Evofenedex zoekt een

Legal Counsel

Deel deze vacature:

Wat ga je doen in deze uitdagende functie?

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging waar je juridische expertise wordt ingezet zowel binnen de eigen organisatie als bij het grote aantal leden van onze vereniging? Bij evofenedex vind je de beste combinatie op het snijvlak van het werken binnen een vereniging met vele contacten in het publieke domein en uiteraard met de vele grote multinationale- en MKB organisaties die bij evofenedex zijn aangesloten.

Als hoofd van de juridische afdeling schakel je rechtstreeks met de directie in relatie tot alle zaken die op juridisch en organisatorisch vlak zijn gerelateerd aan de vereniging. In je rol als bestuurssecretaris heb je een overkoepelende rol voor zowel het algemeen bestuur en dagelijks bestuur als de raad van commissarissen van evofenedex en ben je goed op de hoogte van alle juridische zaken die spelen. Je coördineert de juridische processen die de vereniging raken op het gebied van o.a. contracten en samenwerkingen en geeft functioneel leiding aan een team van drie juristen die ieder hun eigen expertise hebben (o.a. internationaal contractenrecht, vervoersrecht, arbeidsrecht).

Op grond van je kennis op verschillende juridische terreinen ben je daardoor een graag geziene sparringpartner voor de juristen binnen evofenedex. Je coördineert als bedrijfsjurist de inzet van juridische ondersteuning en advies aan onze leden en in een enkel dossier adviseer je een lidbedrijf ook rechtstreeks. Ook de interne organisatie doet graag een beroep op je kennis, zoals de afdelingen HR en Finance, voor algemene of specifieke adviezen. Nog meer te doen naast je vaste werkzaamheden? Er zijn altijd projecten waar je een bijdrage aan kunt leveren om je functie nog uitdagender te maken en te houden. De vereniging maakt momenteel een transitie door naar een kennis- en netwerkorganisatie met het op een moderne manier inzetten van relevante communities (ook juridisch). Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om namens de vereniging mee te sturen in relatie tot een aantal deelnemingen van evofenedex in andere organisaties via een rol als aandeelhouder en/of commissaris.

Wat bieden wij jou?

Los van de jou bekende dynamiek in het werkveld, is er bij ons veel meer afwisseling dan alleen bij overheid of bedrijfsleven. Onder onze leden en klanten van groot tot klein vind je de grootste chipmachine fabrikant ter wereld, wereldleiders in vaccins, maar ook een bedrijf dat bijen over de hele wereld stuurt voor de bestuiving van gewassen. We zijn een open, flexibele en collegiale organisatie, waar mensen het snel naar hun zin hebben en met plezier werken.

Wij bieden een marktconform salaris en een uitstekend pakket aan overige arbeidsvoorwaarden zoals een leaseauto, waarderingsuitkering, 8% vakantiegeld, 29,5 vrije dagen, een thuiswerkvergoeding, meubilair voor je thuiswerkplek, een goede pensioenregeling, top ICT-voorzieningen en het werken in een organisatie die veel vrijheid biedt aan mensen met kwaliteit en ambitie.

Wat breng je ons als bedrijfsjurist?

  • Universitair werk- en denkniveau.
  • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
  • Kennis van ondernemings- en arbeidsrecht.
  • Kennis en/of affiniteit met het handels- en vervoerrecht is een pre.
  • Je bent in staat om binnen wettelijke kaders, regels en richtlijnen mogelijkheden te definiëren die recht doen aan de situatie.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en Engels.
  • Je straalt enthousiasme uit, toont initiatief en bent zeer proactief in je manier van handelen en werken.

Een psychologisch onderzoek maakt vast onderdeel uit van het selectieproces.

Wie zijn wij?

Wij zijn ondernemersvereniging evofenedex. Het kennisknooppunt voor handel en logistiek. Wij zorgen ervoor dat onze leden hun logistiek optimaal organiseren en beter internationaal ondernemen.
Dit doen wij door hindernissen weg te nemen en kennis en kansen toe te voegen. Door onze leden een mix van producten en diensten aan te bieden, en door hun belangen te behartigen in Nederland en daarbuiten. Wij beschikken over een uniek netwerk in binnen- en buitenland.

Bij onze vereniging komen publieke en private sector samen; bij ons vind je het beste uit deze twee werelden. Meer weten over wie we zijn en wat we doen? Kijk op www.evofenedex.nl.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Lydia de Lange via 079-3467346 of mail naar vacatures@evofenedex.nl.

Kom jij ons team versterken?

Stuur ons je cv met motivatiebrief of laat ons op een andere manier weten waarom jij de kandidaat bent die wij zoeken. Reageren kan via het sollicitatieformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 18 mei 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Locatie

Zoetermeer

Provincie

Zuid-Holland
Scroll naar boven