragen? Lees dan snel verder!

Wie ben jij?

Jij bent een enthousiaste jurist omgevingsrecht met affiniteit met de nieuwe Omgevingswet. Sterker nog, je vindt het een regelrechte uitdaging om jouw kennis hierover op anderen over te dragen. Je draagt de Omgevingswet dan ook met veel plezier en voldoening uit bij diverse gemeentelijke opdrachtgevers. Me je veelzijdige expertise ondersteun je vergunningverleners, planologen, omgevingsregisseurs en milieukundigen bij het maken van bestemmingsplannen, wijzigingsplannen en omgevingsvergunningen. Daarnaast werk je nauw samen met je collega’s van Toezicht en Handhaving en Juridische zaken.

Waar kom je te werken?

Gemeente Horst aan de Maas ligt in het hart van Noord-Limburg en is een vooruitstrevende organisatie die actief samen optrekt met inwoners, ondernemers en partners. In de afgelopen jaren heeft Horst aan de Maas zich wij gegroeid tot een volwassen en moderne organisatie. We zijn ambitieus en maken dat in de praktijk waar. We zijn een organisatie met medewerkers die sociaal vaardig, omgevingsbewust en ondernemend zijn. We werken samen en denken in mogelijkheden. We moedigen lef en initiatief aan. Wil je meer zien van onze gemeente? Bekijk dan onze promotiefilm ‘HadM 24/7: het verhaal van Horst aan de Maas’, of andere items op het YouTube-kanaal van gemeente Horst aan de Maas.

Wat ga je doen?

Je concrete taken zijn onder andere:

 • Je vertegenwoordigt de gemeente in bezwaar- en (hoger)beroepsprocedures op het gebied van bouwen en ruimtelijke ordening.
 • Je behandelt zienswijzen in ruimtelijke procedures. Waar het kan, probeer je bij zienswijzen en bezwaarprocedures langs informele weg, in gesprek, tot oplossingen te komen. Al dan niet in samenwerking met een van de mediators van onze gemeente. Je helpt ook andere collega’s met deze manier van werken.
 • Je geeft juridisch advies aan collega’s en ons college van B&W.
 • Je zet je in voor juridische kwaliteitsborging.
 • Je coördineert en verbindt complexe opgaven.
 • Je adviseert in projecten zoals de Omgevingswet.

Herken jij jezelf?

 • Je hebt een juridische opleiding op universitair niveau afgerond, bij voorkeur met de specialisatie ruimtelijk bestuursrecht.
 • Je hebt 3 tot 5 jaar werkervaring binnen het vakgebied en volgt de landelijke en actuele ontwikkelingen op het gebied van het ruimtelijk omgevingsrecht.
 • Je hebt inzicht in de bestuurlijke- politieke verhoudingen binnen een gemeente.
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed, je communiceert proactief en je staat open voor de dialoog
 • Je bent gedreven en samenwerkingsgericht.

Wat bieden wij jou?

Dit is een functie voor 36 uur per week. De functie is ingedeeld in schaal 11. Dat is minimaal € 3.561 en maximaal € 5.169 bruto per maand (bij een fulltime dienstverband). De inschaling vindt marktconform plaats op grond van opleiding en ervaring, eventueel in de aanloopschaal 10a. Daarnaast heeft de gemeente goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder het Individueel Keuzebudget. De functie wordt in eerste instantie voor 1 jaar ingevuld. Zijn we daarna allebei tevreden? Dan gaan we samen verder en krijg je een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Heb je vragen?

Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Mike Middeldorp, teamhoofd Omgeving. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met een van onze collega’s van het team HRM. Je kunt hen bereiken via 077 – 477 97 77.

Hoe kun je solliciteren?

Is deze functie echt iets voor jou? Stuur ons dan uiterlijk 31 januari je motivatie en cv via de sollicitatiebutton. We nemen alleen sollicitaties in behandeling die via deze site zijn ingediend, op tijd en compleet, dus met een motivatiebrief en cv. Sollicitaties per mail nemen wij helaas niet in behandeling.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Jurist, Juridisch, Bestuursrecht, Omgevingsrecht, Overheid, Gemeente

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 4 januari 2022
Verloopdatum: 31/01/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Horst aan de Maas

Provincie

Limburg

Salarisindicatie

minimaal € 3.561 en maximaal € 5.169 bruto per maand
Scroll naar boven