Provincie Zuid Holland zoekt een

Jurist ontwikkeling en grondzaken

Deel deze vacature:

Op de afdeling Ontwikkeling en Grondzaken werken we met zo’n 40 collega’s aan de aankoop, verkoop en het beheer van provinciale gronden. Zo werken we aan actuele thema’s als natuur en infrastructuur. Om tot kwalitatief goede overeenkomsten te komen, is de kennis en ervaring van een jurist nodig. Ben jij de jurist die meewerkt aan de vele grondtransacties en overeenkomsten die we als provincie afsluiten en daarmee bijdragen aan deze belangrijke maatschappelijke thema’s?

Dit ga je doen

Als provincie werken we aan vele ruimtelijke opgaven zoals het realiseren van het Natuurnetwerk in Zuid-Holland, de verbetering van de infrastructuur en een gebiedsgerichte aanpak voor stikstof en klimaat/bodemdaling. We kopen, ruilen en verkopen daarvoor gronden en gebouwen en nemen deze tijdelijk in beheer. De manier waarop we dat doen is vastgelegd in het grondbeleid. De medewerkers aan- en verkoop en beheer sluiten vele overeenkomsten met derden af. Daarvoor is actuele juridische kennis nodig. In deze functie staat vooral de privaatrechtelijke rol van de provincie centraal. Als jurist ben je een onmisbare schakel in de keten. De nadruk ligt dus op het privaatrechtelijke deel maar soms is ook advisering over het aangaan van publiekrechtelijke overeenkomsten of besluiten nodig, dan wel advisering over de samenhang tussen beide.

In deze rol heb je veel contact en overleg met interne en/of externe partijen, met name directe collega’s en medewerkers van notariskantoren. Je werkt veel samen met je collega’s van het juridisch team grondzaken maar ook met collega juristen van andere opgaven en afdelingen zoals Dienst Beheer Infrastructuur en Financiële en Juridische Zaken. Het opbouwen en onderhouden van een sterk intern en extern netwerk maakt deze functie extra interessant.

Je krijgt de mogelijkheid om op uiteenlopende opgaven ingezet te worden, waardoor je de uitdaging voor jezelf kunt creëren die jij zoekt in een baan als jurist.

Wat ga je doen:

 • het opstellen van en adviseren over privaatrechtelijke overeenkomsten, met name koop-, huur-, pacht- en bruikleenovereenkomsten en overeenkomsten vestiging van zakelijke rechten
 • het opstellen, adviseren over en controleren van de daarbij behorende besluiten
 • andere juridische advisering op het gebied van grondzaken
 • begeleiden van notariële afhandeling van dossiers

Dit maakt de functie interessant

 • Je hebt de mogelijkheid om bij vele opgaven betrokken te zijn en te focussen op de kwaliteit van de overeenkomsten.
 • Je krijgt de kans je verder te bekwamen in dit juridisch vakgebied. Er is veel ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling.
 • Je werkt in een team met enthousiaste vakspecialisten en gaat graag samen voor oplossingen.
 • Wij zijn een werkgever die niet alleen goede arbeidsvoorwaarden biedt, maar waar oog is voor elkaar en jouw ambities

Dit is jouw profiel

Je bent een jurist met kennis van zaken die zich graag wil ontwikkelen en verbreden. In je rol moet je soms meebuigen, de andere keer vasthouden aan de gestelde kaders. Jij weet wanneer je dit moet doen om tot een optimale overeenkomst te komen. Daarbij heb je oog voor detail en besef van kwaliteit, dat uit zich in het feit dat je goed benaderbaar bent en werkt met het vier-ogen-principe

Wat neem je mee?

 • een afgeronde relevante hbo- of universitaire opleiding met specialisatie privaatrecht
 • minimaal 3 jaar werkzaam bij een adviesbureau, advocatenkantoor, overheid of in het notariaat
 • ervaring met het opstellen van koopovereenkomsten
 • uitstekende mondelinge als schriftelijke vaardigheden, helder en duidelijk te adviseren en communiceren

Sluit het niet helemaal aan op jouw profiel, maar ben je wel geïnteresseerd om bij ons te komen werken? Bekijk dan hier onze andere vacatures binnen onze afdeling!

Dit bieden we

 • Salarisniveau: Salarisschaal 11
 • Maandsalaris: min. € 3.598 – max. € 5.119
 • Dienstverband: Vaste arbeidsovereenkomst
 • Minimum aantal uur: 36
 • Maximaal aantal uur: 36

Ook krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 22,37% bovenop jouw salaris. Dit kun je inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris. En niet onbelangrijk, je bouwt een goed pensioen op. We bieden je een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per 5 jaar aan. Ook kun je gebruik maken van ons interne trainingsaanbod van de PZH Akademie. Zo houd jij de regie op je eigen loopbaan. We werken nu nog thuis, maar in de toekomst hybride: deels vanuit huis en deels op het provinciehuis. Zo kun je je werkweek flexibel indelen. Er zijn nog veel meer interessante secundaire arbeidsvoorwaarden. Hier vertellen we je er graag meer over.

Hier ga je werken

De afdeling Ontwikkeling en Grondzaken is expert op het gebied van financieel economische haalbaarheid van ruimtelijke projecten en vastgoed. Wij adviseren over ruimtelijke beleidsvoorstellen en realisatiestrategieën. Daarnaast dragen we de zorg de uitvoering hiervan door aan- verkoop en beheer. Zo levert onze afdeling een bijdrage aan de succesvolle realisatie van provinciale beleidsopgaves. De afdeling bestaat uit zo’n 50 collega’s. Gezamenlijk werken wij aan opgaven op het gebied infrastructuur, natuur en recreatie, woningbouw en verstedelijking, klimaat en stikstof.

De afdeling is onderverdeeld in de kennisteams; aan- en verkoop, advies en planeconomie, beheer, juridische zaken, geoadvies en bedrijfsvoering. Vanuit de kennisteams werk je in de opgaven en als adviseur maak je deel uit van het juridisch team.

Je werkt samen en houdt verbinding met de andere disciplines van de afdeling en andere afdelingen. Vanuit de afdeling met al haar disciplines ben je binnen de organisatie zichtbaar en draag je bij aan de opgaven die spelen. Je maakt deel uit van het juridisch team.

Sollicitatieprocedure

Voor inhoudelijke vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Stephon van der Hulst (0652401454).

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan kun je met recruiter Nicole de Laender bellen of appen op 085-0470897.

Je kunt op deze vacature reageren t/m 22 maart 2022 via de sollicitatiebutton. Je hoeft niet te wachten met solliciteren tot de sluitingsdatum, wanneer wij een match zien plannen wij al eerder een gesprek in. Bij voldoende passende sollicitanten kan de vacature eerder worden gesloten.

De gesprekken zullen (deels) online plaatsvinden via MS Teams

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 3 februari 2022
Verloopdatum: 22/03/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Max. €5119,-
Scroll naar boven