Gemeente Noordoostpolder zoekt een

Klantmanager inkomen

Deel deze vacature:

Inwoners van onze gemeente komen bij ons voor ondersteuning omdat zij niet direct aan het werk kunnen. Ben jij op zoek naar een baan waarbij je deze inwoners kunt helpen? Als klantmanager inkomen lever je maatwerk, waarmee jij ervoor zorgt dat mensen weer op eigen benen kunnen staan én meedoen in de maatschappij. Je beschikt over goede rekenvaardigheid en juridische kennis, maar je bent je ook bezig met het sociale aspect. Lijkt jou deze combinatie wel iets, solliciteer dan op de functie van Klantmanager Inkomen.

Dit is de functie
Jij bent dé professional die alles weet over aanvragen voor levensonderhoud binnen de Particiaptiewet en IOAW. Je voert taken uit die betrekking hebben op het beoordelen en afhandelen van aanvragen en mutaties in het kader van de Participatiewet en IOAW. Jij kunt binnen de kaders van de wet- en regelgeving – als het nodig is – maatwerk leveren.

De werkzaamheden houden in dat je persoonlijk contact hebt met inwoners tijdens de aanvraag- en onderzoeksfase en aanvragen levensonderhoud. Je geeft voorlichting en je kunt inwoners – als dit nodig is – doorverwijzen naar gespecialiseerde hulpverleningsinstanties.

Je onderzoekt, adviseert en stelt rapportages en beschikkingen op betreffende (voortzetting van) uitkeringen en/of voorzieningen. Regelmatig stem je daarbij af met de klantmanager participatie.

Je hebt een belangrijke signalerende functie naar je directe collega’s van het cluster. Je draagt zorg voor de kwaliteit van onderzoeken. Je brengt zelfstandig rapportages en adviezen uit over de rechtmatigheid van uitkeringen aan inwoners.

Je komt in een enthousiast en gedreven team, waarin de samenwerking en onderlinge betrokkenheid groot is. Het team Participatie bestaat naast de teamleider en klantmanagers inkomen uit: klantmanagers participatie, medewerkers (uitkerings)administratie en terugvordering, fraudepreventiemedewerkers en medewerkers kwaliteit.

Dit breng jij mee

 • een Hbo-diploma (bij voorkeur SJD) aangevuld met ruime en parate kennis van sociale wet- en regelgeving, vooral de Participatiewet en IOAW
 • je kunt deze kennis adequaat en met juridisch inzicht, toepassen
 • je hebt ervaring met het voeren van (confrontatie) gesprekken
 • als je bekend bent met de Suite, heb je een streepje voor

Dit bieden wij
Werk waar jij plezier in hebt. Dat plezier bestaat uit een informele werksfeer, prettige collega’s en een afwisselende baan. Leidinggevenden geven vertrouwen en ruimte zodat jij je kunt ontwikkelen en doen waar je goed in bent.

Daarnaast:

 • Een salaris van maximaal € 4.208,- bruto per maand (schaal 9) bij een fulltime dienstverband. Dit jaar worden de salarissen met in totaal 3,9% verhoogd
 • Goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao Gemeenten waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% vrij te besteden aan extra inkomen, verlof of studie
 • Deelname aan pensioenregeling van het ABP
 • Variabele werktijden (vrijheid in gebondenheid) afgestemd op de dienstverlening en samenwerking, en gedeeltelijk de mogelijkheid om thuis te werken
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werk voor de dagen dat je op kantoor werkt en voor de dagen dat je thuis werkt een thuiswerkvergoeding va € 2,- per dag
 • Onze organisatie kent 21 verlofdagen bij een fulltime dienstverband. Het IKB bied je de mogelijkheid om maximaal 4 weken bij te kopen
 • Een arbeidsovereenkomst van 1 jaar, welke mogelijk na 1 jaar wordt omgezet naar een vast dienstverband.

Wil je meer weten over deze functie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Bert Scholing, teamleider Participatie, telefoonnummer 06 22 63 43 91.

Herken jij jezelf in bovenstaande vacature en is jouw interesse gewekt? Reageer dan snel!
Stuur je cv en motivatie (bij voorkeur in pdf) uiterlijk 4 augustus via de sollicitatiebutton.

Sollicitatiegesprekken zijn gepland op 11 augustus.

Voor deze functie vragen wij een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Het assessment vindt plaats op dinsdag 23 augustus 2022. Houd hiervoor rekening met voorbereidingstijd.

Werken voor de Noordoostpolder
Werken bij de lokale overheid is leuk; zeker bij de gemeente Noordoostpolder. Hier kun je je hart ophalen. Want je kunt werken voor een gemeente die volop in ontwikkeling is. Die nog dichter bij de samenleving wil staan en bewust verbinding zoekt met haar inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven. En die jou daarvoor de ruimte geeft. Natuurlijk, rekening houden met de regels hoort daarbij, maar dat kan op een flexibele manier. Zo spelen we (pro)actief in op wat er leeft onder onze inwoners, samenwerkende partners en bedrijfsleven. Dit vraagt van jou de nodige vaardigheden. Goed kunnen samenwerken en een gezonde dosis creativiteit en lef zijn hiervan treffende voorbeelden. Vanzelfsprekend voel je je verantwoordelijk voor de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijfsleven.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld!

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 5 juli 2022
Verloopdatum: 04/08/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Noordoostpolder

Provincie

Flevoland

Salarisindicatie

Maximaal € 4.208,- bruto per maand
Scroll naar boven