Antoni van Leeuwenhoek zoekt een

Jurist

Deel deze vacature:

Jouw functie

Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) behoort al decennia tot de absolute wereldtop in de unieke verbinding van zorg en onderzoek. Werken bij het AVL betekent werken bij een befaamd onderzoeksinstituut en in een ziekenhuis dat landelijke bekendheid geniet. Onze organisatie groeit en werkt in toenemende mate samen met andere (academische) zorgaanbieders op het gebied van behandeling van en wetenschappelijk onderzoek naar kanker zowel in Nederland als daarbuiten. Daarbij streeft het AVL naar duurzame samenwerkingsrelaties.

Voor de stafafdeling van de Raad van Bestuur zoeken wij een jurist met expertise in het gezondheidsrecht. Binnen het gezondheidsrecht focus jij je in het bijzonder op vraagstukken rondom rechten en plichten van patiënten en zorgverleners, medische aansprakelijkheid, medisch-wetenschappelijk onderzoek, geneesmiddelen en hulpmiddelen, erfenissen en nalatenschappen, klacht- en tuchtrecht.

Wij vragen je te adviseren over uiteenlopende juridische vragen op het terrein van het gezondheidsrecht. Te denken valt aan (beleid omtrent) inzage van dossiers, hoofdbehandelaarschap, de klachtenprocedure, calamiteiten, geneesmiddelen en medische hulpmiddelen, wetenschappelijk onderzoek met mensen. Je kan ook gevraagd worden vanuit je juridische expertise deel te nemen aan lopende projecten in huis. Verder coördineer je de medische aansprakelijkheidszaken waarbij je contact hebt met hulpverleners en patiënten, coördineer je de afwikkeling van nalatenschappen voor het AVL en ben je betrokken bij de juridische aspecten van fondsenwerving en de relatie met onze partner KWF. Je hebt aandacht voor de ethische aspecten en zal ook deelnemen aan ‘moreel beraad’ met hulpverleners. Samen met je collega juristen lever je een bijdrage aan het risicomanagement binnen het AVL en volg je Europese en Nederlandse wet- en regelgeving op relevante ontwikkelingen voor het AVL. Het is een hands-on functie waarin je juridische vragen zelfstandig oppakt en tegelijkertijd nauw samenwerkt met andere collega’s. Je draagt actief bij aan het doel om het juridische werk goed aan te laten sluiten bij strategische ontwikkelingen en het beleid van de organisatie en adviseert hierover. Je fungeert als vraagbaak voor en adviseur van de Raad van Bestuur, managers en andere collega’s van de organisatie.

Binnen onze afdeling werk je samen met beleidsmakers, medewerkers kwaliteit & veiligheid, een interne auditor, functionaris gegevensbescherming en informatiebeveiligingsfunctionarissen, klachtenfunctionarissen, juristen, ambtelijke secretarissen van diverse commissies en het secretariaat van de Raad van Bestuur. De afdeling staat onder leiding van de secretaris Raad van Bestuur. Je werkt nauw samen met een collega jurist die zich ook bezig houdt met het gezondheidsrecht en zicht met name toelegt op het gebied van Governance, medezeggenschap, contractenrecht, samenwerkingen, marktordening, Wkkgz, mededinging. Je werkt op een centrale afdeling in een energiek team en geeft advies aan de verschillende organisatie onderdelen, waardoor je werk heel divers is en je met veel verschillende mensen samenwerkt. Je leert de hele ziekenhuisorganisatie en de positie van het ziekenhuis in het zorglandschap van Nederland goed kennen.

Jouw profiel

Spreekt de uitdaging je aan en herken je jezelf in onderstaande voorwaarden, dan nodigen we jou graag uit voor een kennismaking:

  • Je beschikt over een afgeronde academische juridische opleiding, een specialisatie in het gezondheidsrecht is een pre.
  • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring als jurist.
  • Je beschikt over kennis en ervaring op het brede terrein van het gezondheidsrecht (met name gericht op de medisch specialistische zorg). Ervaring met de ziekenhuiszorg is een voordeel.
  • Jouw aanpak bij juridische vraagstukken is van nature pragmatisch en oplossingsgericht. Je hebt inlevingsvermogen en kan patiënten en hulpverleners op een empathische manier adviseren.
  • Je bezit een dienstverlenende instelling en herkent jezelf in de competenties ondernemend, daadkrachtig en flexibel. Vanzelfsprekend beschik je over goede mondelinge- en schriftelijke vaardigheden.

Jouw ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden

De basis voor jouw arbeidsvoorwaarden is conform de cao ziekenhuizen. Jouw salaris zal, afhankelijk van ervaring, tussen € 3.850,- en € 5.801,- bruto per maand bedragen op basis van een 36-urige werkweek. Dit is conform FWG 65. Daarnaast maken 8,33% vakantiegeld en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% onderdeel uit van onze arbeidsvoorwaarden. Je krijgt in eerste instantie een contract voor de duur van 1 jaar, bij wederzijdse tevredenheid wordt dit daarna omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.

Als medewerker van het AVL kan je bij ons gratis parkeren. In het kader van een goede work-life balance behoort deels thuis werken uiteraard tot de mogelijkheden. Je kan veel leren van jouw ervaren collega’s, via onze AVL Academie en met ons eigen studie budget is er een groot aanbod om je verder te ontwikkelen en in onze organisatie kan je écht het verschil maken!

Bezoek onze website (www.avl.nl) voor meer informatie over de organisatie. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Karin Bunnig (Senior Beleidsadviseur) op telefoonnummer 020-512 1871. Voor vragen over de procedure is Tim Klijnman (recruiter) bereikbaar op telefoonnummer 020- 512 2897.

Solliciteren kan via het sollicitatieformulier op de website. De sluitingsdatum is 7 april 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 16 maart 2022
Verloopdatum: 07/04/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Amsterdam

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

Max. €5801,-
Scroll naar boven