Gemeente Beverwijk zoekt een

Klachtencoördinator

Deel deze vacature:

Beverwijk. Stad van aanpakkers en doordouwers. Van doe maar gewoon. Van dadendrang en praktische oplossingen op de vierkante meter. Een stad ook met grote opgaven, grootstedelijke ontwikkelingen en buitengewone problematiek. Dat is het decor waar wij als gemeentelijke organisatie in acteren. Samen met de inwoners en ondernemers pakken wij de kansen, zoeken naar dwarsverbindingen en bundelen we de energie.

De (onafhankelijke) bezwaarcommissie van gemeente Beverwijk adviseert over bezwaarschriften die op allerlei rechtsgebieden zijn ingediend. Het overgrote deel van de bezwaarschriften heeft betrekking op de Participatiewet, het Omgevingsrecht en handhaving. De commissie bestaat uit een voorzitter, plaatsvervangend voorzitter en drie leden.

Wat ga je doen?

Als secretaris bereid je de hoorzittingen van deze commissie voor. Dit houdt onder andere in dat je ervoor zorgt dat belanghebbenden tijdig worden uitgenodigd voor de zitting, je bewaakt de termijnen en bereidt het advies van de commissie voor. Jij bent, intern en extern, het aanspreekpunt van de commissie én voor de commissieleden. Je zorgt voor goede communicatie tussen de commissie en het college. Daarnaast verzorg je periodiek een verslag namens de commissie voor de behandeling van bezwaarschriften. Je werkt hierbij direct samen met je collega secretaris. Samen vormen jullie het ‘secretariaat bezwaar’.

Daarnaast ben je klachtencoördinator voor klachten over medewerkers van de gemeente Beverwijk. Je bent hierbij het eerste aanspreekpunt en zorgt ervoor dat de klacht op een juiste manier het proces in wordt gebracht. Daarbij bewaak je de termijnen die gelden voor de klachtafhandeling.

Je maakt onderdeel uit van team Advies. Dit team bestaat uit 26 professionals vanuit diverse vakgebieden zoals communicatie, juridisch, bestuursadviseurs, HR en het bestuurssecretariaat. Team Advies is gericht op het verbinden, ontwikkelen, faciliteren en informeren van de interne organisatie en draagt bij aan externe projectontwikkeling, voorlichting en vernieuwing.

 

Jouw profiel

  • Je beschikt over competenties die bij deze functie passen zoals stressbestendig, communicatief vaardig en pro actief;
  • Je hebt juridische opleiding op minimaal hbo-niveau afgerond;
  • Je hebt relevante werkervaring;
  • Je beschikt over actuele kennis van de Algemene wet bestuursrecht;
  • Je bent beschikbaar op woensdagavonden, wanneer de commissie hoorzittingen heeft.

Ons aanbod

  • Een functie waarin geen dag hetzelfde is voor 32-36 uur per week;
  • Een salaris tussen €3.090,- en €4.671,- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek;
  • 17,05% individueel keuzebudget bovenop je salaris én een ABP pensioen;
  • Toegang tot onze Beverwijk Academy waar je kunt leren en jezelf verder kunt ontwikkelen;
  • De mogelijkheid je werkweek flexibel in te richten en thuis te werken.

Mijn stad, jouw werk?

Hebben we je interesse gewekt? Reageer dan vóór 11 september 2022 door jouw motivatiebrief en cv te sturen naar Jeffrey Duijn, teammanager Advies via de sollicitatiebutton.

Heb je vragen over deze vacature? Jeffrey beantwoordt ze. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen met Joantine Zwiers of Marlieke van Eerden, HR medewerkers. Allen zijn bereikbaar via 0251 – 256 256.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 23 augustus 2022
Verloopdatum: 30/10/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Beverwijk

Provincie

Noord-Holland
Scroll naar boven