Kandidaat-notaris Vastgoed

Als kandidaat-notaris ben je onderdeel van de sectie Vastgoed. De sectie bestaat uit ongeveer 30 advocaten en (kandidaat-)notarissen die nauw en met plezier voor het vak samenwerken.

Deel deze vacature:

Over de functie

Als kandidaat-notaris ben je onderdeel van de sectie Vastgoed. De sectie bestaat uit ongeveer 30 advocaten en (kandidaat-)notarissen die nauw en met plezier voor het vak samenwerken. De sectie heeft ruime ervaring op het gebied van het vastgoed en is onder andere gespecialiseerd in: bestuurs- en omgevingsrecht, huurrecht, notarieel vastgoed en vastgoedtransacties en projectontwikkeling en bouwrecht. De advocaten, (kandidaat-)notarissen en secretaresses van de sectie vormen een hecht team. Er is hoogwaardige expertise aanwezig en de sectie opereert in de top van de markt. Ook heerst er een laagdrempelige sfeer en open cultuur: er wordt daarom niet alleen hard gewerkt, maar ook veel gelachen.

Het notariële team binnen de sectie bestaat, naast jou, uit één notaris, drie (kandidaat-)notarissen, één paralegal, drie secretaresses, één werkstudent en één student-stagiaire. Het team houdt zich bezig met het gehele civiele traject, van overeenkomst tot akte, van advies tot procedure. Het cliëntenbestand bestaat onder meer uit (institutionele) beleggers, hoteliers, vermogensbeheerders, projectontwikkelaars, woningcorporaties en zorginstellingen. Omdat vastgoedtransacties, in plaats van ‘in stenen’, ook vaak via een ‘aandelentransactie’ wordt vormgegeven, werken de kandidaat-notarissen geregeld samen met de advocaten en (kandidaat-)notarissen van de sectie Corporate / M&A.

Als kandidaat-notaris draai je direct mee in de afwisselende vastgoedpraktijk en adviseer je cliënten onder meer op het gebied van commerciële vastgoedtransacties, vastgoedfinanciering en projectontwikkeling. In deze rol word je actief begeleid door (ervaren) kandidaat-notarissen en krijg je tegelijkertijd de ruimte om snel eigen verantwoordelijkheid te dragen. Sterker nog, je wordt aangemoedigd jezelf te ontwikkelen en uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen!

Over ons

BarentsKrans is een onafhankelijk, Nederlands advocaten- en notarissenkantoor. Met ruim 170 kantoorgenoten werken wij aan mooie juridische uitdagingen, zowel nationaal als internationaal. Wij zijn gevestigd in een modern kantoor op een historische locatie in het centrum van Den Haag. Ons kantoor bestaat uit de volgende secties: Arbeidsrecht, Cassatie, Commerciële Contracten, Corporate, Commercial & Financial Litigation, Corporate / M&A, EU & Mededinging, IE & Technologie en Vastgoed.

Bij BarentsKrans houden we van uitdagingen. Net als jij. In hechte teams pak je complexe zaken aan. Dit vraagt om kwaliteit en karakter. Zowel van je team als van jou. Je ontwikkelt je in de volle breedte en bouwt je expertise uit. Hierbij zijn onze open cultuur en persoonlijke begeleiding onmisbaar. Ook hebben we plezier in wat we doen. We zijn dedicated, ondernemend en hebben oog voor elkaar. Zo kom je bij BarentsKrans écht verder.

Jouw profiel

 • je hebt (bijna) je master Notarieel recht succesvol afgerond en/of hebt al enige werkervaring als kandidaat-notaris;
 • je hebt affiniteit met de vastgoedpraktijk;
 • enige praktijkervaring in de juridische of notariële dienstverlening is een pre;
 • je kunt je zowel mondeling als schriftelijk uitstekend uitdrukken in het Nederlands en Engels, en
 • je bent bij voorkeur zo snel mogelijk beschikbaar (een latere startdatum is bespreekbaar, hierbij hoeft geen rekening te worden gehouden met de uiterste data voor de aanmelding voor de Beroepsopleiding).

 Ons aanbod

 • een vliegende start van je carrière als kandidaat-notaris bij een groot en professioneel kantoor in het centrum van Den Haag met een goede reputatie en hoge rankings (o.a. The Legal 500, Chambers en PropertyNL);
 • het gezamenlijke doel om je binnen drie jaar te ontwikkelen tot een volwaardig kandidaat-notaris;
 • goede individuele opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, onder andere via onze BK Academy;
 • een eigen werkplek op een kamer met een van onze (meer ervaren) kandidaat-notarissen en goede voorzieningen om vanuit huis te werken;
 • een informele werkomgeving met veel leuke kantooractiviteiten, zoals teamuitjes, donderdag- en vrijdagmiddagborrels, kantoorfeesten en een wintersportweekend;
 • een zeer goed salaris van € 3.943,- bruto per maand op fulltime basis vanaf het moment van indiensttreding en bij ingang van het tweede en derde stagejaar een salaris van € 4.272,- respectievelijk € 4.700,- bruto per maand op fulltime basis, en
 • een vaste maandelijkse kostenvergoeding, 8% vakantiegeld, minimaal 28 vakantiedagen op fulltime basis, een goede pensioenregeling, de mogelijkheid om je aan te sluiten bij onze collectieve zorgverzekering, een laptop en iPhone en een volledige ov-reiskostenvergoeding.

Solliciteren

Ben jij de dedicated kandidaat-notaris die wij zoeken? Stuur ons dan je sollicitatiestukken via het sollicitatieformulier op onze website. Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiters. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken en een online assessment. Een pre-employment screening maakt onderdeel uit van de procedure.

Wij nemen uitsluitend sollicitaties in behandeling die via onze website zijn binnengekomen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt uitdrukkelijk niet op prijs gesteld.

 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 31 augustus 2023
Verloopdatum: 31/10/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

€ 3.943,- tot € 4.700,-
Scroll naar boven