Meerinzicht zoekt een

Jurist Omgevingswet

Harderwijk heeft jou nodig. Onze stad staat de komende jaren voor een uitdaging op het gebied van bouwen, leefbaarheid en veiligheid. Ben jij een enthousiaste Jurist met kennis van zaken, sta jij klaar met scherp advies en ben je een doorpakker? Spreekt het onderwerp ‘wonen’ jou aan? Dan is deze functie misschien iets voor jou?

Deel deze vacature:

Jurist Omgevingswet

32 uur | Harderwijk – Hybride | € 3317 – € 5247

 

Voor ons team Ruimtelijke Dienstverlening zijn wij op zoek naar een: Jurist Omgevingsrecht voor 32 uur per week voor een periode van 2 jaar.

 

Hier ga je werken

Harderwijk is een ondernemende gemeente met een open en menselijk karakter waar men op een ontspannen wijze kan wonen, werken en genieten. Hiervoor wil de gemeente Harderwijk zich dan ook samen met haar medewerkers volledig inzetten. Dit doen we door middel van een ‘kleinere’ en flexibele overheid, waardoor we onze inwoners faciliteren in plaats van reguleren. Samenwerken en netwerken met de inwoners staat centraal. Dit doen wij ook samen binnen het samenwerkingsverband Meerinzicht, waarbij ook Ermelo en Harderwijk zijn aangesloten.

Als jurist omgevingsrecht maak je deel uit van het team Ruimtelijke Dienstverlening. Dit team vormt het eerste aanspreekpunt voor de inwoners, bedrijven en instellingen als het gaat om de fysieke leefomgeving. Het team is onder andere verantwoordelijk voor het opstellen en begeleiden van ruimtelijke procedures, voor het behandelen van allerhande vergunningen, voor toezicht en handhaving en voor bedrijfscontacten en de verkoop van bedrijfskavels.

 

Wil je meer weten over werken bij Harderwijk of over Ermelo, Zeewolde en Meerinzicht, kijk dan op http://werkenbij.meerinzicht.nl.

 

Dit ga je doen:

 

 • Jij gaat je bezighouden met handhaving en ligt het accent bij diverse woonvormen zoals illegale splitsing en de zelfbewoningsplicht. Verder houd jij je bezig met bezwaar en beroep, Woo-verzoeken en advisering in het kader van het omgevingsrecht. Als jurist zorg jij voor een goede balans, weet je op een goede manier zaken aan te pakken en kun je juridisch zaken goed verwoorden.
 • Nog even wat werkzaamheden op een rijtje:
 • Behandelen van bezwaar- en beroepszaken;
 • (Al dan niet via projectmatige aanpak) behandelen van handhavingszaken;
 • Adviseren van het bestuur, de teamleider en de collega’s op het brede terrein van het omgevingsrecht;
 • Vertalen van beleid (o.a. op gebied van wonen) naar lokale regelgeving
 • Behandelen van Woo-verzoeken. 

Jouw talenten

 • je gaat correct om met verschillende belanghebbenden, zoals initiatiefnemers, potentiële overtreders en indieners van klachten, bezwaarschriften en handhavingsverzoeken;
 • je stemt zaken op de juiste manier af met betrokkenen en belanghebbenden;
 • je kunt je bevindingen verdedigen naar anderen en geeft waar nodig je grenzen aan;
 • je bent in staat om te bepalen of bestuurlijke afstemming nodig is en kunt bestuurlijke risico’s inschatten;
 • je schat per situatie in welke ruimte bestaat binnen de geldende wettelijke kaders en kunt hierover adviseren.

En verder vinden we het belangrijk dat:

 

 • je een afgeronde juridische opleiding op minimaal HBO niveau hebt(bijvoorbeeld HBO-rechten of universitair Nederlands Recht);
 • je kennis van relevante juridische ontwikkelingen en trends.
   

Dit krijg je van ons

De functie van Jurist Omgevingsrecht is gewaardeerd in schaal 10, met een minimumsalaris van

€ 3.317,- (aanloopschaal) tot een max. van € 5.247,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast kent Harderwijk ook nog uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden:

 

 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%, dat is opgebouwd uit onder andere een eindejaarsuitkering en vakantiegeld. Naast dat je dit kan laten uitbetalen kan je ook gebruik maken van een fiscaal voordeel door gebruik te maken van bijvoorbeeld ons fietsplan of jouw contributie voor de vakbond.
 • Plaats- en tijdonafhankelijk werken en daarnaast ook goede thuiswerk voorzieningen.
 • Een belevenisbudget van € 1000,- netto als je vijf jaar bij ons in dienst bent.
 • Een reiskostenvergoeding van €0,23 per km (max. 40 km enkele reis, mogelijkheid om fiscaal uit te ruilen met je IKB) of je volledige reiskosten als je met het OV reist. 

Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden op: https://werkenbij.meerinzicht.nl/arbeidsvoorwaarden/

 

Laten we kennismaken

Zijn wij op zoek naar jou? Solliciteren kan via de sollicitatiebutton.

 

Als je vragen hebt over de inhoud van de vacature kun je die stellen aan Daniël Gielen, waarnemend teamleider Ruimtelijke Dienstverlening, via 0341-411329. Laura Meijer, HR Adviseur, beantwoordt graag vragen over de sollicitatieprocedure via 085-110 82 68.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 12 april 2024
Verloopdatum: 05/09/2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Harderwijk

Provincie

Gelderland

Salarisindicatie

€ 3317 - € 5247
Scroll naar boven