Arcagna zoekt een

Kandidaat-notaris ondernemingsrecht

Deel deze vacature:

Arcagna Amsterdam en Rotterdam

Wat is vereist?

 • Afgeronde wo-opleiding Notarieel Recht
 • Minimaal 4 jaar relevante werkervaring met ondernemingsrecht
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken
 • Nieuwsgierig en sociaal

Wat krijg je?

 • Vanaf €5.800 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 28 tot 40-urige werkweek
 • 30 vakantiedagen (+ mogelijkheid om 5 vakantiedagen bij te kopen)
 • Thuiswerkmogelijkheden, reis- en onkostenvergoeding en premievrij pensioen
 • Telefoon en laptop
 • Gezellige uitjes met het team, waaronder een ski-uitje zonder eigen bijdrage

Wat doe je?

45% Stukken opstellen voor de uitvoering van adviezen

25% Overleg met clienten en andere adviseurs tijdens besprekingen, of telefoon/video gesprek of via e-mail

20% In teamverband nadenken over adviezen voor cliënten

5% Opleiding junior collega’s

5% Vaktechnisch overleg

Vacature

Als kandidaat-notaris ondernemingsrecht ben je verantwoordelijk voor het juridisch adviseren van vermogende particulieren en familiebedrijven, zowel op nationaal als internationaal niveau. Je houdt je onder meer bezig met de opzet en het beheer van de (vennootschapsrechtelijke) houdsterstructuur van cliënten. Ook adviseer je over de vormgeving van de governance binnen de houdsterstructuur en begeleid je de juridische opzet van investeringen van cliënten.  Doorgaans behandel je in teamverband een vraag van cliënt. Je werkt daardoor nauw samen met collega (kandidaat-)notarissen, maar ook met bijvoorbeeld belastingadviseurs binnen het kantoor en met externe adviseurs. Gezamenlijk werken jullie toe naar een advies voor een cliënt waarin alle relevante aspecten met elkaar verbonden zijn.  Het team van Arcagna bestaat uit belastingadviseurs, advocaten en (kandidaat-)notarissen. Je bent onderdeel van het notariaat, dat bestaat uit een notaris, vijf kandidaat-notarissen, een notaris-klerk en twee paralegals.

“Als je het leuk vindt om samen met collega’s de beste oplossingen te bedenken voor cliënten, en je het een uitdaging vindt dat je dagen vaak anders lopen dan van tevoren gepland, dan is dit een baan voor jou.”

Werkweek

“Een leuke werkdag is afwisselend. Zo duik je in een aantal dossiers, heb je een afspraak met een cliënt en maak je een gezellig praatje met je collega’s.”

“Tijdens een mindere werkdag nader je een aantal deadlines, wat ervoor zorgt dat de werkdruk tijdelijk hoger ligt.”

Voorbeeld uit de praktijk

“Bij de uitvoering van een grote transactie veranderde de cliënt van koers. Wat doe je?”

De koersverandering van de cliënt zorgt ervoor dat je last minute stukken moet aanpassen en dat je betrokken partijen, waaronder externe adviseurs, hierover moet inlichten. Ook kan het zijn dat er nieuwe handtekeningen gezet moeten worden, die je persoonlijk moet gaan ophalen bij de betrokken partijen. Bij gevallen als deze ligt de werkdruk soms wat hoger, maar het geeft een voldaan gevoel als het eenmaal gelukt is.

Groeipad

Bij Arcagna zijn er diverse groeimogelijkheden voor werknemers, zoals het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling en specialisatie binnen het vakgebied. Daarnaast biedt het hechte team een omgeving waarin samenwerking en kennisdeling gestimuleerd worden, waardoor werknemers kunnen groeien door middel van gezamenlijke expertise. Bovendien kan Arcagna investeren in verdere professionalisering en opleidingsprogramma’s, wat werknemers de kans geeft om hun vaardigheden en carrièrekansen te verbeteren.

Werken bij Arcagna

Arcagna is een nichekantoor op een inspirerende locatie aan het Museumplein in Amsterdam. Wij richten ons exclusief op het adviseren van vermogende particulieren en ondernemers. Ons team bestaat uit belastingadviseurs, (kandidaat-)notarissen en advocaten. Wij zijn een hecht team en werken nauw met elkaar samen. Zo kunnen wij onze cliënten volledig adviseren vanuit fiscaal en civiel perspectief en kunnen wij onze adviezen vervolgens ook zelf implementeren. Aan opleiding en kennisoverdracht besteden wij veel aandacht. Bij Arcagna wordt hard gewerkt, maar wij vinden het ook belangrijk dat wij het als team leuk hebben met elkaar. Open sollicitatie Naast eventuele openstaande vacatures, is Arcagna altijd op zoek naar (aanstormend) talent om het team te versterken. Het team nodigt je dan ook graag uit om een open sollicitatie te sturen en, in het geval van een openstaande vacature, te reageren via de sollicitatiebutton in een van de onderstaande vacatures.

Vragen

Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan contact op met Nathalie Idsinga via 020-3050850

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd om als Kandidaat-notaris ondernemingsrecht bij ons te komen werken, solliciteer dan snel via de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet wenselijk

 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 20 juni 2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Amsterdam & Rotterdam

Salarisindicatie

Vanaf €5.800 bruto p/m
Scroll naar boven