Arcagna zoekt een

Kandidaat-Notaris Familierecht

Deel deze vacature:

Wat is vereist?

 • Afgeronde wo-opleiding Notarieel Recht
 • Minimaal 6 jaar relevante werkervaring met familierecht
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken
 • Nieuwsgierig en sociaal

Wat krijg je?

 • Vanaf €6.300 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 28 tot 40-urige werkweek
 • 30 vakantiedagen (+ mogelijkheid om 5 vakantiedagen bij te kopen)
 • Thuiswerkmogelijkheden, reis- en onkostenvergoeding en premievrij pensioen
 • Telefoon en laptop

Wat doe je?

 • 45% Stukken opstellen voor de uitvoering van adviezen
 • 25% Overleg met clienten en andere adviseurs tijdens besprekingen, of telefoon/video gesprek of via e-mail
 • 20% In teamverband nadenken over adviezen voor cliënten
 • 5% Opleiding junior collega’s
 • 5% Vaktechnisch overleg

Vacature

Als kandidaat-notaris familierecht bij Arcagna ben je verantwoordelijk voor de advisering van vermogende particulieren en familiebedrijven, zowel op nationaal als internationaal niveau. Je houdt je onder meer bezig met de persoonlijke regelingen van cliënten, zoals (levens)testamenten en huwelijksvoorwaarden. Ook adviseer je cliënten bijvoorbeeld over hoe hun vermogen zo goed mogelijk binnen de familie beheerd kan worden en kan overgaan op de volgende generatie(s).

Doorgaans behandel je in teamverband een vraag van cliënt. Je werkt daardoor nauw samen met collega (kandidaat-)notarissen, maar ook met bijvoorbeeld belastingadviseurs binnen het kantoor en met externe adviseurs. Gezamenlijk werken jullie toe naar een advies voor een cliënt waarin alle relevante aspecten met elkaar verbonden zijn.

Het team van Arcagna bestaat uit belastingadviseurs, advocaten en (kandidaat-)notarissen. Je bent onderdeel van het notariaat, dat bestaat uit een notaris, vijf kandidaat-notarissen, een notaris-klerk en twee paralegals.

“Als je het leuk vindt om samen met collega’s de beste oplossingen te bedenken voor cliënten, en je het een uitdaging vindt dat je dagen vaak anders lopen dan van tevoren gepland, dan is dit een baan voor jou.”

Werkweek

“Een leuke werkdag is afwisselend. Zo duik je in een aantal dossiers, heb je een afspraak met een cliënt en maak je een gezellig praatje met je collega’s.”

“Tijdens een mindere werkdag nader je een aantal deadlines, wat ervoor zorgt dat de werkdruk tijdelijk hoger ligt.”

Voorbeeld uit de praktijk

‘’Een cliënt benadert je met specifieke en uitgesproken wensen voor zijn testament, waarvan je al weet dat deze in de praktijk tot complicaties kunnen leiden. Wat doe je?’’

Je begint door aandachtig te luisteren naar de wensen van de cliënt en deze te vertalen naar een testamentaire formulering. Daarbij houd je de mogelijke juridische problemen in het achterhoofd. Jouw kennis en expertise stelt je in staat om dicht bij de intenties van de cliënt te blijven, terwijl je binnen de juridische grenzen blijft.

Daarnaast informeer je de cliënt over de potentiële valkuilen van zijn huidige wensen. Ook stel je alternatieven voor die minder risicovol zijn. Je adviseert bijvoorbeeld bepaalde wensen al tijdens zijn leven vorm te geven om toekomstige complicaties te vermijden. Zo zorg je ervoor dat de cliënt tevreden is, maar ook dat er later geen problemen ontstaan.

Groeipad

Bij Arcagna zijn er diverse groeimogelijkheden voor werknemers, zoals het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling en specialisatie binnen het vakgebied. Daarnaast biedt het hechte team een omgeving waarin samenwerking en kennisdeling gestimuleerd worden, waardoor werknemers kunnen groeien door middel van gezamenlijke expertise. Bovendien kan Arcagna investeren in verdere professionalisering en opleidingsprogramma’s, wat werknemers de kans geeft om hun vaardigheden en carrièrekansen te verbeteren.

Werken bij Arcagna

Arcagna is een nichekantoor op een inspirerende locatie aan het Museumplein in Amsterdam. Wij richten ons exclusief op het adviseren van vermogende particulieren en ondernemers. Ons team bestaat uit belastingadviseurs, (kandidaat-)notarissen en advocaten. Wij zijn een hecht team en werken nauw met elkaar samen. Zo kunnen wij onze cliënten volledig adviseren vanuit fiscaal en civiel perspectief en kunnen wij onze adviezen vervolgens ook zelf implementeren. Aan opleiding en kennisoverdracht besteden wij veel aandacht. Bij Arcagna wordt hard gewerkt, maar wij vinden het ook belangrijk dat wij het als team leuk hebben met elkaar.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd om als Kandidaat-notaris familierecht bij ons te komen werken, solliciteer dan snel via de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet wenselijk .

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 26 september 2023
Verloopdatum: 27/11/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Amsterdam/Rotterdam

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

€6.300,-
Scroll naar boven