Invest-NL zoekt een

Legal Counsel

Nederland moet duurzamer en innovatiever. Dat vraagt om toewijding, geduld en kapitaal. Maar dat vraagt vooral om ondernemers. Echte ondernemers met echt goede plannen voor het Nederland van de toekomst. En wij zijn er om die echt goede plannen te financieren.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Dat lukt alleen met een heel goed team. Mensen die bereid zijn zich flink in te zetten, maar die zich vooral gemotiveerd voelen door onze missie en door de mogelijkheid bij ons veel en snel te leren. Je bent van harte welkom om het samen met ons waar te gaan maken.

Ter versterking van ons Legal team zijn we op zoek naar een: Legal Counsel 

Over de functie

Je vormt samen met de General Counsel het Legal Team en hebt een gevarieerde rol in de activiteiten van Invest-NL. Het Legal Team is nauw betrokken bij de advies en investeringswerkzaamheden van Invest-NL. Je adviseert over verschillende (commerciële) contracten en de transacties van Team Capital. Daarbij zal het ook regelmatig voorkomen dat je het werk van een extern advocatenkantoor overziet, kritische vragen stelt en in overleg met de deal teams van Team Capital tot de juiste (legal) adviezen komt. Verder zie je erop toe dat alle deals voldoen aan het wettelijke mandaat van Invest-NL en aan mededingingsrecht en/of staatssteun.

Het Legal Team heeft daarnaast de (interne en externe) governance van de Invest-NL vennootschappen in portefeuille. Een belangrijk deel van jouw werkzaamheden zullen daarom mede bestaan uit het coördineren van de governance waaronder de organisatie, agendering en verslaglegging van vergaderingen van het Management Team, de Raad van Commissarissen, de investment committee en besprekingen met de publieke en private stakeholders van Invest-NL.

De functie vraagt tevens flexibiliteit om te schakelen naar andere rechtsgebieden of taken. Je speelt een rol in het opstellen en reviewen van contracten zoals samenwerkingsconvenanten en aanbestedings- of inkoopcontracten. Als startende organisatie zal ook jouw heldere blik op het opstellen en verder ontwikkelen juridische processen en template contracten gewenst zijn. In samenwerking met de Risk- en Compliance afdeling worden tevens legal checks gevraagd op beleid en interne (compliance) policies en privacy en ben je bezig met de jaarplanning en (financiële)rapportage.

Jij bent

Iemand die goed kan schakelen tussen legal counsel en secretaris taken. Georganiseerd, overtuigend en analytisch zijn kenmerken waarin jij jezelf sterk herkent. Jij bent klaar voor een vervolgstap in jouw carrière, houdt van pionieren en vindt het leuk om die stap te zetten bij een nieuwe onderneming met hoge ambities. Jij bent iemand die een nieuwe omgeving en nieuwe situaties snel eigen kan maken. Je kan goed zelfstandig werken, communiceert gemakkelijk en hebt een positieve instelling.

Jij hebt

  • Jij hebt een passie en drive voor duurzaamheid en impact
  • Afgeronde academische opleiding Nederlands recht
  • 6-8 jaar relevante juridische werkervaring
  • Affiniteit met organisatie en verslaglegging van vergaderingen
  • Je hebt aantoonbare werkervaring in de transactiepraktijk
  • Bij voorkeur heb je ervaring opgedaan binnen de commerciële advocatuur of het bedrijfsleven
  • Ervaring met mededingings- dan wel staatssteunrecht is een pre
  • Ervaring met de fusies en overnames en/of de corporate adviespraktijk is een pre

Wij bieden

Invest-NL wil een aantrekkelijke werkgever zijn voor divers toptalent dat verschil wil maken. Een team waar je jezelf kunt zijn, waar iedereen gelijke kansen krijgt en alles uit zichzelf kan halen, ongeacht gender, afkomst, leeftijd of geaardheid. Diverse achtergronden en gezichtspunten maken ons sterker. Zo verankeren wij onszelf in de samenleving en groeit onze denkkracht.

Op ons kantoor in Amsterdam en thuis wordt gewerkt aan complexe (financiële) vraagstukken om Nederland duurzamer en innovatiever te maken. We zijn een organisatie met korte lijnen. Reken bij ons op een open en transparante sfeer, uitdagend werk, veel ruimte om te ontwikkelen, met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Primair én secundair.

Ben jij degene die we zoeken?

Stuur dan je motivatie en CV naar solliciteren@invest-nl.nl met vermelding van vacature Legal Counsel. Je kunt dit e-mailadres ook gebruiken als je vragen over deze functie hebt.

Binnen 2 weken na je sollicitatie ontvang je een reactie. Eind maart vinden de eerste gesprekken plaats. Onze selectiegesprekken bestaan uit 2 rondes.

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure en wordt uitgevoerd nádat we arbeidsvoorwaardelijk overeenstemming hebben bereikt.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 17 maart 2021

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top